Formacja młota nam sie wyrysowała na wykresie dodatkowo 3 sygnały kupna na STS
wskaźniki zostały schłodzone po ostatnich zwyżkach,firma przynosi zyski branża perspektywiczna,bardzo maly FF czegoż chcieć więcej wzrosty przed nami...
Dnia 2009-12-10 o godz. 15:38 ~kris napisał(a):
> Atak nastapi od przyszlego tygodnia i nie goraczkuj
> sie.pozdrawiam
no i proszę sygnał kupna macd na dziennych.
Do kolegi :
obecne poziomy cenowe jak i te przyszłe względem kilkudziesięciu sesji mnie nie interesują,zainteresowałem sie spółka z powodu kilku aspektów najciekawszym jest profil w jakim działa, rzetelne podejście władz do akcjonariatu, rentowność i przede wszystkim ff
ten walor to dla mnie taki stalprod bis.pozdrawiam
liczyłem na ta spółkę fajnie wyglądała na wykresach a on dalej sie szmaci niestety opuściłem pokład bo spółka nie spełniła moich oczekiwań,pieniądz nie lubi zastoju.
no to weź pod uwage to że ta spółka 90% czasu spada co nie przeszkadza, że w 4 dni nadrabia z nawiązką wszystkie spadki.
A kurs zacznie pewnie rosnąc jak juz wiekszość niecierpliwych sprzeda
Teraz kurs odbił się od 40 i pewnie nastąpi cofnięcie kursu i myśle ze po tym wybicie.
Jak patrzyłem to konsolidacja trwa od kilku do kilkunastu tygodni przed bybiciem wiec jeszcze wychodzi ze kurs moze chodzic w przedziałach 35 - 40.
ja mysle ze koniec grudnia do lutego powinno nastąpić wybicie.
spóleczka cholernie dobra ale ta cena emisyjna troszku dala w dupala...
mimo wszystko mam w obserwowanych i jak zahaczy 2 z przodu to raz jeszcze spróbuje coś podebrać
Dzisiaj weszły akcje z nowej emisji widać ze jednak ktoś ostro posypuje akcje objęte po 18zl.
Raczej nie zależy mu na kursie, jednak szybciutko będziemy w okolicach emisyjnej a nawet poniżej a szkoda, dość ciekawie to wyglądało...
zamiennie za kapitał przeznaczony na dropa lokuje w rainbow
ja tam się wcale nie dziwie, gdybym dzisiaj miał akcje za 18zł sypałbym wszystko a potem czekał aż na maksa spadnie aby kupić, przykro ale dropa czeka jazda na dół...
właśnie nie
akcje z emisji są objęte zakazem handlu przez rok
albo się wysypuje ten poprzedni fundusz, albo właściciele albo poprostu kilka oosb co nazbierało spółke ją dołują czy specjalnie żebyu nakupić czy wiedzą coś czego my nie wiemy tego nie wiem niestety.
jak na spółke to spore obroty ale nie można jednozncznie stwierdzić czy ty wysypuje się któryś z podmiotów tych co mają mocną wiekszość czy nie
napewno niebawem się dowiemy bo jest obowiązek informowania o sprzedazy podmiotów które mają więcej niż 5%
albo jeden z 2 włąscicieli albo fundusz ale ten co siedzi w spółce od jej powstania
napeweno nie sprzedaje ten fudnusz co teraz brał po 19 złotych bo ma podpisanąumowe lock up na 1 rok.
chciałbym żeby to była podpucha nie ukrywam i że kurs odleci ale prawde mówiąc to nie wiem jak to wyglada naprawdę
sypią, ładnie ale mnie bardziej interesuje kto to odbiera drugi dzien jak na dropa wysoki wolumen, wczoraj na fixie lyknie jednym zleceniem 2k akcji, bogate leszcze??
