Teoretycznie wygląda nieźle, wpłacam 20 % a pracuje od razu całość. Reszta w miesięcznych dopłatach. To tego dają lokatę 8%/6 m-cy. Zastanawiam się ostatnio o czymś długoterminowym, właśnie na 15-20 lat, z myślą o pewnym bardzo młodym człowieku ;) Kasy dużej nie mam na początek, ale mogę sobie pozwolić na co miesięczne wpłacanie jakiś kwoty. W teorii jest tam jakiś wykres historyczny, ale jakoś mam do tego ograniczone zaufanie, zwłaszcza, że sam indeks na którym się to opiera istnie raptem dwa lata. SecurAsset SA - nazwa tej firmy coś wam mówi? Można mieć nadziej, ze będzie istnień przez te 15 lat? Ktoś z tego lub czegoś podobnego już korzystał? Wszelki opinie i uwagi mile wdziane.
"Kasy dużej nie mam na początek, ale mogę sobie pozwolić na co miesięczne wpłacanie jakiś kwoty" - pod tym względem jest to jakaś opcja dla Ciebie, od razu pracuje kwota, której samodzielne uskładanie zajęłoby Ci kilka lat.
"SecurAsset SA - nazwa tej firmy coś wam mówi?" - bardziej skupiłbym się na marce BNP Paribas, to oni sa odpowiedzialni za inwestowanie tych środków a więc i za wypracowanie zysku. SecurAsset SA to tylko emiter obligacji, swego rodzaju pośrednik. Taki jak TU na Życie EUROPA S.A. które jest oststecznym gwarantem produktu i Twojego kapitału (w końcu to u nich zakładasz ten produkt).
Ciekawa opcja dla osób lubiących abonamenty :) lub jeśli ktos inny zmusza ich do systematycznego oszczędzania.
tylko nie getin… popatrzcie za co budują sky tower etc. jeśli ktos to robi to po to by dostac prowizje … ich private bankierzy sprzedają nam klientom tylko polisolokaty struktury i inne śmieci za które potem biorą gigantyczne prowizje, btw popatrzcie co to jest TU Europa ktory gwarantuje i kiedy wyszedl z niego Pan czarnecki i dlaczego wyszedl skoro po paru dniach padło biuro podróży ktore zachwiało mocno owym ubezpieczycielem …? pozdrawiam Was, ostrożni mniej zarabiają ale dłużej wydają;-)
1. Chcesz mieć wyższą emeryturę - kup pareto
2. Chcesz mieć na leki na starość - kup pareto
3. Chcesz pojechać na pielgrzymkę do Rzymu - kup pareto
4. Chcesz wspomóc dzieło ojca dyrektora - kup pareto
5. Chcesz zobaczyć piramidy - kup pareto,
6. Chcesz spłacić wcześniej kredyt hipoteczny dzieci - kup pareto
7. Chcesz wyprowadzić sie do domku pod miastem - kup pareto
8. Masz wnuki i chcesz, żeby miło wspominały babcię (ten powód lubię najbardziej :), może są uzdolnione (na pewno :) grają na fortepianie, jeżdżą konno, żeglują... na pewno pieniądze z pareto pomogą im zrobić światową karierę
Następnie przez 15 lat codziennie sobie wyobrażasz, co będzie, jak odbierzesz pieniądze ze swojego pareto. Przed snem wyobrażasz sobie szczęśliwą siebie w aptece, gdzie nie brakuje na leki, widzisz się na tle piramid, w domku nad jeziorem, widzisz dzieci we własnym mieszkani i... szczęśliwe wnuki wygrywające festiwal Chopinowski, albo zwyciężające w Wielkiej Pardubickiej bo babcia dała na fortepian albo na konia. Bezcenne 15 lat...
A jak chcesz zarobić, to sprawdź najpierw, jak zmieniały się wartości indeksu, na którym oparte jest pareto:
Jestem nieszczęśliwym posiadaczem funduszu PARETO II który zachwalał pracownik Open Finance (doradcą go nie mogę nazwać), miałem lokować pieniądze na późniejsze życie. Chciałem w jakiś sposób zabezpieczyć się na przyszłość, miało być pięknie, patrząc na słupki ten fundusz przynosi stratę od dłuższego czasu, opłaty administracyjne pochłaniają wilczą część tego co wpłacam w chwili obecnej. Przymierzam się do wystąpienia z Pozwem w sprawie funduszu PARETO uważam że to wielkie oszustwo!!!!!!!!
