jak w temacie,
powoli,powoli pniemy się UP.
Może to lepsza metoda na orco aniżeli gwałtowne wzrosty.
Zawsze kiedy były gwałtowne wzrosty na ORco, to potem gwałtowne spadki, nie tam jakieś drobne korekty.
Lada chwila wyniki za 2009 Q3, to pewnie podbitka pod te wyniki.
Pytanie co Orco teraz nam zaprezentuje. Ja spodziewam sie dużo lepszych wyników aniżeli w Q2, napewno nie na (+) ale straty powinny być zmniejszone.
Dodatkowe info:
We francji opór jest na 7.73-7.82. Jak to przebijemy to już będzie b. dobrze
Ale ciężko będzie...
Witam
podaję bezpośredni link
http://www.orcogroup.com/en/shareholders-corner/key-dates/communication-calendar-2009
co do wyników, nie jestem specem, ale wiemy, iż ORCO skupia się na "rolowaniu" bieżących długów, i cięciu kosztów - połóączenie spółek Orco Germany, wynik EBDITA może być coraz lepszy, jedno mnie zastanawia i niepokoi, czy ponownie zostaną przeszacowane wartości aktywów w dół, wtedy ANR (francuskie c/wk) będzie mniej niż tak jak dotychczas (15E na akcje)
bardzo dziękuje za link./sam bym nie wpadł, na to, że to tam :) /
Aktywa nie powinny iść po raz kolejny w dół, moim zdaniem co jak co, ale aktywa były już tak przeszacowane, że bardziej nie można. Teraz powinno być tylko lepiej.
Jeżeli i po Q3 aktywa będą lecieć, to i ja spadam. Bo to oznaczało będzie, że trzeba na kolejne 3m-c iść gdzieś indziej i potem ew. wracać na orco, bo mrozić się przez kolejny kwartał już mi się nie chce!
moje skromne zdanie:
- jak dziś orco zakonczy na (+) to w poniedzialek szykuje sie większy UP. (już raz tak było i mam nadzieje, że historia zatoczy koło :) , chociaż takie powolne wzrosty też sa ok, bo nikt za bardzo tego nie widzi.. i jest spokojnie
Człowieku ratuj kapitał póki trochę odbiło.
NAV poleci znowu w dół, zysku netto nie będzie i się okaże że akje g.warte są.
Złotówka słaba i inne waluty też, a Orco przecież księguje w EURO!
Betonowy kikut na Złotej 44 straszy i dalej straszyć będzie, dopóki sprawy w sądzie są żaden bank na to kasy nie wyłoży. Ledwo Klonową oddali...
Sciemy o szukaniu inwestora to już nikt chyba nie kupuje. Obligatariusze nie dogadani - nie ma inwestora...
przy wynikach za Q2 2009, a nawet jakoś przed nimi (2-3 dni) orco już spadało.
Wtedy dodatkowo zarząd wychylił sie z konferencją na temat wyników (co dodatkowo poddenerwowało inwestorów)
Teraz Orco siedzi cicho - nic nie mówi (może nauczyli się na błędach)
Dziś więc dość istotny dzień z punktu widzenia nie q3, nie analizy spółki, nie wypowiedzi orco, tylko nastrojów inwestorów. Czy wierzą, w ORCO, czy traktują je czysto spekulacyjnie!