• Cicho, szaro, buro Autor: ~mb [94.254.224.*]
    Co taka cisza?
    Czy wracamy dziś nad średnią sma czy to tylko pułapka?
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~mb [94.254.224.*]
    Tak czy siak, wszystko wskazuje na to że tu już drobnicy nie ma
    a jaki to prognostyk?

• Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~kuba [91.212.223.*]
    Mam nadzieje ze to poczatek ruchu na nowe ATH
    Jeszcze za wcześnie na takie potwierdzenie.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~JaJuzChceNaEmeryture [213.249.126.*]
    Dzisiaj jest gra na wzrosty więc naganiacze na spadki dostali polecenie by siedzieć cicho. Pewnie krótcy panowie z M. dzisiaj odkupują akcje. Pytanie czy na dobre czy jednak aby znowu wrzucić w rynek. Technicznie dołek ten ładnie wygląda, poziom wsparcia zadziałał, duża szansa na kolejne poziomy w okolicach wartości księgowej 12,4. Czy dojdzie do rekomendowanego 13+? Zobaczymy…
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: eldealeros [83.7.116.*]
    Faktycznie naganiacze od M siedzą dzisiaj cicho. Zobaczymy w 2-3 najbliższych dniach czy szort odkupuje pozycję bo powinna ona zniknąć z rejestru KNF. Wystarczy mały odkup aby znikła bo jest na granicy obowiązku informacyjnego. Ja bym wolał aby te dzisiejsze zakupy nie pochodziły od szorta bo to by oznaczało, że prawdziwa fala zakupów dopiero przed nami. Dzisiaj jest święto w US oraz UK więc szorciarz może nic nie robi a popyt pochodzi od kapitału krajowego.
    obrót spory, nie jest to zwykła poranna poniedziałkowa podbitka, trzymają równo od rana
    wskaźniki na kupuj
    zobaczymy, może i coś z tego będzie
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~alienn [88.156.131.*]
    + 5% na szorcie nie zrobi raczej żadnego wrażenia, ale przy +10% czerwone tła komórek w exelu mogłyby kogoś pozbawić premii i wzbudzić alert na kompie szefa, a tego nikt nie lubi przecież.
    zboczymy jak to fundy do końca sesji rozegrają, mają dzisiaj szansę na sektorze zmienić sytuację diametralnie.
    ale czy chcą ?,,,, jeśli połowa "zarządzaczy" siedzi w wiadomo czyim karmanie.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~Tadeusz [89.25.219.*]
    Uważam że zaczęliśmy kolejną fale wzrostu który powinien dojść do minimum 12,50..pozdrawiam z Krakowa
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~Wynalazca [89.79.144.*]
    Muszą oddać akcje przed dniem dywidendy, pejsate, zatem może to być ten ruch. Łoren już o Pepco nic nam nie wypisuje :-)
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: eldealeros [83.7.116.*]
    Mocna szarpanina na fixingu ale SMA 200 na dziennym i SMA 50 na tygodniowym zdobyte i przebite w górę przy solidnych obrotach. Ładnie.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~Waren_Buffet [212.96.241.*]
    To może być fałszywe wybicie, zalecam ostrożność. Dzisiejsza świeca na dziennym pokaże co i jak.
    Jeżeli dzisiejsza świeca na dziennym przebije równoczesnie sma50 i sma200 to będzie to zły znak.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.22.210.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: eldealeros [83.22.210.*]
    Ostrzegasz już od 7 zł. Żegnałeś już bezpowrotnie 7, 8 i 10 zł a doszliśmy do w między czasie do 11.92. Wróć naganiać na JSW bo marne masz tam efekty. Poprzedni post cię zabolał co, że usunąłeś amatorze?
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~abc1 [83.26.50.*]
    Jestem już zdegustowany. Codziennie dobre lub lepsze info ,wspaniałe wyniki, wspaniałe zamierzenia a kurs taki sobie.
    Patrzę na Capital , spółka bez dochodu bez czegokolwiek tylko plotki i niby zaangażowanie Bumech i proszę rośnie jak na drozdzach Codziennie plus 2 - 4 % a tu? Co tu się wyprawia.? Trudno to pojąć.
    Nie masz żadnego Tauronu. Idź uprawiaj kryptoreklamę Bumecha gdzie indziej. Nie interesuje on nas.
    Marna kryptoreklama Bumecha. Nie masz żadnego Tauronu.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~abc1 [83.26.50.*]
    Nie interesuje mnie bumech tylko Tauron, mam akcje i nie mogę sie nadziwić , że przy takich dobrych wynikach i informacjach to stoi albo spada.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~Wynalazca [188.146.42.*]
    Ake jak bumech lecial -30% w 1 dxien, to nie pisales, co?
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: jajuzchcenaemeryture [188.146.156.*]
    Witam wszystkich z zarejestrowanego już konta (przynajmniej będę widzieć, kiedy short usunie mój kolejny post).

Z tego co widzę na wykresie to zaczyna sie walka dwóch stron i być może… ktoś tym razem ubrał shorta :D

Dzisiaj rano znany sposób krótkich panow - w pierwszych minutach zwalić cenę by wystraszyć ulice, ale to co się zmieniło wobec ostatnich tygodni to nagły atak popytu - powrót z ceną w górę prawie do zera. Następnie znowu short wrzucił co miał i… znowu nic, znowu ktoś odkupuje i za chwilę kurs bedzie na zielono. Mam przeczucie, że wchodzi ktoś nowy i to silniejszy od krótkiego M - ostatnie dni mogą to sugerować.

Czyżby po przekroczeniu 10 PLN short będzie uciekal z TPE? Czyżby wchodziły fundusze liczące na dywidendę z perspektywa 5 lat? Będzie ciekawie!
    Kopiuj treść zamieszczanej wiadomości. Jak krętacz usunie to wkleisz ponownie.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~alienn [188.33.26.*]
    no niestety , kolejny zmarnowany i dzień na walorze

2 ostatnie dni nie były zmarnowane.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~Wynalazca [188.146.26.*]
    Niestety, enea i pge prawie 0, a my znowu spory minus. Zmarnowany dzien przez pejsy. Szkoda chyba inwestowac, zeby pejsy robily co chca przy wsparciu knf. To szulernia pejsata, taka zondaGpw. Tylko tu afery nie ma, bo tu pejsy robia na legalu polskich inwestorow.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~Maniek [31.0.36.*]
    Tutaj teraz najlepiej robi się kółka.
  • Re: Cicho, szaro, buro Autor: ~Wynalazca [188.146.26.*]
    Tak, mistrzowie kolek po g.17. Z 1 tys zl Maniek krec do woli.
[x]
TAURONPE -1,71% 9,53 2026-05-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.