Żerujące na ludziach.Dla zainteresowanych polecam stronę www.wrobieniwgetin.pl ludzie włos się jeży na głowie jak czytam artykuły o PARETO.
Ludzie nie dajcie się oszukiwać!
Nie lokujcie pieniędzy w żadne "genialne" produkty doradców finansowych. Tylko inwestycje o z góry założonym zysku. Dla ostrożnych lokaty, dla odważniejszych np. obligacje. W długim okresie czasu zarobicie na godziwą emeryturę i szczerą (lub udawaną)miłość wnuków. Żadnych akcji, funduszy, struktur itp. Na tym stracicie, jesli nie wierzycie to sami się kiedyś przekonacie.
W pareto II Została wmontowana moja mama - w 65ym r. życia, osoba z I gr inw...Dotarło po ponad roku - przy wezwaniu do zapłaty w co "dobrowolnie" weszła szukając LOKATY, nie ubezpieczenia. Przy interwencji Kierownik banku jedynie łączył się we współczuciu (bez cynizmu), stwierdził, że SWOJEJ mamie by tego nie polecił, ale określił się jako bezradny...kieruje do TU Europa. Na skuteczniejsze działanie wygląda http://www.wrobieniwgetin.pl. MIEJSCE DLA PRÓBUJĄCYCH ODZYSKAĆ SWOJE. Nie krytykantów...
Witam, ja tez zostałem wkręcony w pareto, po pierwsze doradca w Open Finance mówił, że
wcześniejsza rezygnacja jest NIEOPŁACALNA nie informując o wysokości opłat
likwidacyjnych, zżerają mnie comiesięczne składki, przy niejasności GWARANCJI KAPITAŁU i tym, że juz zainwestowałem ok 18 tys, a na koncie mam ok 8 !! odzyskujmy naszą kasę !!
organizujemy się na portalu www.wrobieniewgetin.pl - łączmy siły !!
Nie dosc, że pieniadze sa zamrozone to nie ma sie jakiejkolwiek mozliwosci kontroli inwestycji. Oczywiscie podzielam Wasze zdanie o tym, ze delikatnie mowiac niekompetentni doradcy chcacy jak najwiecej zarobic na proziji wkrecaja ludzi w tego typu produkty. Powiem wiedcej maja obowiazek polecania tego typu produktow.
Polaczenie sil raczej jest bezcelowe, poniewaz oplaty malym druczkiem byly, w ktoryms dokumencie, ktory podpisywaliscie badz ewentualnie w jakims zalaczniku.
Zycze jednak wszystkiego dobrego.
Trzeba czytac 10 razy wszystkie dokumenty wraz z zalacznikami i dodatkowo na chlodno jeszczeraz przemyslec czy dana inwestycja bedzie najlepsza z dostepnych na rynku.
---
http://www.growandgo.pl/kursy ---> DARMOWY kurs: Jak skutecznie inwestować w Fundusze Inwestycyjne?
http://poradnikinwestycyjny.wordpress.com ---> porady na temat inwestowania w Fundusze Inwestycyjne
Serdecznie odradzam ten produkt.
Dołączyłem do niego w lipcu 2010. Niestety, nie czytałem dokładnie co podpisuję, a moja
inteligencja finansowa była wtedy dużo niższa.
Produkt na pierwszy rzut oka wydaje się fajny - małe wpłaty co miesiąc i gwarancja
kapitału. Jeśli już macie Państwo zamiar odkładać w ten sposób pieniądze, to polecam
lokaty.
W Pareto II nie ma możliwości korzystnego wyjścia przed końcem produktu, gdyż opłaty
likwidacyjne wynoszą 100%. A co do gwarancji kapitału, to proszę sobie policzyć, ile będą
warte za 15 lat wpłacone dzisiaj pieniądze. Do tego należy jeszcze dodać duże opłaty
administracyjne.
Jednym słowem, nie warto.
Wrobionym polecam: http://wrobieniwgetin.pl
W takie produkty warto byloby inwestowac, gdyby historia pokazala, ze potrafia generowac dobre zyski dla klientow. Zamrozenie kapitalu na 15 lat to sporo czasu. Jezeli za 15 lat ktos otrzyma tylko 100% wartosci swojego kapitalu to moze byc niezle wkurzony.
