zbliża się koniec grudnia , styczeń nadchodzi , a może się na Wilbo pojawić duży wzrost, tylko czy to dobrze dla naszego skupu? Tak czy inaczej spółka już skupiła dużą część akcji, jeśli w porfelu są akcje kupowane po tak zaniżonych cenach, jak dotychczas, to na koniec roku jeśli kurs wybije się jeszcze trochę, to w bilansie będzie to ładnie wyglądało... Na samych akcjach spółka ile zarobiła... a do tego sprzedaż z IV kw. zawsze powinna być lepsza, więc wyniki też muszą pozytywnie zadziałać na kurs... ten łańcuszek pokazuje nadal jedno : kurs północ...
PS
nawet mrozy będą ( zapowiadali ...) to też kojarzy się z północą...
Dobrze się czujesz ?
Spółka skupiła dopiero niewielką część swoich akcji ! Kupili 417 tys sztuk (oficjalnie jak dotąd ) , a mają kasy na jeszcze ok. 3 miliony sztuk ( w cenach zbliżonych do obecnych ) .
Więc !!!??? Łatwo można sobie wyobrazić dokąd kurs może zawędrować .
A co do reszty to nie warto tego komentować...
Ty ~`tata, nie bądź taki cwaniaczek i sam sprawdź swoje samopoczucie...
Teraz wyjaśnię co miałem na myśli pisząc: sądzę, że dobrze gdy skup jest prowadzony po jak naniższych cenach, ale teraz to już tylko grozi nam północ... myślę, że na bilans będzie miało to całkiem ładny wpływ, a mój żarcik z mrozem to wytłumaczę Tobie, że mnie się północ kojarzy z biegunem połnocnym, na którym są właśnie mrozy... czy teraz zrozumiałeś? Myślę, że jeżeli nie zrozumiałeś wystarczyło zapytać, a nie ubliżać... wiesz! Tak czy inaczej pozdrawiam Ciebie Tobie podobnym narwanym...
Graal rozważa zakup dwóch firm z branży
15.12.2009, Katarzyna Kucharczyk
W I półroczu 2010 roku Graal ma poinformować o przejęciu konkurenta. Rozmawia z czterema firmami, kupi najwyżej dwie
Rybny Graal, który w czasie trzech ostatnich lat przejął siedem firm, nie zamierza na tym poprzestać. – Rozmawiamy o współpracy kapitałowej z czterema podmiotami. Roczne obroty każdego z nich przekraczają 100 milionów złotych – mówi Robert Wijata, członek zarządu Graala.
A WILBO ŚPI
jak GRALL chce przejmować to niech zrobią wezwanie na WILBO po 6 za akcje i mają u mnie duży plus i oddaje moje 99 000 akcji a napewno WILBOŚIŃSKI I BOBIŚIŃSKI TEŻ ODDAJĄ
po co masz sam sobie pisać? ja Ci odpiszę,,, myślę, że strategia Graala może i jest dobra, ale czasem lepiej jeść mniejszą łyżeczką i się najeść niż jeść wielką i na końcu się zadławić>>> Wilbo SA widać , że od dawna nie zgrywa wielkiej firmy, ale skromnie bez większego ryzyka , oszczędnie, bez większych długów... gospodarnie mądrze gospodarując kosztami, systematycznie bez szaleńczych wzrostów przychodów. Jest to dobre. Mniejszą firmą lepiej można zarządzać, a i ostatecznie dobrze zarobić, bez spekulacji, malwersacji , bez oszustwa, ale w uczciwy sposób. Za to trzeba cenić ludzi pracujących w tej spółce , oni przecież pracują dla nas. Nie robią z naszej spółki ruletki, czy pokera, ale przewidywalną w swych poczynaniach firmę... Pozdrawiam
WILBO - Informacja o nabyciu akcji własnych w ramach Programu skupu akcji własnych celem ich umorzenia ( 30 / 2009 )
Treść raportu:
Zarząd Wilbo S.A. informuje, iż w dniu 29 grudnia 2009 roku otrzymał z Domu Maklerskiego informację, iż Dom Maklerski wykonując postanowienia Umowy o świadczenie usług w zakresie nabywania akcji z dnia 26 sierpnia 2009 roku, działając w imieniu własnym i na zlecenie Spółki, nabył na własny rachunek 154 187 akcji Spółki. Akcje zostały nabyte z przeznaczeniem do ich odsprzedaży Spółce w związku z realizowanym programem skupu akcji własnych w celu ich dalszej odsprzedaży, na podstawie uchwały nr 15/2009 Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 16 czerwca 2009 roku. Wartość nominalna akcji wynosi 1,00zł. Średnia cena zakupu akcji wyniosła 2,58 zł. Nabyty pakiet stanowi 0,94% udziału w kapitale zakładowym oraz daje prawo do wykonywania 154 187 głosów, co stanowi 0,54% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu. Na dzień sporządzenia raportu Wilbo S.A. po odkupieniu akcji od Domu Maklerskiego będzie właścicielem 571 298 akcji, co stanowi 3,49% udziału w kapitale zakładowym spółki oraz będzie dawało prawo do wykonywania 571 298 głosów, co stanowi 1,98% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu. Podstawa prawna: par. 5 ust 1. pkt 6 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku.