qurcze nie ważne sa te akcje bo one napewno w obrocie nie będą przez rok
albo właścieciele albo fundusz który je nabył ale dużo wcześniej (odrazu jak wchodził drop) albo ktoś kto skupował ackje z tej puli 38 tys akcji co były w wolnym obrocie postanowił je sprzedać
jeszcze raz napisze
jeżeli to któryś z dużych podmiotów to będzie musiał poinformować o tym nas w ciągu kilku dni
jeżeli to sprzedaje ktoś kto skupował akcje w wolnym obrocie to nie może ich mieć więcej niż 38 tys sztuk bo tyle jest w obrocie i wtedy to może oznaczać specjalnie zaniżanie.
w ciagu kilku dni się wszystko wyjąsni jeżeli to ktoś kto się bawił kursem z tych 38 tys to nie ma się czym martwić jeżeli fundusz albo właściciele jęzeli im nie zależy specjalnie na kursie bo chca sobie uwolnić troche gotówki na święta to może jeszcze spaść.
a skad masz info ze przez rok nie bedzie akcji z nowej emisji w obrocie??
mi sie o uszy obiło ze nowa emisje ebjelo 12 podmiotow, widzialem umowe lock ale nie wiem czy dotyczyla calej emisji.
Moim zdanie fund nie sypie bo to dla niegoi tez nie jest dobre zbicie kursu, wyglada ze ktorys z wlascicieli, moze braklo na swieta
co ty piszesz lock up obejmuje głównych akcjonariuszy a nie akcje ktore teraz weszły
akcja z ktora mamy do czynienia przez 2 ostatnie dni służy zwiększaniu płynności spółki i tak będzie do około 10zl
tak bedzie sypal caly czas jak ma po 18 zloty to bedzie sypal ile sie da
zdoluje kurs na maksa naet do samego dnia trzeba uciekac bo zasypie
nas widac wyraznie ze sypie ile sie da a jak rynki zaczna spadac to moze byc masakra
bedzie sypal ostro wtedy zdoluje kurs az do dna moze net do 10 zloty zjechac
juz mi wyjebal caly zysk jebana mac tak to jest jak ktos ma taniej
wtedy sypie a obroty duze przy spadku wiec to dobre niejest bo chwile moze sie zatrzymac a potem dalej bedzie sypacz sypal niech go szlak trafi gdyby mial juz sie
zatrzymac o obroty powinny byc malukie a tu oboty duze wiec jazda bedzie chyba dalej w dol
3 czarne kruki oboty duze spacz sypie trend sie rozbujal moze ostra jazda byc w dol
wsparcie nie wytrzymalo toniemy opuszczam poklad niechce tonac
chce jeszcze zyc pot krew i lzy
Nie strasz romek, jak Ci zjedzie do 10 zł kiedy dostali po 18, aż tacy głupi nie są żeby oddać ze stratą, jak wiadomo, że musi odbić prędzej czy póżniej z powrotem do 30-40 po Nowym Roku. Taniej już nie kupisz więc nie naganiaj tylko bierz od "inwestorów", którym 100 zł na święta zabrakło i sprzedają akcje.
Dnia 2009-12-28 o godz. 11:40 pharman napisał(a):
> Nie strasz romek, jak Ci zjedzie do 10 zł kiedy dostali po
> 18, aż tacy głupi nie są żeby oddać ze stratą, jak wiadomo,
> że musi odbić prędzej czy póżniej z powrotem do 30-40 po
> Nowym Roku. Taniej już nie kupisz więc nie naganiaj tylko
> bierz od "inwestorów", którym 100 zł na
> święta zabrakło i sprzedają akcje.
kolego a czemu sadzisz ze moze nie spasc ponizej 18 podam ci fajny przyklad 05n zerknij po ile inwestorzy kupowali a po ile jest teraz, przciez nie po to kupowali aby stracic co nie hmmm...
to jest gielda popyt kszaltuje podaz i vice versa
Dnia 2009-12-28 o godz. 20:20 ~dziwny joe napisał(a):
> Dnia 2009-12-28 o godz. 11:40 pharman napisał(a):
>
> Nie strasz romek, jak Ci zjedzie do 10 zł kiedy dostali po
> > 18, aż tacy głupi nie są żeby oddać ze stratą, jak
> wiadomo,
> że musi odbić prędzej czy póżniej z
> powrotem do 30-40 po
> Nowym Roku. Taniej już nie
> kupisz więc nie naganiaj tylko
> bierz od
> "inwestorów", którym 100 zł na
> > święta zabrakło i sprzedają akcje.