Podawane historyczne wyniki w takich produktach inwestycyjnych nie sa dla mnie wiarygodne bo nie wiedzac jak konkretnie zarzadzajacy inwestuja nie mozesz sprawdzic ile naprawde zyskow oni osiagneli.
---
http://www.growandgo.pl ---> DARMOWY kurs: Jak skutecznie zacząć inwestować na giełdzie?
http://abcinwestowania.wordpress.com ---> porady inwestycyjne
Pomogę odzyskać opłaty likwidacyjne naliczane przez firmy ubezpieczeniowe i banki.
Z racji moich kontaktów zawodowych współpracuję z doradcami finansowymi oraz kancelarią prawną, dzięki którym skutecznie odzyskuję opłaty likwidacyjne z produktów Aegon, Axy, Skandii, Generali, Nordei, Open Life, TU Europa, Allianz i Getin Bank. Przyjmuję również sprawy przeciwko innym firmom. Pomagam w prowadzeniu postępowania przedsądowego i sądowego, od początku do końca.
W sprawie pytań proszę pisać na maila d.spilnyk@kancelaria-lex.org lub kontakt telefoniczny pod nr. lub tel. (71) 30 777 30 . Pozdrawiam
Jestem reprezentantem Kancelarii Prawnej Invictus, która już od wielu lat pomaga klientom odzyskać pieniądze z tego typu produktów finansowych. Jeżeli pojawi się tu osoba potrzebująca pomocy w odzyskaniu środków z trefnej polisy to zapraszam do kontaktu ze mną pod nr 533133121
Witam, potwierdzam, że kancelaria Invictus obiecywała zyski podobne jak w Pareto a docelowo okazało się, że odzyskało się ok 15% obiecanej kwoty. Rachunek był oczywiście zamknięty we współpracy z Invictus. Wstyd !!!
Witam, jak zwykle wszystko wygląda obiecująco, jest tylko jedno ale: Bardzo wysokie wynagrodzenie, które sobie Państwo winszujecie - wręcz lichwiarskie. Myśle, że trochę przyzwoitości w pomaganiu ludziom. Śmiem twierdzić, że kiedyś sami sprzedawaliście te produkty za otrzymaliście wysokie wynagrodzenie.
Reprezentuję Kancelarię Lex, jak najbardziej jesteśmy w stanie Panu pomóc. Nasza Kancelaria posiada ponad 97% wygranych rozpraw z Towarzystwami Ubezpieczeniowymi. Zaletą naszej Kancelarii jest fakt, iż zakładamy za klienta koszty rozpraw sądowych. Zachęcam do kontaktu pod numerem telefonu 531125596. Jestem przekonana, że uda nam się znaleźć rozsądne wyjście z tej sytuacji.
Witam, reprezentuję Kancelarie Prawną LEX. Kancelaria zajmuje się skutecznym odzyskiwaniem utraconych środków (tzw. opłat likwidacyjnych) z tytułu rozwiązania polisy z Ubezpieczeniowym Funduszem Kapitałowym (UFK) . Posiadamy doświadczonych specjalistów oraz do każdej sprawy podchodzimy indywidualnie. Cechujemy się wysoką skutecznością przy minimum formalności ze strony Klienta. Co więcej współpraca z nami nie wiąże się z żadnymi kosztami wstępnymi. Po więcej informacji zapraszam do kontaktu: m.jamroz@kancelaria-lex.org lub pod nr. telefonu :886546631
sorki ale pareto to zwykle wyciaganie kasy na ktore tez mnie nabrali,a to dlatego ze w moim przypadku mialo mi to pomoc we wzieciu kredytu chipotecznego, tylko ze on tak pomaga jak kredyt 15 letni na 125 zl miesiecznie
gdzie sa w Polsce instytucje nadzoru
czy oni czymkolwiek sie zajmuja poza pobieraniem pensji
Od strony prawnej raczej wszystko OK z tego typu produktem jezeli nadal jest na rynku. Klient przed podpisaniem umowy zapoznaje sie ze wszelkimi informacjami na temat tego produktu i podejmuje wlasna decyzje czy chce sie w to bawic czy nie. problem rodzi sie jednak wtedy, gdy klientowi nie chce sie czytac dokumentow, ktore podpisuje.
