• Różnie może być Autor: ~BRAT PIT [195.116.202.*]
    Czemu takie małe obroty zauważcie??? Wczoraj obrót 10 tys. zł przy takiej spółce??? SZOK!!! Czemu nikt nie sprzedaje po dampingowych cenach, to jest zastanawiające? Podrzuci ktoś jakieś wyniki, ale tylko z linkiem - bez pierdół Panowie.
  • Re: Różnie może być Autor: ~makaroniarz [83.27.168.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=210692&_DocID=402127&_Site=ESPI&_CheckSum=-1149276231
  • Re: Różnie może być Autor: ~akcjonariusz [77.255.55.*]
    No wyniki są. Na bankier.pl. Minus 14 milionów. Oraz zabawne informacje:
    W prezentowanym okresie wystąpiły nietypowe zjawiska mające istotny wpływ na uzyskane przez Spółkę wyniki finansowe tj.:
    Z dniem 1 lipca 2009 przeniesiono do spółki zależnej Noblestar Sp. z o.o. – wewnętrzny departament konsultantów i specjalistów z obszaru ITIL i Help Desk – celem zwiększenie potencjału spółki zależnej oraz zwiększenia efektu synergii.
    Zweryfikowano prowadzone projekty wdrożeniowe i dokonano bardzo konserwatywnych przeszacowań budżetów – co miało negatywny – jednorazowy wpływ na wyniki finansowe.
    Przeprowadzono znaczący program redukcji zatrudnienia czego efektem było dostosowanie do bieżącej sytuacji rynkowej Spółki oraz realizowanych projektów.
    Decyzją Zarządu oraz przy zgodzie wszystkich pracowników Spółki Wola Info SA, wdrożono program dobrowolnego obniżenia wynagrodzeń, który trwać będzie do końca roku 2009. Dzięki niniejszym działaniom uzyskano znacznie obniżenie kosztów Spółki – tj. wynagrodzeń, które stanowiły średnio ok. 74-78% kosztów stałych. Program objął wszystkich pracowników wraz z organami Spółki. Obniżki wynagrodzeń pracowników wyniosły 10%, Zarządu 20% i Rady Nadzorczej 35%.
    Eliminacja produktów/kompetencji sprzedawanych w małych ilościach (zmniejszenie zasobów wdrożeniowych, eliminacja kosztów partnerstw technologicznych), Czasowe wstrzymanie zakupów inwestycyjnych.
    Weryfikacja i ograniczenie kosztów usług zewnętrznych (doradztwo prawne, inne). Zmniejszenie składu Zarządu do 3 członków. Optymalizacja pozostałych kosztów wewnętrznych Spółki np. kosztów back office, wyposażenia spółki etc.

Mój komentarz - gdzieś napisano, że te "dobrowolne" obniżki to nie są dobrowolne (wybór - obniżamy albo wypad), zarząd się zmniejszył faktycznie NIETYPOWO, Konon złożył rezygnację (nietypowo) a Zdanowski poszedł na emeryturę (nietypowo). Spółka w raportach wciska kit.

Śmieciowe papiery.
  • Re: Różnie może być Autor: ~akcjonariusz [77.253.126.*]
    A dzisiaj sobie wszedłem na www.wolainfo.com.pl i oczom moim się ukazał gniot. PR to mają... Qumak Sekom poszedł po rozum do głowy i nie kupuje (ciekawe ile wola zaśpiewała za akcje). Kurcze nici z remontu mieszkania, na Woli wtopiłem. Ale za to gdzie indziej zarobiłem :)
  • Re: Różnie może być Autor: mdr100 [85.222.122.*]
    Trzymalem trzymalem az puscilem (z zyskiem na szczescie) prosze zwroccie uwage ze ostatni rok to 17 mln straty oficjalnej finansowej ze nie wspomnie o utracie wizerunku i pracowników etc.. nie wierze w zysk za Q4 bo sam jestem z branzy i szalenstwa w tym roku nie ma (według mnie q2-q3 2010 się zacznie). Tak wiec powinno jeszcze spasc ale czy wytrzymaja finansowo? Mielismy juz Perfect-Line, Techmex teraz w/g mnie to w q1/q2 2010 sie wyjasni czy spólka wogóle przetrwa...
  • Re: Różnie może być Autor: mdr100 [77.252.115.*]
    Ano, Ano coś mi się wydaje że ratunkową emisję akcji szykują po to te zmiany w statucie.. kapitalik się kończy Panowie bracia trzeba się było sprzedać Qumakowi za rozsądne pieniądze a teraz kolejnych akcjonariuszy w kanał chca wpuścić.
  • Re: Różnie może być Autor: ~życzliwy [82.160.70.*]
    Zgarnęli od leszczyny 20 baniek, przebimbali, spółka rozłożona a teraz kolejna leszczyna ma się dołożyć:)
  • Re: Różnie może być Autor: ~akcjonariusz [77.255.39.*]
    Kolego Życzliwy, do tej pory przebimbali dopiero 17 baniek (według moich wyliczeń). 3 są w zanadrzu. 20 ściągnęli z giełdy? Tej liczby nie znałem dokładnie.
  • Re: Różnie może być Autor: ~poz [193.251.186.*]
    poczkaj moze sie odkujesz
  • Re: Różnie może być Autor: ~życzliwy [82.160.70.*]
    Skoro szykują nową emisję tzn że tych 3 baniek w zapasie nie ma albo zaraz nie będzie. Z giełdy zgarneli prawie 20 baniek. Sprzedali 900 tys akcji po 22 zl.

• Re: Różnie może być Autor: mdr100 [77.252.115.*]
    Bankrut, bankrut będzie jak się nasza branża nie rozrusza a ja tu widzę ze dopiero pod koniec przyszłego roku zaczną się większe zakupy IT to ewidentnie chca zgarnąć kasę żeby mieć na działalność opercyjną żeby jakoś dociągnąć do pierwszego ale mogą nie dociągnąć.. Po Techmexie stawiam na Wolę-Info jako kolejnego bankruta z szeroko rozumianej branży IT z tych większych spółek z jakąś już historią.
  • Re: Różnie może być Autor: ~Incognito [193.46.185.*]
    Dnia 2009-12-10 o godz. 17:30 mdr100 napisał(a):
    > Bankrut, bankrut będzie jak się nasza branża nie rozrusza a
    > ja tu widzę ze dopiero pod koniec przyszłego roku zaczną
    > się większe zakupy IT to ewidentnie chca zgarnąć kasę żeby
    > mieć na działalność opercyjną żeby jakoś dociągnąć do
    > pierwszego ale mogą nie dociągnąć.. Po Techmexie stawiam
    > na Wolę-Info jako kolejnego bankruta z szeroko rozumianej
    > branży IT z tych większych spółek z jakąś już historią.

Między tymi firmami jest jedna zasadnicza różnica - techmex posiadał duże zadłużenie w bankach, wola nie.

Pozdrawiam
[x]
WOLAINFO 0,27% 3,74 2010-10-04 09:00:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.