Wypracowałem sobie technikę podłączania się do silnych trendów wzrostowych. Dzięki temu udało mi się odrobić wcześniejsze straty. Nie wchodzę w ciemno. Nie staram się przewidzieć przyszłości jak wróżka. I nie czekam do końca trendu. Nie można być zbyt chciwym.
Na plus jest to ze juz zadne pomyje wylewane na Dino nie ruszaja kursu, jesli nie reaguje nerwowo na nagonke to znaczy ze jest przesilenje. Nawet płokułatuła nie pomogla
1. spadająca marża i brak działąn powstrzymujaych jej spadek 2.wyniki za Q2 będą niskie - niska dynamika przychodow ze sprzedazy 3. model sprzedaży oparty wyłacznie na rozszerzaniu sieci sklepów 4. niska motywacja personelu 5. kryzys wizerunkowy marki Dino 6. prezes z popzredniej epoki - buta i arogancja pomieszana z ignorancja
Kolego mieszkam na wsi gdzie się nie rusze dino bez biedronki Lidla są sami dla siebie reklamą i uwierz mi ludzie z wiosek nie będą jechać 20 km do biedronki bo tam akurat masło po 1.99 a i tak ich oszwabią bo przez nieuwage wezmą nie to masło co było w promocji typowa zagrywa biedry
Co do wyników pewnie mało się interesujesz spółką więc wyjaśniam Dino nie podaje wynikow za 2q tylko za całe półrocze więc wyniki za 1q wejdą w skład 1 szego półrocza a jakie były za 1q sam wiesz jest bardzo ciepło w przeciwieństwie czerwca 2025 dużo piwa lodów napoii resztę sobie dopisz sam ja obstawiam że do wyników w sierpniu będzie tu 40
Ja wiem kolego że ty przebierasz nogami żeby odkupić spółkę ,aby odbić sobie stratę na niej.Bo niby dlaczego tak często jesteś aktywny zwłaszcza z nagonem na sprzedaż. To klasyka gieldy nagonic na spadki kupić tanio i śmiać się w oczy wszystkim co uwierzyli w te twoje nagony. A prop fundamentów to wyniki za 2 i 3 kwartał były dla spółki zawsze najlepsze w okolicach 400 mln zysku netto, bo to czas wakacyjny żniw na wsiach to i Dino miało swoje żniwa a zyskach ,dlaczego teraz ma być inaczej, bo co ty sobie tak ubzdurales w swojej predykcji że tak ci pasuje to tak ma być.Otoz ty jesteś za cienki bolek aby zarządzać dużą kasą i kupować lub sprzedawać akcje spółki. Przypomnę że Qube już jest sporo zarobiony i powoli wychodzi z szorta i prawdopodobnie wchodzi w loonga i to bez twojej dorady
Wnikliwie krytycznie odpowie ci na to frapujące pytanie twój koleś od fundamentów spółki Dino Mabmab .Ja z tobą nie "gadam", bo niby o czym o kolejnych twoich nietrafionych wróżbach kursowych na Dino
Dnia 2026-06-20 o godz. 07:15 ~Andy napisał(a): > Ja wiem kolego że ty przebierasz nogami żeby odkupić spółkę ,aby odbić sobie stratę na niej.Bo niby dlaczego tak często jesteś aktywny zwłaszcza z nagonem na sprzedaż. To klasyka gieldy nagonic na spadki kupić tanio i śmiać się w oczy wszystkim co uwierzyli w te twoje nagony. A prop fundamentów to wyniki za 2 i 3 kwartał były dla spółki zawsze najlepsze w okolicach 400 mln zysku netto, bo to czas wakacyjny żniw na wsiach to i Dino miało swoje żniwa a zyskach ,dlaczego teraz ma być inaczej, bo co ty sobie tak ubzdurales w swojej predykcji że tak ci pasuje to tak ma być.Otoz ty jesteś za cienki bolek aby zarządzać dużą kasą i kupować lub sprzedawać akcje spółki. Przypomnę że Qube już jest sporo zarobiony i powoli wychodzi z szorta i prawdopodobnie wchodzi w loonga i to bez twojej dorady
A ty twoimi pełnymi egzegezy wpisami w tym im pomożesz. 20 gr od wpisu. Weź koleś zamilcz z tymi zapychaczami intelektualnymi , inaczej "mundrosciami " ,przykryj się liściem lopianu