• A jednak się opłaciło ! Autor: ~Zenek [83.10.185.*]
    Dokupiłem średnio po 2,74 no i się opłaciło - myślę że po wynikach sprawdzi się wycena AmerBrokers (3,86 zł.)!!!
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~Zenek [83.26.185.*]
    Czyżby wszyscy powychodzili z MIRBUDA po 1,7 że taka cisza ?
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~mirek [79.185.49.*]
    A co tu komentowac, co tydzien nowy kontrakt, a akcji jak na lekarstwo ktos duzy ostro skupuje. Zobaczysz szum na forum zacznie sie powyzej 5 zeta
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~dragonek43 [89.76.19.*]
    gowno a nie 5 zl bedzie ,ja mam pakiety srednio po 2,6-2,7 i mysle ze moze byc w granicach 3,15 ...bo do tej granicy ktos badal ukryte S ...robil to dzis i robil to pare dni temu ....jak dojdzie do 3,15 i bedzie badal ukryte S dalej to zostaje ....(chodzi o podbicie na fixie )
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~mirek [79.185.55.*]
    Troche przesadzasz, wystarczy ze obroty wejda na poziom 5-10 mln dziennie i masz jazde. Akcji w obrocie jest 10 mln po 5 zl to daje 50 mln. Przeciez to pchelka
    ja tu widze gre pod wyniki, ktore beda bardzo dobre ...a jak juz opublikuja wyniki to moze byc podbitka i wywalanie pod wyniki.Wtedy i moje akcjie wywale. Siedze tu juz dlugi czas i jakos zabardzo spekuly nie ma
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~mirek [79.185.55.*]
    Jak chcesz, ja swoje zaczne wywalac powyzej 5 zeta. Jesli nie teraz to pozniej, bo perspektywy sa bardzo duze. Pewnie nie doczekam ale na tej spolce nawet 10 zeta jest mozliwe
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~Rose [188.33.17.*]
    I jak, jedziemy na 4 zylki??
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~dragonek43 [83.14.218.*]
    radze uwazac bo tu spekuly nie bedzi... i nie ma co liczyc na 4 zl ...
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: zcart [89.230.214.*]
    mirbud nie da zarobić wielkich pieniędzy, spekuły tu nie ma więc nie licz na 5 zł , a kontrakty w tej spółce nie wpływają na szalone wybicia wiem bo mam akcje od 2 mc i kontrakty posły za ok 300 mil złotych a spółka traciła na giełdzie, nawet fundusze uciekły z tej spółki, ja uciekam w okolicach 3.40
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~Zenek [83.26.51.*]
    Myślę że nie masz racji co do Funduszy moim zdanem one dopiero zaczynają wchodzić - te zakupy powyżej 10K to nie zbiera drobnica lecz ktoś kto wie, że na tle rynku budowlanego akcje tej spółki zasługują na wycenę w granicach 10/12 zł. kazda!!!
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~zcart [89.230.214.*]
    panowie życzę wam i sobie akcje po 10 zł zarobił bym 400% ale bądźmy realistami
    A TAK W OGÓLE TO POZDRAWIAM CZAS POKAŻE KTO MIAŁ RACJE
    tak sobie tlumaczcie. wystarczy spojrzec na ostatnie uchwaly wza.zazad moze wyemitowac 30mln akcji i pewnie to zrobi...i watpie zeby ktos chcial obijac emicje np powyzej 4 zl.
    a to wszystko w przyszlym roku...a i prezes wywalil kilka milionow akcji po 2,8 ,wiec ta podpitka jest pod sprzedaz tych akcji .
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~mirek [79.185.62.*]
    Pamietasz jak Echo przekształciło się w spólkę budowlaną i ile poszedł kurs? Tu też mamy doczynienia z przeobrażeniem z larwy w motyla. Zobaczysz jak będziesz łykał akcje po 10 zł i krzyczał że tanio
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~michal [86.0.198.*]
    zdefiniuj - wielkie pieniosze? kiedy spolka spadala - tylko k.... nie podawaj mi korekt jako przykladow? ktore fundusze uciekly ze spolki? konkretnie - bo takich pierdol to nie czytalem dawno.
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~kopara [89.77.76.*]
    to co juz mozna wywalac wyniki opublikowane nic wiecej sie nie bedzie dzialo .
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~tomek [95.50.105.*]
    niestety podejrzewam, że masz rację
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~wujoT. [91.214.3.*]
    Ja czekam, myślę że w przyszłym tygodniu wreszcie zostaną opublikowane prognozy - patrzcie na produkcję w toku - w czwartym Q zysk może być dwa razy wyższy niż za wszystkie trzy Q razem I
    A może jakieś inne dobre Infa (np. o wygranym przetargu).
    zobacz jaka uchwala bedzie uchwalona we wtorek....
  • Re: A jednak się opłaciło ! Autor: ~Zenek [83.26.58.*]
    Uchwała co będzie przyjęta we wtorek jest bardzo korzystna:
    - jeśli przejmą za pieniądze z emisji spółkę równą sobie (tak Prezesik zapowiadał) wówczas podwoją zyski i nie będzie to miało negatywnego wpływu na rynek giełdowy,
    - ceny na akcje nowej emisji nie będą niższe niż 2,80 bo po tyle Prezesik sprzedawał swoje,
    - do robienia setek milionów przychodów potrzebne też są setki milionów środków obrotowych a te może dać tylko nowe emisje,
    - uhcwała przewiduje okres 3 lat na dojście do pełnej kwoty kapitału docelowego.
    Zatem - nie bujmy się wtorkowej uchwały !!!
    hahahaha prezes sprzedal swoje akcje po 2,8zl ,wiec chyba nie bedzie kupowal po 3zl ...az tak glupi jestes zeby wierzyc w cuda. Emisje beda pewnie po 2,2 moze max 2,5 zl.... a zarzad zadecyduje czy bedze PP czy nie i ile akcji pojdzie do kogo. Na gieldzie nie zarabiaja leszcze tylko rekiny i wieloryby, i im szybciej to zrozumiesz tym lepiej bedziesz gral.Moze zrobia podbitek pod wywalanie ,moze kolejne odleszczanie .ale tu spekuly nie ma i nie bedzie i trzeba zejsc na ziemie.I nie wrozyc wzrostow do 10zl . Chcecie wzrosty wskakujcie na skotana,techmexa czy inny syf .Tu trzeba umiejetnie grac ,bo ktos ladnie d**a leszcza :)
    ale euforia po wynikach ...
[x]
MIRBUD -0,89% 10,06 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.