Wzrost i dobra cena to były tylko na początku istnienia Wilbo : 6,6 złocisza...Od tej pory jest już tylko coraz gorzej : większość już przejrzała na oczy i wie,że została zrobiona w bambuko..
pięknie, akcje są skupowane, oby tak dalej, jeszcze spółce pozostało sporo kasy na ten skup!!! Dobrych maklerów zatrudnili- skupują dość spokojnie i działają "taktycznie"...
dobrze , że skup odbywał się po dość niskich cenach... spółka będzie miała więcej akcji swoich, które zostaną umorzone, więc akcji pozostałych w obrocie zostanie bardzo mało... i te , które pozostaną na pewno będą musiały kosztować więcej, wartość księgowa przeliczana na jedną akcję może wtedy być na poziomie nawet 6 zł... wrócą dawne czasy... świetności notowań tej spółki !!! Pozdrowienia dla tych , którzy mieli twardą nadzieję...
jesli nie wymysla czegos madrego,jak bary rybne(byly straty),jak przejecia trupoow(byly straty),jak ODDAWANIE majatku za nic(kryminal),jak skup akcji(kiedy mozna dzieki kryzysowi zrobic cos trafnego).Szkoda gadac.Jeszcze z rok i cuchnaca ryba zamieni sie w niebyt z wirtualnymi akcjami i leszczyna liczaca na cud.
nie zgadzam się, spółka daje sobie ładnie radę, bez żadnych "szalonych" pomysłów, z produktami smacznymi , sprzedawanymi pod dobrze rozpoznawanymi markami, a skup daje efekty, a jak kurs osiągnie odpowiedni poziom, to dopiero się będzie działo... ja tam stopniowo dokupuję , już posiadam całkiem ładny "pakiecik"...
tutaj tylko spekulacja.zobacz co sie dzialo od kilku lat,pod wzgledem ekonomii(brrrr..)wez pod uwage,jesli kurs dojdzie do godziwej ceny,czy W&B nie zmienia taktyki.caly ten wariacki skup sluzy wg.mnie podciagnieciu kursu i ewakuacji dwoch cwaniakow.Ale to moje dywagacje.Oby leszcze wyrolowaly grubasow.Daj Boze..
w końcu każdy z nas , posiadających akcje ma prawo na walnym zgromadzeniu zgłaszać swoje uwagi i propozycje, które wpłyną na działalność spółki... ja tam nadal dokupuję, uważam, że robię dobrze, giełdą interesuję się nie od dziś (kilkanaście już lat i tę spółkę obserwuję od dawna), uważam ,że jej spokojna działalność i nie rozpychanie się na rynku łokciami , działalność dobroczynna ( o tym mało kto wie, bo ci którzy chcą czynić dobro często skromnie działają i z pokorą czynią nie dla rozgłosu...)
pozdrawiam uczciwych i cierpliwych... ta spółka jest OK !
WILBO SA - Informacja o nabyciu akcji własnych w ramach Programu skupu akcji własnych celem ich umorzenia
22-01-2010, ostatnia aktualizacja 22-01-2010 14:59
RB:Informacja o nabyciu akcji własnych w ramach Programu skupu akcji własnych celem ich umorzenia
RAPORT BIEŻĄCY >>>
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 5 / 2010
Data sporządzenia: 2010-01-22
Skrócona nazwa emitenta
WILBO
Temat
Informacja o nabyciu akcji własnych w ramach Programu skupu akcji własnych celem ich umorzenia
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Wilbo S.A. informuje, iż w dniu 22 stycznia 2010 roku otrzymał z Domu Maklerskiego informację, iż Dom Maklerski wykonując postanowienia Umowy o świadczenie usług w zakresie nabywania akcji z dnia 26 sierpnia 2009 roku, działając w imieniu własnym i na zlecenie Spółki, nabył na własny rachunek 71 933 akcje Spółki.
Akcje zostały nabyte z przeznaczeniem do ich odsprzedaży Spółce w związku z realizowanym programem skupu akcji własnych w celu ich dalszej odsprzedaży, na podstawie uchwały nr 15/2009 Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 16 czerwca 2009 roku.
Wartość nominalna akcji wynosi 1,00zł.
Średnia cena zakupu akcji wyniosła 2,75 zł.
Nabyty pakiet stanowi 0,44% udziału w kapitale zakładowym oraz daje prawo do wykonywania 71 933 głosów, co stanowi 0,25% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.
Na dzień sporządzenia raportu Wilbo S.A. po odkupieniu akcji od Domu Maklerskiego będzie właścicielem 643 231 akcji, co stanowi 3,93% udziału w kapitale zakładowym spółki oraz będzie dawało prawo do wykonywania 643 231 głosów co stanowi 2,23% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.