• WZA Autor: ~seba [85.86.241.*]
    Jeśli OFE stawią się w komplecie będzie równowaga głosó versus rodzina K., może być po raz pierwszy naprawdę ciekawie....
  • Re: WZA Autor: ~Jan [188.47.110.*]
    Zgadza się jest równowaga, patrząc na dane z biznesradar nie wiemy do kogo należy tylko około 13,5%. Myślę, że w odpowiednim terminie Ofe zgłosi wniosek o wypłatę śladowej dywidendy. Jeśli będzie taka rozgrywka, to będzie ciekawie.
    Pomyliłem się: " patrząc na dane z biznesradar nie wiemy do kogo należy tylko około 12,51% "
  • Re: WZA Autor: ~seba [85.86.241.*]
    Rozproszony akcjonariat, który raczej nie pojawia się na WZA.
    Propozycja rodziny K : 5 groni dywidendy, to już cyniczny, srogi policzek dla OFE, wojna stała się faktem.
    Czekamy na propozycję Ofe, projekty uchwał na WZM można zgłaszać do 4 czerwca. Chyba, że już się dogadali na te 5 gr i już nikt nic nie będzie zgłaszał.
    Oj tym razem jest już na noże, bliźniaczo zaczyna to przypominac syt.z greenevii, z tym, że tu rodzina K nie ma tyle do powiedzenia, co tam głowny akcjonariusz.
    Miałem ten papier Grenevię tak spekulacyjnie, ale tam dał ciała Allianz, mógł z mniejszymi funduszami trzymać w szachu właściciela i wynegocjować uczciwą cenę za przejęcie. Musiało być drugie dno :) Nie wierzę tym Ofe, a powinni dbać o kasę przyszłych emerytów.
[x]
VRG -1,43% 5,50 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.