---
http://www.growandgo.pl ---> DARMOWY kurs: Jak skutecznie zacząć inwestować na giełdzie?
http://abcinwestowania.wordpress.com ---> porady inwestycyjne
jak to nabrali??? to nie wiedziałeś co podpisujesz??? przecież nikt za rękę Cię nie trzymał i na siłę nie kazał podpisywać, z tego co wiem to Pareto czy inne tego typu produkty mają okres zapisu, standardowo jest to do końca każdego miesiąca, więc skoro w oddziale nie miałeś czasu przeczytać to mogłeś się zapoznać z otrzymanymi dokumentami w domu, wynotować ewentualne wątpliwości i wrócić w celu wyjaśnienia, w ostateczności mogłeś zrezygnować do końca okresu zapisu, ale pewnie było szkoda bo marża kredytu by się zmieniła, tak??? bo z tego co wiem jeśli przy kredycie podpisze się umowę Pareto czy innego podobnego rozwiązania to marża kredytu hipotecznego "przez h, patrz niżej" jest obniżana
ludzie sami podpisują, nie czytają, a potem brednie wypisują na forach, bo głupio się przyznać do własnego błędu, lepiej zgonić winę na doradcę w banku lub pośrednictwie finansowym, a to "ciężki kawałek chleba" dla tych ludzi, którzy pracują w bankach, pośrednictwach finansowych itp
Cięki kawałek oszustw, a nie chleba - pewnie sam wciskasz to badziewie. A jeśli doradca mówie że to lepsze niż lokata i pokazuje wykresy wymyślone - gdzie na zwykłej lokacie 7% zarobiło by się wiecej no to juz lipa !!!!
Po co ściemniali !!!!1
dlatego żadnych doradców, sam działaj na forexie i wtedy nie bedziesz doszukiwał się wykresów wymyślonych, ja korzystam z mforex.pl ze wzgledu na komunikację, model ECN jest chyba najlepszy
takiego oszustwa to dawno nie widziałem mija rok i nie potrafią znaleźć tabeli opłat i prowizji o którą pytam co miesiąc, odpowiedź panienki "przepraszam ale w tej chwili mi właśnie zabrakło"
A to ciekawe co piszesz, że "doradca" nie może znaleźć tabeli opłat i prowizji bo wszystko mają w pdf. Nie musisz nawet iść do doradcy, poproś aby wysłał Ci na maila. Możesz mi wierzyć :)
Mnie też w to chcieli wmontować w Pareto i jakąś (NIE) bezpieczna przyszłość...,,Opiekun klienta"a raczej cwaniak, który robi Cię w ch...pokazywał mi tabelki ile to zarobię wkładając swoje oszczędności przez 15 lat... Ta wizja szklanych domów zaczęła mi się robić jakaś nierealna więc odmówiłem i zrobiłem wtedy tam lokaty...Przyszedłem do domu czytam co to na internecie i włos mi się zjeżył. Doradcy maskują tabele opłat,kręcą i naganiają ludzi niczym owieczki. Żal mi tych ludzi. Po 3 mies. zabrałem z Getin całe swoje pieniądze.Mają beznadziejną obsługę klienta w moim mieście.(ponad 100 tys. mieszk.) Za głupie 6,5% na lokacie stoją ludzie po 1,5-2h!!!. (o ile nie korzystają z netu)To nie żart 3 razy mierzyłem czas. Zerwanie lokaty trwa pół godziny!!! Jedna drukarka gdzie sobie 3-4 pracowników żartuje.W innym obecnie banku przy okienku sprawę załatwiam w 5-10 min. Dziś już zajmuje się parą euro/usd.
JEŚLI NIE ZNACIE ,,PRODUKTÓW BANKOWYCH'' KTÓRE WAM OFERUJĄ TO ZANIM PODPISZECIE UMOWĘ ROZEJRZYJCIE SIĘ PO NECIE TO NIC NIE KOSZTUJE, A PO UZYSKANYCH TAM INFORMACJACH JA ZAGWARANTUJE WAM 15 LETNIE OSZCZĘDNOŚCI GDZIE BĘDZIECIE MIELI SWOJĄ KWOTĘ BEZ UBYTKU :-)
Dnia 2011-10-31 o godz. 19:41 ~sttr napisał(a):
> takiego oszustwa to dawno nie widziałem mija rok i nie
> potrafią znaleźć tabeli opłat i prowizji o którą pytam co
> miesiąc, odpowiedź panienki "przepraszam ale w tej
> chwili mi właśnie zabrakło"
Niestety zostałąm wrobiona w ten produkt przez Open Finanse przy kredycie hipotecznym.
