KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 44 / 2009
Data sporządzenia: 2009-12-01
Skrócona nazwa emitenta
OPTOPOL S.A.
Temat
Uzyskanie certyfikatu CSA.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd OPTOPOL Technology S.A. (Emitent) niniejszym informuje , że w dniu dzisiejszym otrzymał wiadomość o uzyskaniu w dniu 19 listopada 2009 r. Certyfikatu Canadian Standards Association ( CSA International) - organizacji specjalizującej się w testowaniu urządzeń i wydawaniu świadectw uprawniających producentów do sprzedaży urządzeń na terenie USA i Kanady – umożliwiającego wprowadzenie przez Emitenta do sprzedaży na terenie Stanów Zjednoczonych i Kanady urządzenia Perymetr Automatyczny PTS 1000.
Troszke lepiej to dzis wygladalo :) chociaz zastanawiajace te ukryte zlecenia sprzedazy i w sumie relatywnie duza sprzedaz w arkuszu :) ciekawe kto to sprzedaje..
Pozdro !
No i jest super info po takiej wiadomości akcje powinny iść ostro w górę i wcale bym się nie zdziwił jakby w najbliższym czasie ogłoszono przejęcie prze Canona.Jest dobrze.Pozdro
Ciekawe jak to przejecie sie odbedzie ? Kto odda akcje cannonowi ? I po jakiej cenie.. macie jakies info na temat tych warunkow ktore cannon postawil ?
Zgadza się, bardzo dobre info. Osobiście troche ostatnio dobrałem akcji i jak wyłamie się z trójkąta to dokupię jeszcze. Pisałeś coś Mati o wskaźnikach i wycenie - akurat w tej spółce wykonanie dokładniej wyceny jest bardzo utrudnonione ze względu na technologie, patetenty itp., więc nie sugeruj się wskaźnikami. Ja zaczynam coraz bardziej wierzyć w spólkę, ktoś pisał na stochwatchu że to może być druga htl strefa i to może się według mnie sprawdzić..
Osobiscie tez troche dobralem... ale mam nadzieje ze do ceny emisyjnej dojdzie... ze wskaznikami faktycznie masz racje ciezko wycenic cos takiego jak patenty czy technologie zalezy jaki bedzie faktyczny popyt na ich produkty. A co do htl strefy to chyba nie za ciekawie sie szykuje przyszlosc optopola jakby porownywac do htlki... oglosza wezwanie po 16zl i zwina interes z gieldy ;] oby nie :) Pozdrawiam dzis bylo ciekawie na spolce na sesji chociaz ktos duze pakiety sprzedawal jak dla mnie... troche to moze niepokoic...
certyfikat jest dla perymetru a nie Tomografu. Co więcej w USA nie potrzeba certyfikatu na perymetry aby je tam sprzedawać, wystarczy zwykłe zgłoszenie do FDA. PTS 1000 był już dawno zgłoszony w FDA. Ten komunikat jest ma znaczenie jedynie dla Kanady.
Nie pisz głupot.
Bez tego certyfikatu (pomimo ze nie jest wymagany) zaden szpital w USA i Kanadzie tego urzadzenia nie kupi.
Wiec komunikat ma fundamentalne znaczenie
Cannon czeka na wysprzedawnie przez was teg osmiecia za grosze. Wiec juz teraz to lep[iej sprzedajcie, bo perspektywy na wzrost raczej w krotkim czasie nie ma. Wierzycie ze w usa zarobi optopol? To potrwa troszkę. Pozdrawaim ja bede kupowal dopiero Marzec10-Maj10. Narq
Musze przyznac jak kilka dni temu pisalem nie wyglada to dobrze podejrzana sprawa... czekaja na info czy az zejdzie ponizej kupna przez fundy czy cos takiego ? ;/
Pozdrawiam