To wychodzi na to że troszkę wyżej cenią wartość akcji niż dotychczasowa wartość księgowa która jest wyceniana na 0,9mln zł. Przy 48mln akcji daje to 0,18zł na akcje.
obniżenie ceny nominalnej nie ma znaczenia. Istotniejsze sa zmiany w statucie w tym takze zmiana dotycząca braku konieczności prowadzenia rachunkowości zgodnie z MSRami
Przejrzałem sobie te zmiany. Zmiany w prowadzeniu księgowości to nie jest nic specjalnego.
Ciekawiej wyglądają te zmiany o NWZA i te dotyczące wyboru zarządu.
Z mojego punktu widzenia wszystko zmierza ku lepszemu dla samej spółki. Czy dla drobnych akcjonariuszy też to zależy tylko od tego czy SKOK postanowi zostawić Ecard na giełdzie czy nie, a tego to nie wie nikt poza nimi samymi.
A co do przyszłości Ecardu na GPW to ciężko coś powiedzieć. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego co postanowią nowi właściciele. Jeśli postanowią go wycofać to dupa zbita, jeśli zostawią na giełdzie to w perspektywie paru lat nie jeden drobny inwestor może zarobić niemałą kasę.
Na razie można sobie w wyborze pomagać przeczuciami lub rzutem monetą lub wróżeniem z szklanej kuli bo to wszystko tyle samo warte. Tylko w zarządzie SKOKU mogą mieć pewność.
Ja z swoim pakietem akcji spokojnie siedzę i czekam.
Chociaż nie ukrywam że osobiście obstawiam wycofanie spółki z giełdy i przymusowy wykup akcji.
Wiem wiem. Dlatego mimo że osobiście jestem przekonany o tym że nas wykupią przymusowo to trzymam. Bo ewentualne straty finansowe nie powinny być zbyt dotkliwe natomiast ewentualny zysk.... ech lepiej nawet nie rozpuszczać za bardzo wodzy fantazji ;)
TF SKOK nie ma zamiaru dalszego zwiększania udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu eCard S.A. w okresie przyszłych 12 miesięcy.
Masz to w najnowszych raportach bieżących spółki. SKOK (TUW + TF) Mają razem 86%. Jest to niewystarczająca ilość by zarządzić przymusowy wykup. 12 miesięcy pewności. Tylko czekać o informacji o emisji akcji dla wszystkich z PP. Pewnie cena tej emisji będzie w przedziale 1-2 zł.
Zobacz co się dzieje na ECard. Zbieranie akcji pod duże wzrosty. Niedługo się zacznie :)