• wyniki za 3Q???? Autor: ~japa [79.175.234.*]
    Kiedy podadza wyniki za 3Q????
  • mówisz - masz Autor: ~tja [83.21.153.*]
    zysk za 3 kwartały na 1 akcję = 3 grosze. jak tak dalej pójdzie , to za 4 kwartały wyniesie pewnie 4 grosze. Przy dzisiejszej cenie = 4 zł zwrot z inwestycji wyniesie 100 lat .
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA IHAHAHAHAHAHAHAHAHA CHŁEEEEEEEEEEEE
  • Re: mówisz - masz Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Stary nie chce cię obrażać
    Lepiej jeszcze raz oglądnij ile wynosi zysk za 3 kwartaly w przeliczeniu na 1 akcję. Jak już będziesz wiedział to napisz :).
  • Re: mówisz - masz Autor: ~tja [83.21.161.*]
    proszę bardzo :
    Zysk (strata) na jedną akcję (w zł/eur) 0,14 0,18 0,03 0,05
    pisze wyraźnie w zł a nie tys. a 0,03 zł to 3 grosze.
    A jeśli masz tyle honoru to mnie teraz przeproś.
  • Re: mówisz - masz Autor: ~tja [83.21.161.*]
    Dobra , to ja przepraszam za nieuwagę , nie ta kolumna.
    Wynik jest o całe 4,5 raza lepszy , czyli 14 groszy . Na zwrot czekać się więc będzie "tylko" 20 lat.
  • Re: mówisz - masz Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Kolego nie 0,14 PLN a 0,17 PLN po trzech kwartałach a nie czterech

Dla pewności podziel sobie zyska z ilością akcji.

Osobiście uważam że wyrobią jeszcze z 0,4-0,5 mln w 4 kwartale tj będzie coś około 1 mln zysku przypadającego na troche więcej niż 3 mln akcji (nie będzie żadnej darmowej emisji dla Novitusa) a więc około 33 groszaków za akcje co da nam c/z w granicach 10 a więc całkiem przyzwoice na tle innnych firemek szczególnie maluszków czy nawet na tle całego rynku. A więc hipotetyczny zwrot z inwestycji wyniosłby 10 lat a nie 20 lat. W przypadku wypłacania całkowitej dywidendy sumka 10%. Aczkolwiek w firemce brakuje pieniążków - jakoś se radzą na bieżąco ale dobrze jakby mieli większy zapas gotówki- może jakaś mała emisja dla Nas z PP. Wole to niż oddać 1/3 akcj darmowych dla Novitusa.
  • Re: mówisz - masz Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    To co napisałem wyżej to jakieś tam fundamenty :)
    Aczkolwiek w tej spółce interesuje mnie mała ilość akcji i w miarę duże zainteresowanie. P{rzecież to jedna z najmniejszych kapitalizacji na rynku - a takich spółek szukam :)
  • Re: mówisz - masz Autor: ~Dan [89.77.9.*]
    Moim zdaniem polaczenie albo wykup przez Elzab, lepiej by spolce zrobilo, ten mariaz z Novitiusem nie wypali, bo drobni zaraz zglosza sprawe do prokuratury o dzialanie na szkode spolki, bo jak tlumaczyc fakt ze emisja po 3 zl, a prezes sprzedaje swoje po 10 ?
  • Re: wyniki za 3Q???? Autor: ~bajabongo [62.141.214.*]
    LSI jest ok
    ale trza tu mieć anielską cierpliwość
  • Re: wyniki za 3Q???? Autor: ~janko696 [83.21.191.*]
    novitus ciazy:))))
[x]
LSISOFT 0,61% 33,20 2026-03-25 16:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.