Sprawdziłem i to prosta aplikacja pomiarowa/Bluetooth/kalibracja, która podobno ma mieć konto pacjenta.
Moim zdaniem lepiej byłoby, gdyby w przyszłości zainstalowali moduł 4G/5G lub w przyszłości 6G dla tych urządzeń (podobnie jak w przypadku samochodów, gdzie licencja 4G jest ważna przez 5 lat, ale można ją odnowić), dzięki czemu można by było natychmiast przesyłać pomiary online do lekarza bez użycia telefonu. Wystarczy protokół TLS z uwierzytelnianiem serwera i klienta oraz dostawca usług medycznych B2B2C. Dostawca skonfiguruje urządzenie dla pacjenta, więc będzie ono działać od razu out of the box, w dowolnym miejscu, nawet bez telefonu. Wydaje mi się to bardziej sensowne, ale nie wiem, jakie konkretnie mają plany.
A następnie te dane można pobrać z Internetu, bez konieczności ciągłego używania telefonu.
Moderatorzy pewnie mnie banują, bo znalazłem też listę plików C++, procedurę pomiaru, procedury debugowania, symulację debugowania, pomiary w chmurze i wysyłanie, bazy danych SQL wraz zapytaniami, ekran zgody i wiele, wiele więcej.
SVG robione Inkscapem bo tez tam widze metadata od Inkscape. Wyglada na to ze ktokolwiek robil te SVG robil to na monitorze 1920x1080, najprawdopodobniej pod systemem Linux (rozmiary okien Inkscape nie wygladaja jak na Windows, wydaje mi sie ze to Ubuntu Gnome).
Dnia 2026-05-28 o godz. 00:41 ~Holo napisał(a): > Sprawdziłem i to prosta aplikacja pomiarowa/Bluetooth/kalibracja, która podobno ma mieć konto pacjenta. > > Moim zdaniem lepiej byłoby, gdyby w przyszłości zainstalowali moduł 4G/5G lub w przyszłości 6G dla tych urządzeń (podobnie jak w przypadku samochodów, gdzie licencja 4G jest ważna przez 5 lat, ale można ją odnowić), dzięki czemu można by było natychmiast przesyłać pomiary online do lekarza bez użycia telefonu. Wystarczy protokół TLS z uwierzytelnianiem serwera i klienta oraz dostawca usług medycznych B2B2C. Dostawca skonfiguruje urządzenie dla pacjenta, więc będzie ono działać od razu out of the box, w dowolnym miejscu, nawet bez telefonu. Wydaje mi się to bardziej sensowne, ale nie wiem, jakie konkretnie mają plany. > > A następnie te dane można pobrać z Internetu, bez konieczności ciągłego używania telefonu.
LTE-M (Włącza się tylko wtedy, gdy ma coś do wysłania, bateria nie cierpi) + direct cloud platform + B2B2C provisioning (Medicover/LUXMED/Telemedycyna?) + mTLS fleet auth + eSIM B2B2C activation + automatyczne przesyłanie danych do lekarza (skonfigurowane przez dostawcę B2B2C w ramach provisioningu dla pacjentów)