• Dywidenda Autor: ~Clio [37.30.10.*]
    Na ile dywidendy można liczyć? Co myślicie
  • Re: Dywidenda Autor: ~Góru [109.243.241.*]
    A sprzedali już urządzenie że liczysz dywidendę? Już to przerabialiśmy! Wracaj do garów!
  • Re: Dywidenda Autor: ~Clio [188.33.36.*]
    Dlaczego jesteś niemiły? Pachnie buractwem. Można inaczej to przekazać. Jak robicie sobie kalkulację kapitalizacji, to zakladam, że dywidendy również.
  • Re: Dywidenda Autor: ~BDG [79.162.4.*]
    Póki co równe 0 zł. Jeśli sprzedadzą powyżej 100 mln to 75%
    75% obecnej ceny?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Mqrk [185.186.153.*]
    75% z zysku na dywidende tak jestcw statucie firmy. Goru chyba zbroje pobrudził skacze mu gol pisze elaboraty. Jest szansa ze to bedzie ponad 300musd a wiec kilkadziesiat zlotych duwodendy.
    Tak właśnie myślałem, że gdzieś kleksa zostawił! Na szczęście są tu też mili ludzie z klasą, tak jak Wy i Górnik na bumechu. Dzięki za wyjaśnienie
  • Re: Dywidenda Autor: ~Żółtydziób [46.134.93.*]
    Panowie... 75 % ZYSKU a nie kwoty komercjalizacji CC czy aktualnego kursu... uspokujcie sie z tą dywką bo wg mnie rozdanie tych pieniedzy to ich zmarnowanie... ja osobiście licze ze tak kasa zostanie orzez Prezesa DOBRZE zainwestowana i bedzie można to odczuć na kursie... wtedy sobie każdy wypłaci kiedy bedzie chciał...
    Tak więc nie wiadomo co sie stanie ze środkami, może sie okazać że na koniec roku będzie kilka milionów zysku i co Wam po tym statuvie i 75 % ???
    Ja myśle pod kątem trzymania akcji na np. 10 lat, może zamiast próbować sprzedać przy 150zl, to będzie sie dało miec dobra kase z dywidendy? Jakby było tak z 90 zl na akcje
  • Re: Dywidenda Autor: ~Góru [109.243.241.*]
    Jeśli Spółka stanie się dywidendowa to trzymanie właśnie w takim celu może być niegłupim rozwiązaniem. Ale jesteśmy przed sprzedażą. Siedzieć spokojnie i czekać. Jak chcecie na tym etapie liczyć dywidendy to róbcie to po cichu
  • Re: Dywidenda Autor: ~Iceberg901 [213.76.133.*]
    Poki co to wrozenie z fusow..90 to na pewno nie..predzej w okolicach polowy tego ale poki co to wiesz nie ma z czego liczyc..ja tez mam zamiar zyc z dywi i traktowac to jak obligacje skarbowe..spolka na lata moim zdaniem przy tylu projektach
  • Re: Dywidenda Autor: ~Verso [31.183.137.*]
    Jezeli CC pojdzie za 250 mln USD ICE uzyska ok 900 mln pln.
    Polityka dywidendowa 75% daje ok 675 mln plnów dla akcjonariuszy.
    Jest 9,2 mln akcji plus emisja dla Prezesa (za te akcji co objął NN 1,2 mln sztuk) . Daje to ok 10,5 mln sztuk.

Teraz matematyka - 675 mln / 10,5 mln i masz dywidendę za 2026r

Osobnym tematem jest wycena papiera i kapitalizacja a to jest już kazdy sam policzy. Nawet na mnożniku 6 robi się interesująco.
    Kolejne projekty tylko wzmacniaja potencjal ICE. Jest dobrze a przyszlość ICE i kursu wygląda całkiem całkiem :)
  • Re: Dywidenda Autor: ~Życzenia [31.61.186.*]
    75% zysku netto kolego.
[x]
MEDINICE -0,59% 84,50 2026-06-11 14:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.