kolego a
> czemu sadzisz ze moze nie spasc ponizej 18 podam ci fajny
> przyklad 05n zerknij po ile inwestorzy kupowali a po ile
> jest teraz, przciez nie po to kupowali aby stracic co nie
> hmmm...
to jest gielda popyt kszaltuje podaz i vice versa
Ale nie porównuj firmy z krwi i kości jaką jest Drop z jakimś balonem 05n, który nic nie produkuje, nie przerabia, nie świadczy żadnych usług poza przekładaniem pieniędzy z lewej kieszeni do prawej. Kurs takiego papiera jest tylko wypadkową nadzieji, marzeń i przypadków inwestujących w takie fundusze.
toniemy toniemy RATUNKUjuz wsparcie przelamane trend spadkowy sie umacnia
3 czarne kruki nad nami sypacz sypie obroty wrastaja wieksziscjuz opuszcze ostanie kabiny, fala idzie wprost na nasz okret wodaa nas zalewa idziemy na dno
niema litosci niema corac wiecej krwi sie saczy sypacz jest bez litosci
niech go pieklo pochlonie nie dajmy sie utopic trzeba opuczac ten okrent
ja juz dzis opuscillem tez wam radze uwazac nie dajcie sie zatopic
ratujcie sie ratujci sie bracia AMEN
romek!!!!
co ty taki usrany jestes??? gosci piszesz jakbys za chwile mial strzelic sobie w leb albo wyskoczyc z 10 pietra.
czlowieku opanuj sie nie jestes chyba dzieckiem zeby wypisywac takie pierdoly.
kazdy widzi co sie dzieje ale tylko ty piszesz jak jakis pomyleniec!
ps kup sobie melise rumianek i bog wie co jeszcze ale nie kupuj juz akcji ok?
ja tez widze co jest , jak ci zjada do 10 zloty a kpowales po 50 to ty sie usrasz
a nie ja bedziesz tak posrany
co ty myslisz ze trzeba trzymac jak jest wyrazny trend spadkowy
ktos sypie i to ostro i wcale mu sie nie dziwie ze sypie
jak kupowal sobie po 18 zloty to sobie sypie kada cena jest dobra do 18 zloty
wysypie sie zostawi troche akcji na dalesze dolowanie bo przy tej plynosci moze dalej dolowac nie wielkimi ilosciami zostawinych akcji
i zdoluje cie do 10 zloty ii zacznie sobie pwoli kupowac spowrotem po 10 zloty
a ty wtedy wlasnie sie posrasz wlasnie wtedy
a indeksy sa wysoko hossa sztuczna dobiega juz konca to jak myslisz
sobie ze indeksy beda spadaly a walorki rosly sobie ?
nie kolego tez beda dolowac wszytko bedzie dolowac i to odpowiednio duzo
wtedy tacy cfaniacy co sobie maja akcjie o wiele taniej a czasami i zadarmo
to beda sprzedawac i to ostro oczywiscie specialnie aby potem znowu kupic za grosze
wiec najpierw mysl co jest przed toba a p[otem sie madruj co do akcji
tylko jak bedziesz myslal to pamietaj ze gielda to jest spekulaccjia manipulacjia
i zlodziejstwo AMEN
ty masz akcjiekupione po 40 zloty a ktos sobie ma po18 zloty
widzisz jak ladnie sie ciebie okrada i jakie stosuje sie manipulacjie
sa wybrancy co tez moja akcjie prawie za dramo a ty musisz kpowac i to nie za male piniadze jesli ktos ma 1 zloty a ty po 10 zloty to wlasnie tacy ludzie co maja akcjie prawie za darmo doluja wiekszosc akcji bo maja prawie za darmo i kazdy pinadz jest dobry jak sie ma prawie za darmo akcjie i takie prawa rzadza na gieldzie
tak sobie ludzie tworza majatki i sie bodzaca robia sobie emisjie prawie za darmo
a tacy jelenie potem od nich kupuja akcyjki i sie martwia czy wrosna czy spadna
a wybrancy sie nie musza martwic bo maja prawie zawsze za darmo akcjie
i cie zawsze wyroluja Amen
TERAZ BEDZIE PRZYSTANEK APOTEM JAZDA W DOL
BO TEN SYPACZ ON CZUWA NIE SPI I TYLKO CZEKA ABYWCISNAC JELENIOM AKCJIE BRANE ZA 18 ZLOTY BO MA CZYSTY ZYSK
A WIE ZE NA RYNKACH ZBLIZA SIEPOTEZNA ZWALA IPOTEM NICK OD NIEGO NIE BEDZIE CHCIAL KUPIC TYCH JEO AKCJI NAWET PO TE 18 ZLOTY
WIEC CZEKA CZEKA NA OFIARY ABY ICH WPAKOWAC DO GEBY AKCJIE NAPASC ICH SWOJM AKCJAMI BRANYMI PO 18 ZLOTY
romek czlowieku!
