• Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~Bono [193.46.47.*]
    Nie panikować leszcze :)
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~stefer [95.171.120.*]
    LOL :D

Skąd wytrzasnąłeś te 1.4zl? dlaczego nie 140? :D

Kolejnym logicznym ruchem będzie zaniżenie wartości akcji, zepchnięcie ich dajmy na to do 0.40 zł. Zebranie poprzez inne osoby firmy jak największej ilości akcji. Następnie ogłoszenie wezwania dajmy na to po 47gr. Część ludzi wymięknie i odda. plus skupi się to co zebrali najęci do tego osobnicy.

Następnie zwoła się NWZA na którym podejmie się uchwałę o wycofaniu akcji z obrotu, później tylko trzeba dostać na to pozwolenie od komisji co w przypadku tej spółki nie powinno być wiekszym problemem. Wtedy już tylko przymusowy wykup akcji po średniej cenie z ostatnich trzech ostatnich miesięcy czyli pewnie jakieś 40-50gr.

Niestety wychodzi na to że akcjjonariusze tej spółki zostali pięknie wydymani i to podwójnie. Bo najpierw przez zarząd Ecard a natępnie przez SKOK który przejmuje spółkę za grosze.

Z drugiej strony to trzeba dziękować SKOKowi że przejmuje Ecard, inaczej pewnie była by upadłość i nawet tych 40gr nikt by nie zobaczył.
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~SKOK [89.228.18.*]
    Dokladnie a z kad ten pajac kto go robil ?
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~Reszta U2 [193.46.47.*]
    Powinieneś pisać scenariusze filmów katastroficznych gdyby nie jedna Twoja wada. Nie kończysz filmu optymistycznie. Po burzy zawsze wychodzi Słońce. Pamiętaj.

Co do ECard, nie będzie żadnego wycofania z giełdy! Podkreślał to zarówno zarząd ECard jak i SKOKu. Więc przestań pisać farmazony :-) Lepiej się przeżuć na komedie - LESZCZU.

Heloooo, Heloooooo
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~stefrek [95.171.120.*]
    Na początek to może trochę kultury. Ja cię inwektywami nie obrzucam więc daruj sobie jakieś personalne wycieczki i wyzwiska typu "leszczu".

To co piszesz "po burzy przychodzi słońce" to jest typowy przykład myślenia życzeniowego. Masz akcje Ecard chcesz bardzo by urosły, brakuje logicznych argumentów więc zaczynasz snuć fantazje, które rzecz jasna są dla ciebie racjonalnym myśleniem.

To że Skok napisał iż ich dążeniem nie jest wycofanie spółki z giełdy to jest typowe gołosłowie. Mówią ludziom to co ci chcą usłyszeć a później i tak robi się co się chce. Zwróć uwagę że w 2008r Sosnowski deklarował że odkupi wszystkie akcje jakie sprzedał mu bez jego zgody bank, na pokrycie zaciągniętego kredytu.
    ja to widzę tak że była to pokerowa zagrywka, nie chciał sprzedać akcji osobiście by nie wzbudzać paniki więc po prostu przeczekał aż zrobi to za niego Bank. Później dalej prowadził dezinformację drobnych akcjonariuszy twierdząc że akcje odkupi. Bo przecież nie mógł powiedzieć że spółka jest na krawędzi bankructwa i jej akcję są nic niewarte.

Co do zamiarów SKOKu to jakie one są to tylko oni sami wiedzą, ich deklaracje nie mają z formalnego punktu widzenia żadnego znaczenia bo to tylko słowa na zasadzie "w tej chwili naszym zamiarem nie jest", a nic nie stoi na przeszkodzie by za tydzień czy miesiąc zmienili zdanie i stwierdzili że jednak wycofują spółkę z giełdy.

Jeśli się ze mną nie zgadzasz to napisz mi proszę jaki twoim zdaniem jest sens pozostawienia Ecardu na giełdzie przez SKOK?
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~Aj [89.72.120.*]
    Witam.

Ja Ci napiszę jaki jest sens zostawienia jej na giełdzie. ECard to spółka akcyjna. Po przejęciu przez SKOK nie dochodzi do fuzji a jedynie do stworzenia firmy-córki. Z kompletnie nowym zarządem. Z nowym statusem itp. To jakie plany ma Skok pomijamy. Jedno jest pewne - skoro decydują się na takie zagranie to nie po to, aby wyrzucić pieniądze w błoto.

Zanim pojawi się informacja o wycofaniu ECard z giełdy (wg mnie też nigdy się nie pojawi) to zobaczymy komunikaty o dodatkowych emisjach w celu pozyskania inwestorów + zwiększenie kapitału zakładowego. Aby to zrobić Skok musi mieć pakiet większościowy. I ma!

Oczywiście, że kurs może zlecieć na 60 groszy jak i wznieść się na 80. Obroty na tej spółce są zerowe, więc na kurs nie ma za bardzo co patrzeć bo przy takiej liczbie sprzedawanych akcji to zarówno ja jak i pewnie Ty moglibyśmy tą spółkę spokojnie wynieść na dwucyfrowy zielony procent.

Pozdrawiam. Bez nerwów tylko.

Aj
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~Aj [95.171.120.*]
    Aj --> Zastanawiam się tylko nad tym czy SKOKowi potrzebne dodatkowe pieniądze na rozwój tej spółki. Czy zadowoli się przejęciem Ecardu jako sieci bankomatów. Jeśli były potrzebne im tylko bankomaty to moim zdaniem wycofają firmę z giełdy by zredukować koszta działalności do minimum.

Pozostawienie Ecard na giełdzie miało by sens gdyby SKOK chciał rozwijać działalność płatności internetowych, wtedy faktycznie przydał by się spory zastrzyk gotówki. Niestety pozyskanie inwestorów dla tej spółki może nie być proste....

Zobaczymy co przyniesie czas.
    W każdym bądź razie ja swój pakiet akcji zostawiam. Nie sprzedałem po 40gr więc tym bardziej nie widzę sensu wywalać w panice po 70gr. Poczekam spokojnie na rozwój sytuacji w spółce. W najgorszym razie SKOK przymusowo wykupi ode mnie akcje ;-)
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~rad [83.18.78.*]
    plan jest taki co nie których ,straszyć i skupywać poniżej 0.72 a potem oddać w następnym wezwaniu po 0.72 a może i wyżej
  • Re: Wezwanie po 1.4 pln w drodze Autor: ~tadzik [95.48.35.*]
    eCard " wpadł" w jedne z najlepszych rąk jakie mogły się przydażyć tej spółce. skok jakkoliwek ich oceniamy - mają kasę. chcą się rozwijać i robią to "priorytetowo". pula 300 bankomatów przejęta za tak dobrą cenę jest b.dobrą inwestycją. dodatkowo global casch - łącznie ok 650 bankomatów. od nowego roku zacznie to przynosić korzyści, dlaczego - nie pytajcie...:) długi ecadr-u zaczną znacznie maleć. dodatkowo usługi , które świadczy ecard w internecie... ecard będzie miał się
    dobrze,
[x]
ECARD 0,00% 3,96 2015-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.