• WYNIKI ZA III KW Autor: ~csa [78.28.18.*]
    MAŁA MASAKRA
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~ira [77.255.24.*]
    Na pocieszenie przychody rosną z 381 460 do 442 136 tys PLN
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~re [79.163.202.*]
    ale spadają aktywa zrosła ilość akcji zadłużenie ich dobija kurs wzróśł 200 % od dołka teraz kolej na korekte 50 % po takich wynikach załamałem sie kupowałem 4,20
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~barlik [79.163.40.*]
    hehehe........yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~Grzegorz J [91.94.229.*]
    dodać trzeba jeszcze:
    - wzrost marży operacyjnej o 20% ver 2 kwartał oraz o 627% ver 3 kw 2008
    - wzrost o przeszło 100% zysku operacyjnego

niemniej jednak koszty finansowe w wysokości 29 mln to chyba jakieś nieporozumienie. Prezes mówił we wrześniu że w samym lipcu zniwelowali stratę z pierwszego półrocza.
    Wypadałoby poprośic kogoś ze spółki o szerszy komentarz - może TVN pomoże

długo terminowo jednak po umocnieniu złotego a głównie ukraińskiej waluty i po spłaceniu w tym i w przyszłym roku w sumie 150 mln wyniki powinny być naprawde dobre

Co do kolegi który pisze poniżej o kursie 2,4 - chyba jednak mało realne chyba że przyjdzie duża korekta na giełdzie, a może są jakies OFE TFI poniżej 5% które będą już pilnowały kursu - w końcu jakieś MBO by się przydało na koniec roku :)
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~deska [84.38.86.*]
    w pn. po PKC może będą napaleńcy na Barlinek?
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~barl [212.191.73.*]
    Dnia 2009-11-13 o godz. 22:50 ~csa napisał(a):
    > MAŁA MASAKRA
    << po 2.40 będę zbierał >>
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~deska [84.38.86.*]
    ja po 1,50 , a może niżej
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: kibicrajdowy [79.185.125.*]
    Dnia 2009-11-14 o godz. 12:28 ~deska napisał(a):
    > ja po 1,50 , a może niżej

po 1,50 to ja też bym chciał. Spółka miała rekordowo wysoki zysk operacyjny i zapewne EBITDA , co jest najwazniejsze przy dużym zadłużeniu. Koszty finansowe to nie tylko opcje , ale przede wszystkim przeszacowania kredytów walutowych, co może być dla firmy bardzo korzystne (Barlinek jest dużym eksporterem). Sprzedaż rośnie, nie jest źle
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~kk [195.140.236.*]
    A co to za marzyciel co chce zebrać po 1.50 trzeba było to robić na wiosnę teraz to nawet ten co po 2.40 marzy też nie dostanie wyniki są super i jest to jedna z najlepiej zapowiadających się spółek na giełdzie w nadchodzącej hossie
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~investorek [77.223.216.*]
    jw. ci co chcą kupić po 1,50 odkupią w biegu po 4,50, albo nie kupią wcale.
    A jak będzie kiedyś po 1,50 to będą czekać na 1 zł. Tak jest zawsze.
  • Re: WYNIKI ZA III KW Autor: ~reni [79.185.114.*]
    no no no, wyniki niezle , troche tak jak w naszej reprezentacji, chłopaki strzelaja tylko jeszcze trzeba im powiedzieć do czyjej bramki, Barlinek tez produkuje , niezły produkt, niezła sprzedaż, tylko dlugi trzeba spłacać a stopki moga wzrosnąć nawet w walutach , a więc może jakaś mała emisja dla bankowców po 2 zeta i wtedy firma godna zaufania , ja sprzedalem po 4,2 i pomimo tego ze było drożej i może byc drożej ...., to narazie dzienkuje bo zbyt to ryzykowna gra wole firmy o stabilnych fundamentach,
[x]
BARLINEK 0,00% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.