I co shorty zarobily worldbox nie wypalil gorzej jak shok price nie zarobi to bedzie.30 zl tak jak.sie smiali halprice 240 na.120 zadnego mocnego odkupu nie bedzie tu nikt nie wejdzie bedxie powolne opadanie na.50 I wypad z.wig20 a gdzie skup dywidenda a nie ma brak kasy powiedz wprost ze to bylo wal zeby kolegow splacic
Słabo to ty czytasz raport, a odpis anosowany wcześniej to co w kij dmuchał. Ponadto raport jednostkowy jest bardzo dobry . Wystarczy tylko poprawić zewnętrzne biznesy i będzie OK
Giełda wycenia przyszłość, abstrahując od tego że z tego miliarda zysku poprzednio sporo to one-offy, a z kolei teraz wszelkie odpisy i wtedy kurs był 250 zł i kapitalizacja blisko 20 mld
Dnia 2026-05-29 o godz. 20:25 ~Karol napisał(a): > I co shorty zarobily worldbox nie wypalil gorzej jak shok price nie zarobi to bedzie.30 zl tak jak.sie smiali halprice 240 na.120 zadnego mocnego odkupu nie bedzie tu nikt nie wejdzie bedxie powolne opadanie na.50 I wypad z.wig20 a gdzie skup dywidenda a nie ma brak kasy powiedz wprost ze to bylo wal zeby kolegow splacic
nie wiecie skąd ten karolek przybył, może z kancelarii dudusia albo karolka - profile podobne - obora
Modivo ewidentnie jest na dobrej drodze wyjścia z kryzysu, żadna spółka nie jest na fali przez cały okres swojego istnienia, tu cały bagaż został wyrzucony w 2025, już 1q pokazuje dobry kierunek, wyciągnięcie wniosków z WB, pogoda sprzyja jak chyba nigdy na początku kwartału, wczoraj za nisko się ustawiłem i nie dobrałem, szorty nie dały rady, pozdrawiam L
Ja czekałem na koniec dnia
Myślałem że ubija do 77
Jednak nie
I kupiłem po 79,68
Czuję że poniżej okolicy 80 nie zejdzie.
A rosnąć powoli do 90 zacznie po oficjalnych wynikach za 1kw.
Potem dobrze by było jakby na jakiejś konferencji podali jak przebiega 2kw
To tez powinno pozytywnie wpłynąć na cenę akcji
A prawdziwy + na cenie akcji będzie po dobrym 2kw.
I oby prezes szedł w tym kierunku co mówił na ostatniej konferencji i nic nie zmieniał
A kto powiedział że szacunki za 1kw + dalsze plany nie były dobre
Wszystko zależy kto co i jak czyta
Ja szacunki za 1kw + dalsze plany odczytaniem dużo optymistyczniej niż raport za 2025.
Więc dlatego widzę lekki wzrost w górę
Plany były optymistyczne rok temu. A jak wyszło wszyscy wiemy. Zaczekajmy czy się plany zrealizują. W przypadku tej spółki kupowanie plotek się nie sprawdza. Muszą być twarde dobre dane co najmniej 2-3 kwartałów żeby można ocenić że to idzie w dobrą stronę
Masz rację.
Jednak osobiście uważam że pójdzie w stronę shockprice to dobre rozwiązanie
Duże ma metraże i wyższe ceny artykułów nie sprawdza się w małych miastach. A male metraże z tańszym asortymencie juz tak
Pytanie tylko czy uda się być konkurencyjnym do Pepco czy sinsaiy.
Jak ściągnie się klientów do shockprice to może dać większe zyski niż HP.
Na WB jeszcze chyba nie mają pomysłu niestety.