Sam nie wierzyłem że to kiedyś napiszę ale obserwując ostatnio kurs mam wrażenie (choć dość trudno uchwytne przyznam), że coś się zmieniło na dobre. Wydaje mi się że akcje są już wyraźnie zbierane a nie odwrotnie. Kilka niezłych komunikatów się pojawiło. Może w końcu - jak w tytule???
Dla formalności - obserwuję od dawna i wiem jakie cuda się tu działy, ale teraz chyba to co innego.
Tego straszenia to się już chyba nikt nie boi. Tyle, że chyba musiałby się znaleźć jakiś grubasek, który łyknie wszystko za jednym zamachem i zostawi straszaka z opuszczonymi gatkami, że się tak wyrażę. A potem to już pójdzie.
W ostatnich dniach faktycznie troche obrotu było (po 7gr. wymieliło), ale czy to specjalnie coś zmieniło? Akcje są po prostu tak tanie, że 10 tyś kosztuje bagatela 700 zł :). Dlatego po tych komunikatach znalazło się troche nowych inwestorów - graczy. Bez poprawy rentowności nie ma co liczyć na wzrosty. Na następnych poziomach stoją takie "klocki", że spekulacja nie wchodzi w grę. Tu muszą fundamenty zadziałać. Poczekamy zobaczymy jak te ich znaczące umowy wpłyna na wyniki (Tych znaczących umów wczesniej też nie było mało, a wyniki jakie były każdy widział).
Kto jest świadom i wie że tu to jest zamrożenie kapitału to stara się uciec przed raportem
W poniedziałek po lekturze raportu jedni będą uciekać drudzy szukać szansy na zarobek na niższych poziomach [koszyk zleceń już się ustawiają na 5gr]moim zdaniem warto się ustawić po 2-3 gr tu będą mocne przetasowania .
Ten rok BTG może uznać za stracony ale długodystansowcy kupując teraz śmiało w przyszłym zarobią po 100%