odpusc sobie, przestan doradzac przestan lamentowac uspokoj sie.
jezeli idzie o mnie to bardzo chce zobaczec akcje drop za 10 zl i taniej!
mysle ze inni akcjonariusze mysla podobie a nie tak jak ty rzucaja pierdolowate zdanka na forum-----ODPUSC SOBIE I NIE SMIEC NA FORUM!!!!
ty nie musisz mnie cztac kolego widac ze jestes amatorem trzymajacym akcjie
za kazda cene nawet jak widzisz wyrazny trend spadkowy to ty bedziesz trzymal i trzymal
az cie wykocza pewnego dnia i bedziesz goly i wesloy
ja tu niekomu nie doradzam niema tego ze ja komus doradzam
ja mowie pisze to co czuje widze i to co mi doswiatczenie pokazuje
niema 100% pewnosci na gieldzie , aleopisac mozna co sie widzi
i jak sie widzi
ty masz inne zadnie ja mam inne zdanie ,pamietaj ze akcjie szybciej spadaja jak rosna
i pamietaj ze trendy ida dalej jak wiekszosc mysli sobie
rynki sa juz wstanach agonalnych zwala bedzie szybka i ostra jesli to co teraz mamy jest fala B w bessie to czeka nas nastepna fala C zniecie wszytkich
i to trzeba brac pod uwage . anie zyc marzeniami tak jak ty
wszystko wskazuje na to ze na gieldach nastepuje wyczerpanie trendow wrostowych
kliny i inne narzedzia analizy na to wskazuja ze konczy sie juz sztuczna hossa czyli fala B W BESSIE nastepana przed nami fala bedzie fala C wszytko na to wskazuje
ze przed nami duzy spadek indeksow ktore uroslu na fali spekulacji pustego pinadza
nadrukowanego a wiec pomysl kolego w dluzszym horyzacie comoze byc dalej
dalej bedzie hossa?jak myslisz /?DAALEJ UROSNA INDEKSY PO 60 % BEZ KOREKTY
POMYSL CHLOPIE ZACZYM KUPISZ AKCJIE
TERAZ BEDZIE PRZYSTANEK APOTEM JAZDA W DOL
BO TEN SYPACZ ON CZUWA NIE SPI I TYLKO CZEKA ABYWCISNAC JELENIOM AKCJIE BRANE ZA 18 ZLOTY BO MA CZYSTY ZYSK
A WIE ZE NA RYNKACH ZBLIZA SIEPOTEZNA ZWALA IPOTEM NICK OD NIEGO NIE BEDZIE CHCIAL KUPIC TYCH JEO AKCJI NAWET PO TE 18 ZLOTY
WIEC CZEKA CZEKA NA OFIARY ABY ICH WPAKOWAC DO GEBY AKCJIE NAPASC ICH SWOJM AKCJAMI BRANYMI PO 18 ZLOTY
romku odpowiedz mi: dlaczego wypisujesz to wszystko?
jestes tak bardzo ubrany i jest ci smutno i musisz sie wyplakac bo chyba nie chcesz mi powiedziec ze martwisz sie tak bardzo o los innych akcjonariuszy ze chcesz ich ostrzegac. bo wtedy bedziesz swietym czlowiekiem i bedziesz mogl zarabiac na pielgrzymkach :)))
to jak to z toba doswiadczony inwestorze jest?
