• DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~xxx [10.8.208.*]
    i co teraz?/ dalej kiszonka na 61-62zl???
  • Re: DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~waldi [79.191.40.*]
    Komu nie szkoda 500 akcji Dębicy, niech odpowie na wezwanie goodyeara aby przekroczyło 66% akcji jak chce żeby doszło do wykupu 100%.
    Dziś jest ostatnia szansa aby tak się stało, jutro już takiej szansy nie będzie.
    Żadnej kiszonki nie będzie tylko marsz w górę już teraz.
  • Re: DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~mintaj [212.76.37.*]
    Dziś po 17.00 kurs zostanie "uwolniony" i powinien iść na wartość akcji spółki która w kryzysie zarobiła po 3 kwartałach 54 mln. Powinien... ale zobaczymy tylko czy znajdą się inwestorzy którzy przypomną sobie o tej spółce. (zakładam że PZU nie będzie dmuchać kursu)

Ostatnio pytałem znajomego który gra na giełdzie co myśli o Dębicy. Musiałem mu długo tłumaczyć obecną sytuację bo był przekonany że jest tam już pozamiatane. To pokazuje jak mało osób zdaje sobie sprawę z rzeczywistej sytuacji w spółce.

Zastanowiło mnie wtedy czy cokolwiek by się zmieniło jak by DBC pokazała nawet 100 mln po 4 kwartałach. Drobnica już się i tak boi tutaj pakować swoje pieniądze.
    Tak naprawdę kluczem tutaj jest Goodyear a nie przychody, zyski EBITA i inne wskaźniki...

Panowie została nas garstka, reszta to rekiny, fundy no i Goodyear i z nimi przyjdzie nam walczyć o swoje prawa.
  • Re: DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~ad [91.150.161.*]
    Oprócz goodyear który posiada 66% papiera w dębicy są finansowi - PZU, Nordea, Ing
    i to właśnie oni negocjują dobrą cenę aby wyjść z inwestycji.
  • Re: DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~tom [193.138.241.*]
    A TERAZ CZEKAMY NA TEN PIEKNY KOMUNIKAT

ILE AKCJI SKUPIL GOODYEAR !!!!

a co dalej zobaczymy,albo sie bedziemy bujac z 2 lata przy tej cenie
    albo zapadna jakies ostateczne decyzje.

NIe rozumiem i nie zrozumiem czemu pzu odpuszcza kurs ,to smierdzi
    bo jesli by bylo pewne(wieksze wezwanie) to pzu powinno teraz skupowac akcje
    bo przeciez przy podwyzszonej cenie wezwania pzu by jeszcze zarobilo.

Cos tu bardzo ale to bardzo nie pasuje !!!.
  • Re: DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~tado75 [83.20.206.*]
    no właśnie! kurcze wcześniej już o tym pisałem.też mi sie to nie podoba!!!!!!!! ale cierpliwie CZEKAM
  • A ja wam mowie ze te akcje sa warte minimum 120 zlociszy Autor: ~slowan [89.174.214.*]
    Bedzie napewno pozytywnie teraz dziwne bylo to trzymanie kursu i coraz wiekszy nawis akcji...tak sobie mysle ze 54 zlocisze to mozemy jeszcze zaliczyc bo ta nasza spoleczka jest ciezka...hmhm...no i myslenie mamy juz coraz mniej pozytywne...ale w dluzszym terminie bedzie wykup i no i beda musieli zaplacic za zwloke...W kazdym razie oj Bedzie ciekawie...teraz czekamy na komunikat o wezwaniu i dywidende...
  • Re: A ja wam mowie ze te akcje sa warte minimum 120 zlociszy Autor: ~ad [91.150.161.*]
    A ja wam mówię po raz kolejny - dębica nie zejdzie z giełdy poniżej 110-120 za papier. Koszt produkcji w dębicy jest 4-krotnie mnejszy niż na zachodzie, stąd inwestycje w SSE WARTOŚCI 100 MLN $. i cel dębica ma się stać największym dostawcą opon dla goodyear nie tylko w europie ale i na świecie. Gdyby połączyć dębicę z jej firmą handlową tires - razem zarabiają około +250 mln zł rocznie netto. a to że tires żeruje na dębicy niską marżą to wszysce wiedzą.
  • Re: A ja wam mowie ze te akcje sa warte minimum 120 zlociszy Autor: ~xxx [10.8.208.*]
    to sie zgadza. ale to nie jest zaden argument ze nie zejdzie z gieldy. co bedzie jedli goodyear przekroczy teraz 66%? a przekroczy pewnie. ile ma czasu na kolejne wezwanie??/
  • Re: DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~tom [193.138.241.*]
    Czy wiadomo kiedy bedzie komunikat
    o ile goodyear zwiekszyl ilosc akcji ??

bo to jest najwazniejsze info na teraz ??
    W ciagu ilu dni powinien ukazac sie komunikat ?
    powinien być dzisiaj ewentualnie jutro, nie jest tajemnicą że skupili pewnie 0. - no chyba że unicredit skupował dla nich.
  • Re: DĘBICA- co dalej?????? Autor: ~mintaj [83.31.246.*]
    Panowie, jak uważacie jaka informacja będzie dla nas lepsza?

1. Że nikt nie odpowiedział na wezwanie i nie zawarto żadnej transakcji (rynek widzi że akcje warte są dużo więcej i nikt nie odpowiedział).

2. Przekroczyli 66% i rozpoczynamy nowy etap kiedy Goodyear. Mamy tym samym gwarancje że GY ma obowiązek wezwać na pozostałe papiery w ustawowym terminie.

To ile kupili jest mało ważne - ta firma jest warta 110-120 za papier
[x]
DEBICA 0,12% 81,90 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.