Mój punkt widzenia jest inny. W mojej ocenie walor jest obecnie raczej dystrybuowany. Nie sądzę, że teraz właśnie fundusze skupują. Czekamy do wyników, może wtedy coś się ruszy.
Dystrybucję to masz na dużych wzrostach na dużych obrotach + gdy drobnica odbiera od dużych na euforii,przykład akumulacji miałeś rok temu ,przy chińskim robocie ,na potężnych obrotach i dużym spadku - 15% wtedy gdy forumowe lemingi - nowy i adamsy widziały dystrybucję...
To może inaczej: ponieważ obroty nie są duże (czyli nie ma ani akumulacji ani dystrybucji), to analizując arkusz zleceń i dynamikę w nim, widzę przewagę tych, którzy akcji wolą się pozbyć.
Mam całkiem inną analizę wg. swojej oceny trwa mega trzymanie kursu i zbieranie co widzimy od dłuższego czasu.... generalnie jest wszystko zbierane z rynku. Kurs nie spada i nie rośnie obroty są umiarkowane lub duże w zależności od sesji to co jest wystawione. Zasięg minimum 20-30% w ciągu 1,5 miesiąca a pozostałe boostery Edison, Ukraina....nic tylko czekać.
Nowy to dzban od chińczyka co miał wykończyć da Vinci i Synektik.Cala trójca aktywna w komplecie jak rok temu - a wtedy skończyło się rajdem że 170 na 320
buhahahahahahahah
Kurs żenada, sorry ale mówienie ile to już jest razem z syn2bio to oszukiwanie siebie. Liczyłem że już pójdziemy do góry a tutaj wszystko zanegowane. Nie ma popytu a mówienie o jakimś mitycznym skupie to bajki i pocieszanie.
Sprzedales Syn2bio i wrzuciłes wszystko w Synektik z tego co pisałeś,więc nie pisz o jakimś oszukiwaniu siebie...kurs po takich wzrostach 2500% od 2019 r nawet się porządnie nie skorekcił co świadczy o jego sile,a wielu którzy wyskakiwali na niższych poziomach 100,200 czekało od dawna na spadki i się nie doczekali,dziesiątki takich wpisów widziałem na X.
Możesz narzekać ale 315 taka jest wartość na dziś tych którzy zostawili sobie obie spółki,więc gdzie tu spadki?
Mam konkretny cel inwestycyjny na ten rok- aby się zrealizował Snkt musi być po 380. Fundamentalnie tutaj jest dobrze, ale jak inne spółki rosną a moja stoi to tracę pieniądze. Tutaj kurs praktycznie nie rusza się od paru msc, 315 (ath) czy 330 razem z syn2bio prawie żadna różnica.
Inne rosną a ty tu tracisz pieniądze?
Rozumiem wg ciebie powinno być odwrotnie - twoja spółka rośnie inne stoją albo spadają... sorry,ty czasem nie z rodziny adamsów? Widzę podobny styl myślenia....
Ekspercie, kilka tygodni temu pisałeś o 360 a nie możesz obronić 280 (chociaż ty nic nie kupujesz masz średnia 13 ).
Dalej nie możesz zrozumieć że spolki można kupować i sprzedawać, że na giełdzie masz kilkaset różnych...
Kupiłbyś creotech rok temu zarobiłbyś tyle co w 5 lat na synektiku a ty bredzisz o sprzedaży po 32.
Ewidentnie nie możesz zrozumieć że po wydzieleniu syn2bio synektik stracił efekt wow. Tu nie pojawi się komunikat który uniesie kurs 50%.
To że sprzedadzą robota czy może za kilka lat zaczną realnie działać na Ukrainie nie zmieni znaczaco wyceny spółki. Wielu którzy chcą stabilnej dywidendy znajdzie dziesiątki lepszych propozycji. 5% szału nie robi.
Ps. Creotech będzie w okolicach 500... gratulacje fachowcu.
Na balonach zarabia się szybko i szybko się traci. Amatorzy szybkich zysków tam powinni lokować swoje pieniądze, ale też nie powinni płakać, gdy je stracą. Ja osobiście wolę stabilne wzrosty. Nie bardzo rozumiem podenerwowanie niektórych forumowiczów każdą drobną korektą, przecież nikt ich tu nie trzyma. Mogą swobodnie realizować swoje plany inwestycyjne na balonach. Nie ma w tym względzie żadnych ograniczeń.
Wystarczy odnieść się do historii,kto tu pier___ doli głupoty, wrzucić wykres 3 letni i przeczytac co przez ostatnie lata pisali adamsy ,z nowym i wujaszkiem...qurva ludzie ja wiem ,że w obecnych czasach robienie z siebie deb___ili jest modne ale są też pewne granice.
Trolu, tylko, błagam, nie wspominaj już więcej o butach. Zawsze najłatwiej przywołać te spółki, które ostatnio urosly najmocniej, prawda? Przypomnij, po ile było CCC, gdy było tu przywoływane...?