• główny akcjonariusz prezesem Autor: ~kasabian [79.186.106.*]
    poprzedni zarząd obraził się że wza nie przegłosowało premii w postaci prawie darmowych akcji, to główny akcjonariusz sam zrobił się prezesem
    ma już akcje więc nie będzie trzeba robić dodatkowej emisji, to plus, czy zna się on na zarządzaniu firmą, miejmy nadzieję że tak i że będzie dokupował akcje
    14 zł to było chyba minimum, teraz po zmianach myślę że będzie do góry
    jeszcze tylko trzeba się pozbyć tej śmiesznej pani która zwaliła kurs poniżej 20 zł.
    moim zdaniem HEFAL powinien być warty 35-40 milionów zł. i tam będziemy zmierzać!
  • Re: główny akcjonariusz prezesem Autor: ~Barcio [89.78.84.*]
    Trochę szkoda by było gdyby nie spadło poniżej 14zł, tak byśmy trochę dokupili, a tak poważnie śmiem twierdzić ze firma ma coraz więcej zamówień na montaż ślusarki aluminiowej bo zatrudniają, a branża budowlana zaczyna łapać oddech.
    Nie mogę napisać że będzie rosło, bo wtedy zacznie spadać więc niech spadnie dokupimy, tylko na to czekam.
  • Re: główny akcjonariusz prezesem Autor: ~Ja [78.30.66.*]
    Nie pozbędziesz się "tej śmiesznej pani" bo w trakcie rozmowy ze mną przy "wigilijnym śledziku" powiedziała mi, że zamierza zostawić sobie akcje dające 25 proc. głosów na WZA i "ani grama mniej".
    Wniosek dla niecierpliwych co do kształtowania się kursu w najbliższym czasie: policzcie sobie ile ma akcji to będziecie wiedzieć z jak dużą (lub małą bo ona sama dokładnie nie wie ile ich ma - jej odpowiedź to: "musiałabym policzyć":-)) podażą należy jeszcze się liczyć.
    Potwierdzam, że spółka jest w dobrej kondycji - ma zamówienia na których zarabia itd. itp.
  • Re: główny akcjonariusz prezesem Autor: ~Hefalstos [83.17.59.*]
    Panowie i Panie - juz niebawem poziom z którego wstąpię do Waszego grona ;-}
  • Re: główny akcjonariusz prezesem Autor: ~SOCRATES [89.174.230.*]
    Jeśli Hefalstos będzie tak jak chciałeś poziom 10 zł per szt.
    To do mojego pakietu 4 tys szt po 16 zł dokupię do równego rachunku 6 tys szt, da to średnią po 12,4 zł/szt.
    Po wynikach rocznych cena na pewno będzie wyższa.
    to Ty Sokrates bogaty człowiek jestes - ja planuje wejsc z jakimis 25 tysiacami PLN
    Obserwuje ta spolke i mam mieszane odczucia co do przyszłej wyceny .
  • Re: główny akcjonariusz prezesem Autor: ~SOCRATES [89.174.230.*]
    Też miałem mieszane odczucia, ale.....
    Nie mają prawie znaczącej konkurencji na rynku to raz.
    Wyniki mają co roku lepsze i pod względem obrotów i zysku netto.
    Prezesem wreszcie jest większościowy udziałowiec , więc raczej mu zależeć będzie jako prezesowi na wzroście cen jego akcji niż na odwrót.
    No i sama wartość firmy .
    Jeśli się najmuje kilkanaście lodowiskto znaczy, że się je ma , a każde kosztuje ok. pół bańki, czyli w samych lodowiskach mają z 7-8 mln zł, a gdzie wartość fabryczki, a gdzie produkcja aluminium i sama wartość nazwy na któą pracuje się lata.
    Moim zdaniem min wartość firmy na chwilę obecną to ok. 10 mln zł.
    Przy 500 tys akcji, daje to cenę min 20 zł/szt
    A jeśli weźmie się pod uwagę fakt , iż jako jedna z nielicznych firm na NC ma zyski i to co roku lepsze, to jeśli zrealizują plan zakładający ok. 2,7 mln zł zysku, to daje 5 zł zysku na akcję czyli przy 20 zł wskaźnik P/E równy 4.
    HMMMM ..... może nie będzie tak źle.
    A może i nawet będzie bardzo dobrze.
    Wszystko pięknie, ładnie, tylko pamietaj, ze wartość lodowisk jest wartościa umowaną. Według ciebie to 7 milionow majatku, ale gdydy chcieli je sprzedać mogliby wziąć za nie zaledwie milion - dwa. Widac, ze ta suczka z Zarzadu ciagle wywala akcje i konca nie widac. Kurs konsolidował sie dlugo na poziomie 16-17 zlotych i wrescie zmienia tred - niestety lub stety na spadkowy. Ciezko wyczuc gdzie bedzie dno.
  • Re: główny akcjonariusz prezesem Autor: ~Socrates [89.174.230.*]
    No może ta wartość lodowisk i jest umowna ,ale bez przesady.
    16 lodowisk po ok. 0,5 mln zł/szt to daje ok. 8 mln zł.
    I nie da się tego zaniżyć do 1 mln zł, bo to by oznaczało wartość 1 lodowiska ok 60 tys zł, a za tyle to i ja bym sobie swoje prywatne lodowisko zrobił.
    Także nie do końca.
    A z jednym się zgodzę, jestem pewien, że ta szm..... sprzedaje dalej. i to ona zaniża kurs, ale i ona ma chyba trochę oleju w "główce" i dojrzeje do tego, że lepiej na razie odpuścić i poczekać kilka m-cy , aż kurs odreaguje i wtedy sprzedawać drożej, a nie teraz po 13 zł, albo i po 10 zł
[x]
HEFAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.