Jeśli spodziewałeś się ciągłych wzrostów to będzie trudno. Moim zdaniem nikt nie sypie (tak było przy 9 zł) . Wiele osób po prostu realizuje zyski - spółka wzrosła od wyników od 10 zł do 12,80. Mała stagnacja i wymiana akcji się jej po prostu należy - ale i tak perspektywy są super a IV kwartał powinien się zakończyć wynikiem około 5-6 mln zysku i kurs wróci na 20 zł.
Dzięki trochę mnie uspokoiłeś. Jestem na graalu pare dni i ta podaż lekko mnie zaniepokoiła. Co do tych 20pln no nie wiem w spółce wszysko jest ok tylko zadłużenie jest koszmarne
A co w tym dziwnego? Jak ktoś załadował dużo akcji po niskiej cenie to naturalnie na takich sesjach jak dzisiejsza (kiedy wszyscy mają w pamięci ostatnie wzrosty i jest popyt) zaczyna sprzedawać. Mogę cię zaś zapewnić, że na tej spółce wielu ludzi swoje już zarobiło...
Osobiście już jestem poważnie zarobiony, ale czekam min na 18pln za akcje
A co w tym dziwnego? Jak ktoś załadował dużo akcji to na takich sesjach jak dzisiejsza (kiedy wszyscy mają w pamięci ostatnie wzrosty i jest duży popyt) sprzedaje. Zapewniam cię zaś, że jest wielu ludzi, którzy już na tej spółce swoje zarobili.
A co w tym dziwnego? Jak ktoś załadował dużo akcji po dobrych cenach to na takich sesjach jak dzisiejsza (kiedy wszyscy mają w pamięci ostatnie wzrosty i jest duży popyt) sprzedaje. Zapewniam cię zaś, że jest wielu ludzi, którzy już na tej spółce swoje zarobili.
wymienią się akcjami, jedni zrealizują zyski inni wejdą bo będą mieli wreszcie od kogo kupić i tak w kółko. Ze spadkami różnie może być, wydaje mi się że akcje powoli zbierają fundy więc DT lub kilkudniowy trade się może nie opłacić.
Myślę, że fundy tego nie ruszą. One tylko najpierw pakowały się w Toorę, następnie w Swarzędz, a na końcu w Monnari. Papier do 23 zł dojdzie bez problemu, tylko dzięki sile polskiego leszcze, powyżej tego będą potrzebne grubsze rybki:). A ja się trochę cieszę z korekty, bo pasuje jeszcze dokupić. Bardzo zmieniłem zdanie o Graalu po wynikach za IIIQ i wiem też, co to znaczą różnice kursowe. Niskie euro to są dla takiej społki jak Graal miliony w kieszeni.
Szkoda ze tak pozno to zrozumiales, bo czas byl na poziomie od 7- 9 zl, ale lepiej pozno niz wcale, moim zdaniem juz Millennium sie ewakuluje z papiera.
Dokladnie wtedy kupowali, a poczytaj sobie co opowiada Materna w PB, jakie spolki typuje na wzrosty ? A gosc jest dyrektorem inwestycyjnym w DM Millennium, logika sama sie snuje.
Pierwsze moje kupno to było 7.40, które sprzedałem powyżej 10. Jak Graal chodził po 40, to w ogóle nie wiedziałem, co to za spółka. Teraz nadal jest godna zainteresowania. Od dołka powinna pójść 300 %, taka mała premia za tą straszną bessę.