Z czego to wróżysz? Przy stracie 30 mln?
Nie wiem jak tzw. specjaliści oczekiwali ale ja spodziewałem się trochę lepszych wyników, choć z drugiej strony rzeczywiście patrząc na ogólną sytuacje chemii Puławy prezentują się nad wyraz dobrze. Tym bardziej, że już chyba dość mocno odbiły się od dna - część chemiczna ponoć już nie bardzo się wyrabia na zamówienia, szczególnie jeśli chodzi o melaminę.
No więc na północ...
wyniki bardzo słabe
spadek przychodów
duża strata netto
kurs powinien spaść do około 60-65zł
a jak nie poprawią wyników w II kwartale to nawet spadnie poniżej 60zł
No to jazda się zaczeła. do ilu może zjechać.Wyniki za 1 kwartał nie rewelacyjne a w 2 kwartale chyba się nie poprawią. Przy jakiej cenie warto kupić akcje.
Ci sami co przewidywali słabe wyniki w pierwszy teraz przewidują znaczną poprawę. Co prawda dziwne to dla mnie, bo jeszcze nie pora na nawozy, ale tak mówią ludzie z firmy, Raczej dział produkcji , żaden zarząd. Może być i tak, że sprzedaż rośnie a marże spadają i dalej dupa. Niemniej coś takiego w okolicy Puław się słyszy.
Poprawa sprzedaży jest niezaprzeczalna, ale właśnie kosztem marż - jeśli chodzi o nawozy. W niczym inny chyba nie należy szukać na razie przyczyn tej poprawy. Może odrobinę zwiększyła się produkcja nawozów co może dać obniżenie kosztów, ale do planowanej pełnej produkcji to jeszcze daleko. Aby do wiosny, może coś drgnie.
Teraz cała nadzieja w produktach chemicznych. i oby tak dalej bo tu coraz lepiej.