Kolejny dzień Graal nie jest zdolny pokonać linii oporu. Z uwagi na zmniejszający się zakres konsolidacji pod szczytem należy liczyć sie z mocnym ruchem po przebiciu op2-13. Jednak kilka świec z długim dolnym knotem dowodzi też niezdecydowania i słabości popytu.
http://www.atwig.pl/index.php?id=91118145740&wykres=jeden
Co Wy piszecie? Papier się ładnie trzyma a transakcje po 30-50 sztuk są normalne na każdym walorze. Generalnie kurs pięknie śmiga i nie ma co narzekać. No chyba ze weszliście po 13 zł to możecie się denerwować, że nie rośnie - ale spokojnie poczekajcie do 20 zł na wiosnę dojdziemy.
Jak Ty chcesz zobaczyc 12, to tylko i wylacznie od leszczy po 50-100 szt na prowizji Cie wiecej oskubia, to juz nie wroci w dol, moze byc jedynie dluga konsolidacja na poziomie 13, ale akcyjek od leszcza ubywa z dnia na dzien trzeba jeszcze poczekac z tydzien.
No i co, jak widać już wraca i będzie wracać dalej. Możemy mieć tylko nadzieję żeby na 12zł się skończyło bo po takim wybiciu może spaść znacznie niżej. Na dłuższą metę widzę tu jednak bezpieczny i całkiem pokaźny wzrost.
Jeszcze dodam że moim najbardziej prawdopodobny jesy koniec korekty przy kursie 11zł. I wcale nie naganiam bo mimo, że spodziewałem się korekty, nie sprzedawałem akcji gdyż mam taką zasadę, że dobrych fundamentalnie spółek nie sprzedaję nawet kiedy wykres przeczy dalszym wzrostom.