na to wygląda, albo celowa manipulacja, sprawa prawie dla KNF.
A z tym straszeniem to dał tylko zarobić tym co koszyki trzymali po K. Ciekawe po ile to kupił, pewno pod 13 a teraz z niedowierzaniem patrzy jak tanio poszło.
Jutro też będzie takie PKC.. na otwarciu.
Dobrze bo trochę poreklamuje Graal-a w tvn biznesach i innych takich
Ci co dziś się nisko ustawili są wyjątkowymi szczęściarzami. Mi to wygladało na straszak więc się nie ustawiałem, sprzedaż takiej ilości w taki sposób to czysta głupota. Podczas sesji znalazłoby się dużo więcej chętnych po dużo lepszych cenach nawet przy -5% a tak to było "losowanie" dla tych co akurat wystawili zlecenia.
Może to ten grubas co ostatnio brał po 40tys, a jak się zorientował co kupił to stwierdził że ryby mu nie w smak i woli inwestować w kaczki
- kurs sie zwalił i będzie potrzebował parę dni na powrót na 12 zł - w tym czasie ten kto sprzedał może odkupić kilka razy więcej akcji po dobrej cenie
ale jaki sens? to samo puszczone w trakcie sesji mogło zostać kupione dużo wyżej, -10% byłyby widełki a tak to nawet czasu nie było na przygotowanie zlecenia. Ktoś bawi się kursem i tyle ewentualnie jest też hipoteza że straszak komuś nawalił ;) . To pierwsze jest bardziej prawodopodobne bo wczoraj też ktoś rzucał PKC na zamknięciu tak jakby nie mógł podczas sesji
Nikt o zdrowych zmyslach swiadomie by nie walnal takiego numeru. Albo pomylka, brak refleksu albo swiadome dzialanie dla obnizenia kursu do dalszych duzych zakupow w najblizszym czasie. Wywalil 20k i teraz kupi 200k powolutku i suma sumarum wyjdzie na swoje
Ja nie wiem czy rynek mu pozwoli. Po wczorajszym spadku dzisiaj na jeszcze gorszym rynku Graal zachowywał się świetnie i po 12,3 nikt nie chciał sprzedawać. Obroty były jak w przysłowiowym warzywniaku. Więc kto odda po 10 czy 11 ? Myślę, że nawet spłoszony leszcz nie jest na tyle głupi by oddawać Graala po takiej cenie.
Ludzie co wy za glupoty wypisujecie ? Gruby ostatnio kupil 150 tys w pakietach po 12,80 i 12,90 i to byly pakiety kupione od grubego ktory je kupil po 9,40 i 9,70 dokladnie taka sama ilosc, to co teraz jest w 4 dni 500 tys w plecy i wywala papier ? A skad on teraz uzbiera 200 tys papiera ? Kto mu odda w takiej cenie ?
a grubas już tam ze złości skacze po laptopie który mu się akurat zawiesił, wtopa na maksa. Ten numer kosztował conajmniej 10-20 tys zł strat, ale po drugiej stronie ktos inny tyle zarobi.
Sam żałuję, że nie mam kasy, bo dobrałem wczoraj po 12,5 i patrząc na dzisiejszą sesję grala wydawało mi się to dobrym ruchem. Z reszytą nadal się wydaje, ale ta świadomość że mogłem kupić po 10,5...
pozycz kase od wujka cioci albo szybki kredyt i pkc jutro, ładnie sobie uśrednisz a nadwyżke sprzedasz choćby po 12,5. taka krótka gra. Wydaje mi sie wątpliwe żeby otworzyło się poniżej 12 ale kto wie