Zagadka dla inwestujący w tą spółkę.Dlaczego tak duze obroty mamy na tym papierze? Dwie ostatnie sesje to wzmożone obroty ,które o jednym swiadczą .Rozczarowanie wynikami kwartalnymi oraz perspektyw ogromnych zysków w kolejnych okresach, wynikających z nowej strategii.Gwałtowny spadek kursu przy ogromnych obrotach potwierdza masowy odpływ krótkoterminowego kapitału. Spekulanci, którzy grali pod "dobre wyniki", natychmiast uciekli z rynku po publikacji raportu,a kapitał długoterminowy kupował.Inwestorzy fundamentalni wykorzystali przecenę do akumulacji akcji. Co to oznacza dla kursu? Oczyszczenie akcjonariatu: Odejście spekulantów zazwyczaj stabilizuje kurs w średnim terminie. Sprzedaż akcji podczas ostatnich sesji dotyczyła wyłącznie rozproszonego akcjonariatu detalicznego i spekulantów z obszaru free float, a nie strategicznych funduszy instytucjonalnych.Inwestycja w akcje Elektrotimu to klasyczny zakład o silną, długoterminową wartość fundamentalną, która została chwilowo przeceniona przez rynek. Aktualna wycena stała się atrakcyjna dla inwestorów szukających stabilnych zysków z dywidend oraz ekspozycji na gigantyczne projekty infrastrukturalne w Polsce.Elektrotim to sprawdzona spółka dywidendowa,to też wazne!Zarząd w oficjalnych komunikatach podkreśla doskonałą kondycję finansową spółki. Elektrotim ma 44 mln zł wolnej gotówki i zero długu finansowego. W otoczeniu wciąż wysokich stóp procentowych brak konieczności spłacania kredytów daje gigantyczną przewagę konkurencyjną i chroni marże.Słabszy I kwartał 2026 roku to efekt wyłącznie złej pogody, a nie utraty rynku. Łączna wartość ofert Elektrotimu, które aktualnie uzyskały najlepszą cenę lub czekają na podpisanie umów, wynosi 154 mln zł (rok temu było to zaledwie 66 mln zł). Oznacza to potężne przyspieszenie w pozyskiwaniu nowych kontraktów w kolejnych miesiącach.Myślę ,ze teraz jest promocja!
I tu masz rację po ostatnich wzrostach tak płytka korekta nic co by mogło odstraszyć poważny kapitał .
Uciekli Ci którzy krótko terminowo inwestowali też się z Tobą zgadzam ..
Szkoda tylko że ja liczyłem na lepsze wyniki i przetrzymałem no cóż trudno teraz zaczekam .
Szkoda tylko że nie mam wolnych środków bo napewno sam bym teraz dokupił
Takie życie
Jestem podobnego zdania. Wkurza bo spada, ale żeby kurs rósł muszą być fundamenty i tacy co chcą zarobić. Wielu już zarobiło stąd się skracają.
Trochę Twitterowi guru pimarudxili też więc sporo followersow wyszło.
W zasadzie wyniki są faktycznie bardzo średnie ale akurat przy takich założeniach konsensusu i tak by cudów nie było.
To nie drobny kapitał pchał do góry na 63.