Dodać należy, że w IPO swoje akcje sprzedawał Prezes. Do tego dochodzi jeszcze kilka podmiotów , które to klepnęły - podmiot wprowadzający, doradcy. No i "profesjonaliści" :zarządzający OFE i innymi funduszami, które za pieniądze " ulicy" objęły te akcje
Inwestory geniusze….. a dodali sobie portfel na ten rok? A czytali o sezonowości? Od IPO trąbili o 3 i 4 kwartale ale dla inwestorów - pantofelków to za trudne. Nie musicie dziękować :)
Dynamikę uwzgledniająca sezonowość odczytasz porównując dane rok do roku (po to się to, tak raportuje - chyba ,że uważasz ,że 1Q2005 był "sezonowo inny" niż 1Q 2006 , współczuje). Portfel zamówień otrzymasz sumując raporty przetargów. oczyszczając je z tych danych gdzie spółka występuje w konsorcjum oraz dyskontując o ryzyko ich redukcji - jak np. w ubiegłym roku . Jak mamusia nauczyła liczyć na paluszkach, to wyniki otrzymasz. Współczucje , jak uważasz ,że nie są złe. Nie dziękuj za szczerość, tak w życiu czasami bywa
Niczego nie cenię tak jak szczerości. Za współczucie dziękuję, choć uważam, że nie potrzebne. Krwi dziś polało się wiele, jeszcze będzie poprawka z programu motywacyjnego i akurat będzie można w okolicach Walnego tanio zakupić dywidendę. Jak pięknie się różnimy:)
Pozdrawiam
Przeczytałem szczegółowo raport. https://bonnier.pl/static/att/emitent/2026-05/20260526_170253_0523957164_GK_Arlen_Raport_kwartalny_1Q_2026_EGAT.pdf?utm_source=bankier.pl&utm_medium=content&utm_campaign=article Na moment sporządzania raportu mają podpisane umowy podstawowe na 260 baniek brutto (211 netto). Opcje są na dodatkowe 175 baniek brutto (142 netto). Przed nami jeszcze 7 miesięcy roku, zakładam, że "coś" pewnie podpiszą i dorzucą do puli. Te wyniki I kwartału faktycznie wyglądają słabiutko, ale to z pewnością najgorszy kwartał tego roku. Ja jutro chętnie dokupię po te "20 zł".
@At, boom na wojsko to się dopiero rozkręca. Arlen rozbuduje zakłady. Owszem, teraz będziemy na minusie, ale ja np. to traktuję jako longa, który na pewno odbije. Aczkolwiek dzisiaj pewnie będzie mocno na czerwono.
Wojsko, policję straż... Tu zamówienia będą zawsze.
Nie wiem co się stało ale dziś dokupiłem po 25. Sądzę że straty z dawnych zakupów odrobię. Taka opcja.
No to dokupione. Jak jeszcze spadnie to znowu dokupię. Jak zaczną fakturować w kolejnych kwartałach to co teraz produkują to się ludziom zmieni nastawienie do spółki ;-)
Bardzo dobrze, gownoburza sie zrobila bo akurat rozliczen za wiele nie bylo w 1kw. Spolka bardzo perspektywiczna z solidnymi fundamentami a jak jeszcze dojdzie akwizycja w hiszpani to ho ho xD