uwazasz ze wypisywanie tego wszystkiego pozwoli zatrzymac spadek akcji(czy ty w to wierzysz)?
i wiesz co jeszcze panie romanie,
zyczylbym sobie dropa ponizej 10zl. a czy ja bede trzymac czy sprzedam czy mam czy juz sprzedalem kto "sypie" dlaczego itd. taka jest gielda
ps chyba malo kogo obchodzi to co czujesz.
jest takie powiedzenie kiedy jeden czul to sie ....(domyśl się)
:)))
zycze owocnych przemyslen
posluchaj czlowieku , nie wiemco ty masz ile masz mnie to ne obchodzi
ja pisze bo tez mam troche dropa j
ja ostrzegam ludzi takich ktorzy niemaja wiedzy co moze byc , ja niepisze ze to jest pewne lecz prowdopodobne ze sie zwali na morde a sypacz ma sile
i ma tanio akcjie wiec moze zasypac wszytkich i trzeba uwazac
a ty sobie trzymaj i nie musisz wcale mnie tu czytacale sa tez tacy co niemja wiedzy
zadnej i wchodza w jaks walor a potem traca kase rozumniesz
jak wszytko walnie na morde cala gielda sie zwali to stracisz duzo kasy
a to moze wkotce nastapic
panie romanie jest pan swietym czlowiekiem :)))
gdzie tacy swieci zyja?:)
ale na gieldzie inwestujemy pieniadze ktore smialo mozemy stracic - taka zasada!
Dnia 2009-12-30 o godz. 07:23 ~czarny napisał(a):
> panie romanie jest pan swietym czlowiekiem :)))
gdzie tacy
> swieci zyja?:)
ale na gieldzie inwestujemy pieniadze ktore
> smialo mozemy stracic - taka zasada!
2 ostatnie linijki no rozbawiłeś mnie do lez kolego
dawno podobnych bredni nie slyszale zacznij sam myslec
bo jak zaczniesz łapać sie na te modne hasełka to marnie będziesz piszczal
OBROTY CORAZ WYŻSZE ( W POŁOWĘ SESJI PRAWIE 500TYŚ) W PONIEDZIAŁEK JESZCZE WYŻSZY OBRÓT, PRZEJĘCIE I SZYBKA JAZDA DO GÓRY ILE RAZY TO BYŁO JUŻ PRZERABIANE.
RYZYKO JEST ALE BEZ RYZYKA NIE MA SZYBKIEGO ZAROBKU.
GŁÓWNA ZASADA CORAZ WYŻSZE OBROTY I CORAZ MNIEJSZA DYNAMIKA SPADKÓW.
ROMEK NIE PANIKUJ, BO CI CO PRZEZ CIEBIE TERAZ SPRZEDAJĄ BĘDĄ CIĘ PRZEKLINAĆ
Dnia 2010-01-02 o godz. 11:24 ~MAREK29 napisał(a):
> OBROTY CORAZ WYŻSZE ( W POŁOWĘ SESJI PRAWIE 500TYŚ) W
> PONIEDZIAŁEK JESZCZE WYŻSZY OBRÓT, PRZEJĘCIE I SZYBKA JAZDA
> DO GÓRY ILE RAZY TO BYŁO JUŻ PRZERABIANE.
RYZYKO JEST ALE
> BEZ RYZYKA NIE MA SZYBKIEGO ZAROBKU.
GŁÓWNA ZASADA CORAZ
> WYŻSZE OBROTY I CORAZ MNIEJSZA DYNAMIKA SPADKÓW.
ROMEK NIE
> PANIKUJ, BO CI CO PRZEZ CIEBIE TERAZ SPRZEDAJĄ BĘDĄ CIĘ
> PRZEKLINAĆ
i co panowie teraz powiecie? dalej sobie trzymacie akcjie
a romek wam pisal 2 tygodnie temu pial co jego oczki widza , a wy chcecie byc twardziele wodzac trend wyrazny spadkowy trzymaliscie dalej , i kto mial racjie??