Wrzucili w rynek już za ponad 60 mln zł a kurs praktycznie stoi w miejscu ktoś to kupuje to jest dobra informacja bo będą musieli to odkupić jak dla mnie to bardzo ryzykowny i głupi ruch grać krótką pozycję na historycznych minimach kilku letnich w okresie kiedy spółka przeszła do ofensywy ktoś powariował
Nie wiem skąd ty wziąłeś 60mln, skoro pozycja shorta to 3mln. Pojawienie się shorta moim zdaniem świadczy tylko o tym że ktoś skupuje akcję i zabezpiecza tym długa pozycja. No i oczywiście działa jako straszak. Kurs przez ostatnie lata kręci się w około 90zl i ktoś szorta przy tym otwiera? Na spółce która praktycznie nie ma płynności? Ewidentnie szortów musiał wejść po dywidendzie, bo musiałby oddać 10zl funduszowi od którego pożyczył.
Masz rację brałem pod uwagę 1% a to jest pół procenta więc ponad 30 mln zł i kurs stoi w miejscu ktoś to ciągle ładnie skupuje ... Przy spółce która płaci tak wysoka dywidendę i przeszła do ofensywy to jest szalone i ryzykowne co do CDR tam wycena jest kosmiczna biorąc pod uwagę cenę akcji nawet poniżej 100 zł to i tak całą spółka była wyceniana na 10 mld zł a TSG to ledwo 500 mln zł kapitalizacja całej spółki gdzie zysk zaraz przekroczy 100 mln zł jak zaczną wpływać znaczące zyski z TH i MH do tego cdr płaci 1 zł dywidendy a TSG ostatnio regularnie powyżej 10 zł przy kursie po 90 zł dalej uważam że shorciarze robią komuś przysługę oddając akcje na tak niskich poziomach potem będą musieli odkupić
Prawdopodobnie ktoś zabezpiecza tym długa pozycję i dodatkowo działa jak straszak. Nadal jakbyś wystawił na kupno 30tys akcji to musiałbyś sporo podbić kurs, ale ogólnie bez znaczenia chyba że jest więcej szortów pod progiem 0,5%
Powiem szczerze chyba podświadomie chciałem żeby ta pozycja była większa bo przy 60 mln zł musieli by to odkupić wtedy kurs by wystrzelił ale 3 mln zł to jest zwykły straszak żebrzą niesamowicie i jeszcze te zabawy z TKO ... A spółka ma wspaniałą perspektywę przed sobą
Człowieku o nicku " Fakty" ochłoń trochę. Szybo piszesz powoli i chaotycznie myślisz. Każdy short na tej spółce to realne , spore zagrożenie spadku kursu. Jest spore prawdopodobieństw że są tu też shoty pod progiem. O jakiej świetlanej przyszlości Spółki mówisz. Na FC i HC spółka osiąga coraz słabsze wyniki. TH i MH to na razie zbyt wczesny etap by mówić o tym czy gry będą przynosić zyski. O jakim zysku na poziomie 100 mln mówisz. Przecież to mżonki czy nie widzialeś jakie wyniki spółka wykazała za ) kw. 2025r. Porównywanie z CDR niema sensu. CDR to duża spółka o wysokiej płynności tu niema kompletnie popytu. Płynność jest tu słabiutka.
zauważcie tez jedną rzecz - otóż short sprzdawał 25.05 w trakcie sesji, czyli kilka godzin przed ogłoszeniem przesunięcia Medal Hunter, które w naruralny sposób mogło zostac odebrane negatywnie przez rynek. Przypadek? może, ale ja tutaj nigdy nie wierzyłem w przypadki. A skąd mieliby cynk? z zarządu/rady nadzorczej - generalnie kogoś z góry. Dodatkowo przypominam sobie, jak na konferencji marcowej zapowiadali global launch na koniec roku 2026, następnie w kwietniu podali, że przełom maja/czerwca wejdą z pełnym produktem, po czym za 2 tygodnie odwołują to i zmieniają znowu grafik. Troche to niepoważne. A przyznam, że Andrzej wydawał się konkretnym gościem który wie co robi. Możliwe, że jednak ostatnie zdanie nie nalezy do niego.. Jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie, obserwuję
Wręcz wolę dopracowaną grę jak by mieli wypuśćic szit i to dobre info dlatego kupiłem i dokupie nie poto Fundy zbierają mi na ike żeby jakiś cwaniak Irlandczyk bawił się moimi aukcjami
oczywiście, masz rację, lepiej wejść z pełni przygotowaną grą. Ale skąd takie zmiany w ciągu zaledwie 2 miesięcy, raz tak raz tak, a potem znowu wracają do pierwotnego założenia. Pytanie czy oficjalna wersja jest zgodna z rzeczywistością. No i ta koincydencja wejścia shorta z info posesji. Ale w dobie insider tradingu związanego z przekazami Trumpa to nikogo nie dziwi :)