Szukam ciekawą spółkę aby zainwestować, bo przewiduję lekkie odbicie na GPW, tak na 1,5 miesiąca.
Znalazłem PGF. C/Z rewelacja, C/WK rewelacja, Analiza Techniczna bardzo interesująca, sygnalizująca wybicie
.... tylko dlaczego taka cisza na tej spółce. Obroty, prawie żadne, tylko jakieś zrywy sporymi pakietami.
O co tutaj chodzi, czy naprawdę nikt nie interesuje się PGF????
Gdzie bym nie wszedł, na każdym niemal walorze, mnóstwo informacji, dyskusje a tutaj jakby wszyscy wymarli.
Naprawdę nikt nie interesuje się tym walorem? Jeżeli to prawda, to wcale mnie nie dziwi, że pomimo tak pięknych wskaźników, ona spada.
Szkoda, myslałem, że dowierm się coś o PGF, dlatego tutaj zajrzałem.
Jakie tu są perspektywy wypłaty dywidendy ? Żadne. Zadłużenie około 550 milionów. Rentowność na poziomie 1% ??? Lepiej trzymać pieniądze na książeczce PKO.
No to mamy niewielkie odbicie. Nie jest to żadne cudo, ale parę procent można naskrobać. Nawet całkiem niezłe obroty. Niestety wątpię, żeby to odbicie potrwało dłużej, bo już coś powoli zaczyna się sypać. A jeśli chodzi o wskaźniki to ta spółka wcale nie jest taka tania. Jest wiele niezłych spółek, które obecnie mają C/WK poniżej 1.
A swoją drogą to to forum faktycznie wygląda na wymarłe. Jest wiele spółek o wiele gorszych, na których toczą się ożywione dyskusje, a tu prawie nikt nie zagląda. Szkoda.