• Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Johny [37.31.28.*]
    W końcu jakiś porządny nawóz pod wzrosty.
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Johny [37.31.28.*]
    Pamiętajcie że to Irlandzki kapitał, oni handlują od 10, a w piątek to już pod stołem leżą w pubie od południa
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~kocia [31.175.48.*]
    nie cpiej więcej
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Fakty [83.22.119.*]
    Wrzucili w rynek już za ponad 60 mln zł a kurs praktycznie stoi w miejscu ktoś to kupuje to jest dobra informacja bo będą musieli to odkupić jak dla mnie to bardzo ryzykowny i głupi ruch grać krótką pozycję na historycznych minimach kilku letnich w okresie kiedy spółka przeszła do ofensywy ktoś powariował
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Lychy [217.96.216.*]
    Nie wiem skąd ty wziąłeś 60mln, skoro pozycja shorta to 3mln. Pojawienie się shorta moim zdaniem świadczy tylko o tym że ktoś skupuje akcję i zabezpiecza tym długa pozycja. No i oczywiście działa jako straszak. Kurs przez ostatnie lata kręci się w około 90zl i ktoś szorta przy tym otwiera? Na spółce która praktycznie nie ma płynności? Ewidentnie szortów musiał wejść po dywidendzie, bo musiałby oddać 10zl funduszowi od którego pożyczył.
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Fakty [5.184.216.*]
    Masz rację brałem pod uwagę 1% a to jest pół procenta więc ponad 30 mln zł i kurs stoi w miejscu ktoś to ciągle ładnie skupuje ... Przy spółce która płaci tak wysoka dywidendę i przeszła do ofensywy to jest szalone i ryzykowne co do CDR tam wycena jest kosmiczna biorąc pod uwagę cenę akcji nawet poniżej 100 zł to i tak całą spółka była wyceniana na 10 mld zł a TSG to ledwo 500 mln zł kapitalizacja całej spółki gdzie zysk zaraz przekroczy 100 mln zł jak zaczną wpływać znaczące zyski z TH i MH do tego cdr płaci 1 zł dywidendy a TSG ostatnio regularnie powyżej 10 zł przy kursie po 90 zł dalej uważam że shorciarze robią komuś przysługę oddając akcje na tak niskich poziomach potem będą musieli odkupić
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Lychy [37.225.29.*]
    Pozycja ma wartość 3mln nie 30...
    Kolego policz jeszcze raz bo jesteś w błędzie 0,51% od wszystkich akcji to jest ponad 30k akcji
    Sorry zwracam honor masz rację to jest zaledwie 3 mln zł czyli nic to nie wnosi tylko chyba jako straszaka to zastosować
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Lychy [37.225.29.*]
    Prawdopodobnie ktoś zabezpiecza tym długa pozycję i dodatkowo działa jak straszak. Nadal jakbyś wystawił na kupno 30tys akcji to musiałbyś sporo podbić kurs, ale ogólnie bez znaczenia chyba że jest więcej szortów pod progiem 0,5%
    Powiem szczerze chyba podświadomie chciałem żeby ta pozycja była większa bo przy 60 mln zł musieli by to odkupić wtedy kurs by wystrzelił ale 3 mln zł to jest zwykły straszak żebrzą niesamowicie i jeszcze te zabawy z TKO ... A spółka ma wspaniałą perspektywę przed sobą
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~LESS [89.73.36.*]
    Człowieku o nicku " Fakty" ochłoń trochę. Szybo piszesz powoli i chaotycznie myślisz. Każdy short na tej spółce to realne , spore zagrożenie spadku kursu. Jest spore prawdopodobieństw że są tu też shoty pod progiem. O jakiej świetlanej przyszlości Spółki mówisz. Na FC i HC spółka osiąga coraz słabsze wyniki. TH i MH to na razie zbyt wczesny etap by mówić o tym czy gry będą przynosić zyski. O jakim zysku na poziomie 100 mln mówisz. Przecież to mżonki czy nie widzialeś jakie wyniki spółka wykazała za ) kw. 2025r. Porównywanie z CDR niema sensu. CDR to duża spółka o wysokiej płynności tu niema kompletnie popytu. Płynność jest tu słabiutka.
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~krotal_dochal [46.170.159.*]
    Krótcy są potrzebni. Żeby wyjść z pozycji i zrealizować zysk trzeba fizycznie kupić te akcje więc popyt jest gwarantowany
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~jay [83.29.126.*]
    zauważcie tez jedną rzecz - otóż short sprzdawał 25.05 w trakcie sesji, czyli kilka godzin przed ogłoszeniem przesunięcia Medal Hunter, które w naruralny sposób mogło zostac odebrane negatywnie przez rynek. Przypadek? może, ale ja tutaj nigdy nie wierzyłem w przypadki. A skąd mieliby cynk? z zarządu/rady nadzorczej - generalnie kogoś z góry.
    Dodatkowo przypominam sobie, jak na konferencji marcowej zapowiadali global launch na koniec roku 2026, następnie w kwietniu podali, że przełom maja/czerwca wejdą z pełnym produktem, po czym za 2 tygodnie odwołują to i zmieniają znowu grafik.
    Troche to niepoważne. A przyznam, że Andrzej wydawał się konkretnym gościem który wie co robi. Możliwe, że jednak ostatnie zdanie nie nalezy do niego..
    Jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie, obserwuję
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Frrdi [93.159.3.*]
    To kosmici za tym stoją zielone w opinaczach i zjadają siatkę hahahahhaha
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~Frrdi [93.159.3.*]
    Wręcz wolę dopracowaną grę jak by mieli wypuśćic szit i to dobre info dlatego kupiłem i dokupie nie poto Fundy zbierają mi na ike żeby jakiś cwaniak Irlandczyk bawił się moimi aukcjami
  • Re: Dzięki shortom CDR urósł do 250 pln Autor: ~jay [83.29.126.*]
    oczywiście, masz rację, lepiej wejść z pełni przygotowaną grą. Ale skąd takie zmiany w ciągu zaledwie 2 miesięcy, raz tak raz tak, a potem znowu wracają do pierwotnego założenia. Pytanie czy oficjalna wersja jest zgodna z rzeczywistością.
    No i ta koincydencja wejścia shorta z info posesji. Ale w dobie insider tradingu związanego z przekazami Trumpa to nikogo nie dziwi :)

[x]
TSGAMES 0,66% 91,20 2026-05-29 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.