sprzedałem swoje akcje.Doszedłem do wniosku,że będą jeszcze prze 2 lata kurs trzymali. Przeskoczyłem na Fasing i Zetkamę.Czy dobrze zrobiłem,zobaczymy???
a ja tak łatwo nie odpuszczę i dziś kupiłem i sprzedałem i jeszcze troszkę odkupiłem zarobiłem 7 sztuk na czysto, może wynik śmieszny ale grosz do grosz a bedzie kokosza
Po tej transakcji FF wynosi 100 - KJ 24% - ARP 47% - ktoś tam jeszcze 6% = 23%. Tyle wg oficjalnych danych. Ile rzeczywiście? W każdym bądź razie mało. Coraz mniej akcji do przechwycenia. Za 2-3 miesiące bez wezwania nikt nic nie kupi.
Jethro,
Czyli od Jakubasa wszystko odkupił Jędrzejewski i jeszcze skupił 0,8% z rynku, bo przed transakcją miał 16,13%, a Jakubas też jeśli miał 7,6% to też miał o 2,5% więcej niż oficjalnie było podane zaangażowanie Multico w Rafamet. Free float był prawie 18% a teraz jest ledwo ponad 14%, czyli zmniejszył się o ponad 3%! Chyba wreszcie wszystko idzie we właściwym kierunku. Poza tym technicznie też wygląda zachęcająco - według mnie jest już spodek, a jeszcze jest szansa na główkę (i to z pociągłą twarzą) z ramionami.
Pozdrawiam,
Misiek
Napewno ryzyko poniesienia straty jest teraz minimalme nawet zerowe.Ale sternik będzie nadal będzie trzymał kurs 17-20zl.Przypuszczam,że te spółki na które przerzuciłem kasę ruszą szybciej.
Mario,
Fasing pod warunkiem, że fundy na niego nie wpadną, to według mnie nie ma powodu, żeby ruszył. FF prawie 30% i nie wygląda, żeby ktoś siedział pod progiem. O wiele ciekawsza jest Zetkama - rozproszenie kapitałowe (nawet to samo nazwisko nie musi oznaczać zgodności myśli i sumienia) i mimo ponad 30% oficjalnego FF, to rzeczywisty może być dużo mniejszy.
Ja z Rafametu nie wychodzę (jestem jeszcze od początku na IZNSie, mam LCCorp, Kolastynę, Centrozap, Chemos, MMPPL, Bioton i niestety Sanwil i parę drobnych zaangażowań), bo długo czekam, uważam, że jest spółką z ogromnymi perspektywami, a teraz po takiej transakcji i tak jak pisałem przy takiej stronie technicznej kursu to już według mnie teraz nawet trzymając kurs, będą musieli go trochę popuścić do przedziału 20-25. Według mnie 1 z przodu do końca roku nie do utrzymania, bo byłoby to już kosztowne.
Pozdrawiam i życzę powodzenia na Twoich transakcjach,
Misiek
Zaczynam znowu finansowo stawać na nogi , więc mam nadzieję , że za szybko nie pójdzie do góry , bo teraz z każdym miesiącem będę mógł sobie pozwolić na dokupienie akcji .Pozdrawiam wszystkich cierpliwych !
Zetkamę analizowałem - ma potencjał wzrostu, ale nieporównywalnie mniejszy od Rafametu. Dlatego ją odrzuciłem. Kopexu nie znam. W tej chwli mam 5 papierów:
Wypowiedzi są rzeczowe płupot nikt nie pisze -dzięki. Na Rafamet to zamierzam jeszcze wrócić jeżeli .W swoich inwestycjach ograniczyłem do trzech spółek Fasingu Rafametu i Zetkamy. Wszystkie wg. mnie są zaniżone i kurs jest trzymany na siłę. Wyszedłem z Rafametu bo zostało tylko dwóch znaczących akcjonariszy -KJ i ARP. ARP w zasadzie jest pasywna, a KJ { biuro maklerskie} będzie trzymało nadal kurs. Gdyby takie pakiety dokupił Jakubas to byłoby może inaczej. A on jednak sprzedał.Może być odwrotnie,