Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego oni tyle zarabiają ? zwykłych ludzi często nie stać na notariusza czy adwokata bo z czego ... a bandziorów , mafiozów jak najbardziej .Czy ktoś zrobi w Polsce w końcu porządek z tą całą mafią w lakierkach ? ŻĄDAM REFORMY WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI !!!
Taką kwotę podały dziś główne wydanie wiadomości w związku z blokowaniem przyjęć młodym notariuszom na aplikacje - zdają egzamin ale nie mogą pracować w zawodzie notariusza , wskutek czego w całej Polsce jest tylko 2000 notariuszy - a żyje im się lepiej niż prezydentowi RP.
i pisać.......
mam spore wątpliwości czy gość, który się męczył przez 9 lat na zaocznym prawie nadaje się do czegokolwiek.....
notariusz powinien być zawodem państwowym, a opisana kwota 90.000 dotyczy wpływów kancelarii a nie zarobków (choć to sporo kasy).
Notariuszami powinni zostawać NAJLEPSI, a nie cymbały po zaocznych......
O tym kto jest najlepszy a kto nie powinien decydwac rynek, a nie kolesie z korporacji. Prawda jest taka, że jak sie nie ma rodzców lub znajomości odpowiednich, to można byc najpeszym a i tak ***** z tego. 2000 notriusz na prawie 40 milnowy kraj, to jest zwykła mafia i tyle.
900 zł to pielęgniarka zarabia , za napisanie jednego pisma procesowego niektórzy adwokaci biorą 18 000 - osiemnaście tysięcy złotych - kogo na nich stać ? Szkoda że prawo nie jest napisane w sposób prosty przejrzysty tak jak przed wojną - zwykły człowiek szedł do sądu i sobie radził i nie potrzebował żadnych prawników , radców prawnych ...
rozwodziłem się.....
2 rozprawy (polubowne bardzo), kilka pism sądowych, 4 spotkania, opracowanie 3 wersji ugody....
Sądzę, że około 12 godzin pracy
zapłaciłem 1500 zł......
Dnia 2009-12-06 o godz. 19:26 ~endi napisał(a):
> Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego oni tyle zarabiają ?
> zwykłych ludzi często nie stać na notariusza czy adwokata
> bo z czego ... a bandziorów , mafiozów jak najbardziej .Czy
> ktoś zrobi w Polsce w końcu porządek z tą całą mafią w
> lakierkach ? ŻĄDAM REFORMY WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI !!!
I jak można w tym kraju coś zmienić jak są tacy ludzie jak ty ? ....... Zawistny nie jestem - kompletnie mnie nie rozumiesz - domagam się SPRAWIEDLIWOŚCI w tej pier ... Republice Bananowej