Ludzie ja dałam sie nabrać ale wy zacznijcie myśleć. Własnie dziś otrzymałą pismo że po trzech latach opłącania składki 124 zł tj. 4464 zł + 4500 skłądki wstępnej zainwestowanej razem 8964 zł. moge gdybym na te chwile zrezygnowałą otrzymać tylko 886 zł. tj 10 % zainwestowanej kwoty a gdzie 3 lata oszczędziania. Po 9 mieasiącach na lokacie progresywnej kwota 3000 zł powiekszyłą mi sie o 196 zł. i żadnych opłat dodatkowych nie ponoszę. To czysty rozbój gorsze jak amber gold bo tam dostali swoje zainwestowane pieniądze. a tu nigdy.
Trzymajcie się z daleka od produktu "KWARTALNY PROFIT"-ja wyskoczyłem z tego dosłownie dzień przed tym,jak zaczęła obowiązywać umowa,dzięki forum wrobieniwgetin.pl.
Pięknie się mówi o zyskach (teoretycznych),ale nikt nie wspomina o opłatach i co będzie,jak się wcześniej wyjdzie
Zagmatwane sformułowania dotyczące opłat,ściemnianie "opiekuna",parcie innych klientów spowodowały,że w to wszedłem,na szczęście jest 14 dni na rezygnację z tego badziewia bez ponoszenia konsekwencji,więc czym prędzej zerwałem umowę.
jak macie zarobić na pareto jak lwią częśc waszej wpłaty w I roku bierze pracownik który z wami podpisał umowę, dopiero po ok.8 latach macie mniej więcej swoje pieniądze, a zyski to może będą jak wypracują w ostatnich 5 latach, od podszewki doczytałem regulamin...sami odkładajcie w IKE, można ponad 10 tys.rocznie, ...a jak chcecie więcej to polecam instrumenty pochodne;)
Pamiętam jak pierwszy raz wchodziło Parerto i było duże ciśnienie sprzedażowe. Sądziłem, że nikt na 15 lat nie weźmie a tu nagle trach. Poszło jak świeże bułeczki.
Nie da się wycofać bez strat z czegoś takiego, ale można powalczyć... tylko do tego trzeba sądu, kancelarii - mi akurat pomógł Lex z Wrocka, także mogę z czystym sumieniem polecić. Podaje nr do p. Łukasza, który pomógł mi: 533-133-590.
Nie jeden z Państwa, który posiada Lucro, Pareto II czy inny produkt strukturyzowany mógł poczuć się co najmniej oszukany widząc stratę zamiast oczekiwanych zysków. Nasza kancelaria zajmuje się pomocą tym, którzy zostali "wrobieni" w Lucro czy też Pareto II - przygotujemy wniosek i odzyskamy pieniądze.
A ja gratuluję wszystkim posiadaczom Pareto. Na tym produkcie nie można stracić, a biorąc pod uwagę odsetki ustawowe (13 % rocznie) to jest szansa na zarobek. Jedyna wada konieczność skorzystania z sądu. szczegóły na blogu "bez adwokata" na blox.pl
Witam, pomagam odzyskać wszystkie zainwestowane pieniądze z poliso lokat, bez wysokich opłat, które pobierają kancelarie. Mogę udostępnić dowody skuteczności swoich działań w postaci ugody z bankiem o wypłatę wszystkich zainwestowanych środków. Tel. 797 286 225, mail : mariuszkozaryn@wp.pl
Witam wszystkich, ja też dałam się nabrać na "super" ofertę Pareto II i byłam kilkadziesiąt tysięcy na minusie, ale zadzwoniłam do Pana Mariusz Kozaryna i z jego pomocą udało mi się odzyskać wszystkie zainwestowane pieniądze. Wszystkim oszukanym bardzo polecam skontaktować się z Panem Mariuszem 797-286-225. mariuszkozaryn@wp.pl
Indeks pareto niby idzie w górę ale produkt nie spełnia moich oczekiwań a na pewno nie założeń, które mi obiecywano. Zdecydowałem się na pozew indywidualny i unieważnienie umowy, podsyłam kontakt, może będzie pomocny, kancelaria@intrest.com.pl. czy udało się Państwo wygrać z Europą?