• JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~kujwaBERNANKE [77.236.0.*]
    Scenariusz robienia zwyżki przez kapitalistę:

1. Obserwujemy spółeczkę pod kątem przyrostu zainteresowania
    2. Jeśli zainteresowanie mierzone zleceniami kupna wzrasta to realizujemy scenariusz
    3. Skutecznie blokujemy wzrosty, dołujemy własnymi akcjami, zaniżamy na fixingu
    4. Jakaś część akcji nam wpadnie pół darmo od zniechęconych i zmuszonych
    5. Uzyskujemy tym samym niezbędny niski poziom kursu
    6. Gdy pojawią się sygnały sprzedaży, zaniknie zainteresowanie wtedy realizujemy etap II
    7. Robimy zwyżkę własnymi akcjami w pustej przestrzeni po prawej
    8. Kilkuprocentowy wzrost zostaje przez rynek zauważony i dołączają się drobni kupcy
    9. Wyprzedajemy akcje stopniowo wspomagając kurs małym zakupem z prawej
    10. Bywa że leszcz który się niedawno wyprzedał, dziś bierze drożej własne akcje.

No i jak tu grać żeby wygrać z kapitalistą ?
  • Re: JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~Matu [88.199.233.*]
    Są i takie strategie prawde Pan pisze :))

Pozdrawiam
  • Re: JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~kujwaBERNANKE [77.236.0.*]
    Nie jestem żaden "Pan".
    Wycelowałem sobie w Optopol ale nie udało mi się wpasować w zwyżkę.
  • Re: JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~Mati [88.199.233.*]
    Znajdziesz inna spółę spekułę ;] a Optopol powinien się ładnie zachowywać zresztą, pożyjemy zobaczymy...

Pozdro !
  • Re: JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~fx [212.160.64.*]
    no i zachowuje się bardzo ładnie
    ciekawe tylko czy za tymi wzrostami stoi jakieś przyszłe info czy w końcu ktoś uznał że czas spadków się skończył ?

Pewnie spekuła wyczaiła, że do brania z dołka a co będzie dalej to kto wie.. jeden większy pakiet i 14 zl wita :)

Pozdrawiam i obserwuje :)
  • Re: JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~guzikwac [85.89.190.*]
    Mati, może powstrzymaj się od swoich nietrafionych komentarzy. Nie jestes obiektywny, skoro wyrzuciłeś w dołku, jak to nazwałeś "śmiecia", a teraz liczysz że znowu spadnie i tanio się obkupisz.. Masz małe doświadczenie na giełdzie, o ile w ogóle je masz i nie bardzo wiesz co jest grane na Optopolu. Poobserwuj może spółke min 12 miesięcy, prześledź wszytskie większe transakcje, umowy, patenty, naucz się troche AT i potem się wypowiadaj. To czy będzie info powinien wiedzieć każdy kto obserwował spółkę przynjamniej ostatnie pare dobrych miesięcy. Sorry Mati jeżeli moja wypowiedź dotyka Cię w jakiś sposób, ale takie są moje przemyślenia.
  • Re: JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~pas [89.74.187.*]
    Panowie, spokojnie.
    Narazie realizowany jest scenariusz wyjścia z trójkąta górą do 17-18zł.

Potem sie zobaczy
    Dokładnie spokojnie :))
    Ciekawe co sie stanie gdy ziści się prawo sprzedaży akcji przez rodzinę Bogdani w lutym 2010...
    Pozdrawiam
  • Re: JAK TO SIĘ ROBI Autor: ~pas [89.74.187.*]
    Mati, jak sie BRE Bank zgodzi to akcje mogą sprzedac w kazdym momencie.

Natomiast BRE nie moze odmówić udzielenia tej zgody jezeli transakcja ta byla by dla niego korzystna czytaj: kurs sprzedaży powyzej 20zł

Wiec jak sie pojawiaja infa o Canonie to kurs sprzedazy jest napewno powyzej 20zł
[x]
OPTOPOL -2,01% 19,50 2010-03-22 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.