Kilka pytań odnośnie walnego.
Kto reprezentował Porozumienie Akcjonariuszy i ile głosów miało ?
Kto to jest Pan Laszkiewicz ?
Czy na stronie Porozumienia będzie podsumowanie z walnego widziane z perspektywy inwestora indywidualnego ?
No raczej musieli być, patrz na wynik głosowania uchwaly nr 3;
Przewodniczący stwierdził, że: -w głosowaniu brali udział akcjonariusze reprezentujący 11.864.886 (jedenaście milionów osiemset sześćdziesiąt cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt sześć) akcji, z których oddano 11.864.886 (jedenaście milionów osiemset sześćdziesiąt cztery tysiące osiemset osiemdziesiąt sześć) ważnych głosów, co stanowi 49,41% akcji w kapitale zakładowym Spółki, -oddano 7.484.330 (siedem milionów czterysta osiemdziesiąt cztery tysiące trzysta trzydzieści) głosów za, -oddano 4.380.556 (cztery miliony trzysta osiemdziesiąt tysięcy pięćset pięćdziesiąt sześć) głosów przeciw, -żaden akcjonariusz nie wstrzymał się od głosu
Możliwe; zobaczymy co czas pokaże - Moska ma teraz juz 600k akcji więcej niz na walnym, a często jak wchodził Moska wchodzili inni - wystarczy popatrzeć w spółki w które się wcześniej angażował. Fakt że nie we wszystkim w co wchodził to wyszlo, ale wiadomo - każda spółka ma inne problemy - ta ma tylko patologię w zarządzie i radzie - ale jedno jak i drugie można zmienić…
Walne gdzie był Pan Moska było bardzo ciekawym doświadczeniem. Myślę, że mało jest takich okazji do nauki giełdy w praktyce.
Przystąpienie do porozumienia było strzałem w 10. Pojawienie się na WZA nauką bezcenną.
Mogę powiedzieć że kto nie dołączył to warto to zrobić.
Nie jest wykluczone, że jeszcze po wakacjach będzie zwołane nadzwyczajne walne zgromadzenie.