Od kilku dni zacząłem interesować się OPONEO.pl i mam wrażenie, że troszkę się wszyscy ładują, bo skoro jest tak dobrze, jak twierdzą forumowicze, to dlaczego wyniki po 3 kwartałach są takie słabe?
a dlatego człowieku:
- Czym jest III kwartał ? Kupujesz już na początku września opony ?
- Ja kupuję zawsze w październiku ewentualnie w listopadzie, a kupiłem za 5 oponek po prawie 2 tyś każda :-) a jest nas więcej :-)
- po trzecie, ze ta spółka rozwija się i to za nie swoje pieniądze, bo połowa zostaje w kasie :-)
Jest jeszcze parę innych powodów :-)
oto kolejne powody:
- Zarząd i RN posiada dużo akcji - to ich główny kapitał - dlatego ich pensje należą do jednych z niższych (prezes ok 100tys za rok)
- na rynku opon robi się coraz więcej miejsca - kilka plajt w tym roku - a samochodów w kraju nie ubywa
- firma ma sporo gotówki w kasie
- ruszyła sprzedaż zagraniczna
- dofinansowania spływają drzwimi i oknami
- cena akcji bliska dołka i daleko jej do szczytów (19,30zł)
A co mnie to obchodzi kto kiedy kupuje opony. Ja napisałem o wyniku po trzech kwartałach a nie o wyniku trzeciego kwartału!!! Jeśli więc weźmiemy 1, 2 i 3 kwartał to wcale nie jest tak dobrze. Rozumiem jednak, że wszyscy upatrują szansę w czwartym kwartale, bo zima wtedy najbardziej doskwiera i kierowcy dopiero wtedy zaczynają martwić się o opony.
I jeszcze prywatnie: ja wymieniam opony już w połowie października, bo nigdy nic nie wiadomo w tej części europy :)