Walor konsoliduje się pod oporem , na uwagę zasługują zmniejszające się obroty ( dee facto ich wzrost w dn. 02 i 07 grudnia odpowiadają dwie transakcje pakietowe) . Taka konsolidacja po dłuższych wzrostach jest formacja prowzrostową. Potwierdza to częściowo utrzymanie się oscylatorów w strefie wykupienia ( brak presji podażowej ) . Najbliższe wsparcie to poziom 12.3 - 12.5 .
źródło:
http://atwig.pl/index.php?id=91118145740&wykres=jeden
Jezeli gruby nie wezmie sie do roboty to mozemy zaklinac, a bedziemy stali w miejscu, dziwi tylko brak infa o zwiekszaniu lub zmniejszaniu zaangazowania w akcje? No i pytanie podstawowe po co on je kupuje, ano aby sprzedac z zyskiem, ale ile przyjdzie nam czekac zalezy juz tylko od niego.
Juz nie wiem co o tym myslec, ale coraz bardziej mysle ze do stycznia ze wzrostow nici ? Dobrze ze mozna spekulacyjnie pograc na innych spolkach, bo tutaj marazm niemilosierny, grubasy bawia sie same ?
gówno prawda z tym Wilbo naganiaczu jeden, nikt nie zeskoczy z takiej perełki jak Graal.
Uważam, że cena 20 zł w przyszłym roku jest bardzo realna, ja dokupiłem więcej
coś mi się zdaje że dziś sesja dla prawdziwych twardzieli, mogą byc testowane na krótko poziomy poniżej 12 zł.... niestestety dla tych co trzymają i super okazja dla tych co czekają na kupno. Mocniejsze odbicie będzie oznaczało ponowne wzrosty aż do przekrocznenia 13 zł czyli ok 10%. Małym kapitałem o te 10% można pograc o ile akurat ktoś trafi w dołek :)
Jak nie spadnie poniżej 10 zł to będę trzymał i tak sporo zarobiłem. Spółka i tak osiągnie 2X w ciągu paru miesięcy więc nie ma co panikować. Zresztą dziś presji podażowej wogóle nie widać :)