Wiekszej glupoty wymyslic nie mogles? Jakby bylo tak jak piszesz to powinni byc juz odwieszeni. Do czasu braku opinii bieglego notowania beda zawieszone.
Do raportu powinna byc opinia bieglego jeszcze. Z tego co wiem z roznych spolek w tym roku biegli dosc mocno zmienili podejscie do badan sprawozdan stad tez takie opoznienia. Zawieszonych zostalo klkadziesiat spolek. Podsumowując, dopoki spolka nie opublikuje opinii bieglego do sprawozdania to notowania sa zawieszone.
Zwołac walne mozna, mozna w nim umiescic projekt uchwaly dotyczacy sprawozdania, natomiast nie mozna uchwalić uchwały jezeli do tego czasu nie bedzie opinii bieglego. Takze z tymi karami to dosc mocne stwierdzenie. Ale mozesz przyjsc na walne i podniesc ten temat.
A co ma odpis wspolnego z opinia? Bo wedlug mojej wiedzy biegly po prostu robi opis lub sam wnioskuje po ustaleniach ze spolka czy cos nalwzy odpisac czy nie, typu wnioy, b+r i inne, rowbie dobrze mozna cos zamortyzowac na zero, lub wpisac strate ksiefowa z tytulu uszkodzenia sprzetu, maszyn itp. Jest masa rzeczy i to zaden dziwny zabieg ksiegowy a wrecz odwrotnie, ja jestem zwolennikiem czystych bilansow spolek niz jak ma byc tam wrzucony "smietnik" po kosmicznych wycenach. Takze nadal uwazam ze sie mylisz co do korelacji odpisu z brakien opinii.