Hej.
Pocisnijcie zarzad o info o loi, przewidywanym sposobie platnosci, sposbie dystrybucji i sprzedazy urzadzenia, wartosci takich sprzedazy, czy maja zaplecze medyczne / szpitalne, czy brak patentu na urzadzenie a jedynie na aplikator ma jakis wplyw na wycene transakcji, ktorych rozwiazan dotyczy due, jakie byly dotychczasowe koszty (bo one pomniejsza nasza dywidende). Jakie sa widelki upfrontu przy umowach.
Jak przy ktorymkolwiek wyczujecie wahanie to yellow flag.
Potrzebny jest też numer buta profesora Suwalskiego aby obliczyć jak wzrośnie kurs akcji. Zapytajcie się czy kolor obudowy CC zawsze będzie biały i jaki to ma wpływ na cene sprzedaży. NAPRAWDE ?
Jestem Jacek, jestem na Medi od 2016 roku. Nie udzielam sie na forum tylko je czytam ale chcialem merytorycznie podpytać o moje obawy. Jestem doradca m&a wiec nie wydaje mi sie ze pytania sa z czapy.
Ale widze, ze niezmiennie jest nagonka na wzrosty i swietlana przyszlosc anizeli fundamenty.
Jacek jesteś takim doradcą jak ja maszynistą. Jakbyś miał podstawową wiedze to powinieneś takich informacji spodziewać się w espi a nie w wąskim gronie na WZ. Możesz Prezesa się zapytać czy lubi Grześki a nie szczegóły komercjalizacji.
Eh. Właśnie dlatego nie piszę… Dzięki za podpowiedzi dorzucę do pracy doktorskiej.
Miałem tego nie pisać, żeby nie być podejrzanym o trolowanie, ale i tak widze, że się nie da.
Napisałem ponieważ wywaliłem wczoraj 15k akcji i zgodnie z moją analizą dachów (skoro o tym mowa) wynikało, że dzisiaj spadki, co się dzieje. I teraz byłem ciekaw reakcji zarządu na moje obiekcje które doprowadziły mnie do wyjścia. Jakbym nie miał racji…
Ja mam między innymi konto maklerskie w ING i tu jest dostępny program Notowania 5 MAX, jest darmowy jeśli masz konto aktywne i robisz obrót powyżej 250 tys. miesięcznie, jak nie robisz takiego obrotu to płacisz 214 zł miesięcznie i masz dostęp do pełnego arkusza zleceń, wykresy i wszystkie pozostałe dane giełdowe ze wszystkich spółek. Bardzo użyteczne narzędzie.
Inwestuję długoterminowo w ICE all in więc obrotu też teraz nie robię, płacę te 214 zł co miesiąc, bo mi się to opłaca, kupowałem akcje wielokrotnie od stycznia do przedwczoraj i dzięki tej aplikacji kupiłem korzystnie.
Ja jestem all in, bo moim zdaniem żadna inna spółka nie przyniesie więcej zysku niż Medinice, komercjalizacja niedługo, cena sprzedaży CC będzie wysoka i dywidenda też.
Glina sprawdź w swoim domu maklerskim, powinni mieć jakieś materiały edukacyjne, tam będzie wyjaśnione jakie są ryzyka w inwestowaniu, coś o dywersyfikacji, ankieta inwestorska itp.
Ryzyka są też w raportach okresowych ICE. Warto poczytać.
Możesz też zapytać AI, powinien wylistować.
To sobie dyw@rsyfikuj, ja jestem w pełni świadomy i pewny tego co robię, fakty, matematyka, logika, dedukcja, prawdopodobieństwo, bez emocji, czysta kalkulacja dlatego jestem all in. Każdy robi jak uważa, na razie jestem na dużym plusie, a będę na wielokrotnie większym po komercjalizacji.
Na XTB też byli pewni, a wystarczyła jedna wypowiedź członka zarządu KNF w sprawie ryzyka systemowego i masz to co masz na kursie a chyba jeszcze nie koniec ? Dziwne że po takim NWZ nie ma wideł z prawej tylko cały czas ktoś dyskretnie dokłada małe pakiety na sprzedaż.
Jest i Kwinto vel Krakus, powiedz szczerze na walnym miałeś pampersa? Numery twojego auta są już znane, a czy na stadionach na Dolnym Śląsku kibice nie wyznaczyli nagrody 20k za trolla? Jakiś kibic tu pisał.
Ale ja nie korzystam z auta, a Ty formułujesz publicznie groźby karalne, w dodatku do jakiegoś domniemanego członka WZ. Zdajesz sobie sprawę z konsekwencji ? Na wszelki wypadek robię screen i zgłaszam sprawę na Policję, skoro na tym kwicie siedzą gangsterzy.
Karma wraca Kwinto vel Krakus pisaliśmy ci tu w kilka osób, że warto być dobrym człowiekiem, niewinny nie ma się czego bać. Myślicie sobie trolle, że jesteście anonimowi i możecie bezkarnie swoimi manipulacjami doprowadzać ludzi do ponoszenia strat? Czy to nie jest naiwność? Czy skalkulow@liście ryzyko, że ktoś będzie chciał wam osobiście podziękować?
A kto tu manipulował w 2020-2021 obiecując cuda przy kursie 35 i potem doprowadził ludzi do utraty majątku zbijając kurs do 8 pln? Szybko zapominasz, skoro znów chcecie pompować sztucznie kurs zakazanymi transakcjami. W dodatku mylisz osoby, ale to już twój problem prawny naganiaczu. Dziś po NWZ miało być nowe ATH a jest czerwień. Ile stracili ci co kupili powyżej 80 a mogli kupić niżej ? Oddasz im kasę naganiaczu ? Tak karma wraca i tu się zgadzam.
Kwinto vel Krakus pisałem, że nowe ATH będzie jutro więc z czytaniem ze zrozumieniem też masz problem jak widać, poza tym nic się nie sprawdziło z tego co od wielu tygodni piszesz na tym forum pod różnymi nickami więc jesteś ostatnią osobą, która ma prawo zwracać mi uwagę...
> A kto tu manipulował w 2020-2021 obiecując cuda przy kursie 35 i potem doprowadził ludzi do utraty majątku zbijając kurs do 8 pln?
Ja jestem takim ubranym po 30 w 2021. Wcale nie straciłem majątku, tylko czekałem i dobierałem. No i się doczekałem, a teraz Medinice to mój największy + w portfelu.
Ageizm dotyczy też osób starszych. Rodzice nie nauczyli cię, że się nie mówi innym co i jak mają robić, że jest to przekroczenie granicy i kultury? To widocznie inni cię muszą nauczyć.
Przeformułuję. Pisanie że coś jest "pewne" jeśli chodzi o przyszłość, a zwłaszcza kiedy mówimy o giełdzie, jest błędem - to jest logika i to jest fakt. Proszę nie wprowadzać w błąd innych użytkowników forum. Proszę.
Dla mnie komercjalizacja jest pewna i przyszłe zyski także, twoje wnioski z faktów i ich analizy mogą być inne, tak jak napisałem powyżej każdy robi jak uważa.
Kwinto XTB: jak było warte 700 mln PLN, to kurs latał po 6 PLN. Jak ktoś wtedy był świadomym inwestorem, to mógł z samych dywidend wyjąć więcej kasy, niż wtedy włożył, plus mieć na wycenie swoich akcji 15 razy więcej. Obecnie XTB ma wycenę 11,5 mld PLN, to ponad 15 razy więcej niż ICE, a wyniki za 2026 (zysk przepływy operacyjne) mogą być podobne :)