• Chrońcie akcje Autor: ~Tytus [37.225.94.*]
    Podobnie jak robią na jsw. Dziś Pan Moska znów kupił. Zablokujcie akcje na sprzedaży po wysokim kursie.
  • Re: Chrońcie akcje Autor: ~Xxx [37.31.56.*]
    W jakim celu?
  • Re: Chrońcie akcje Autor: ~Tytus [37.225.94.*]
    By biura maklerskie nie używały ich do zabawy
  • Re: Chrońcie akcje Autor: ~Lysy [37.225.22.*]
    Tak używały że aż im Pan Krzysztof zabrał akcje:) dziwi tylko, że na stronie spółki nie są uzupełnione stany akcji Lutka i Łaszkiewicza, a mają prawie 1mln akcji mniej niż się tam chwalą
  • Re: Chrońcie akcje Autor: ~Tytus [37.225.94.*]
    Blokowanie nic nie kosztuje a efekt będzie widoczny
  • Re: Chrońcie akcje Autor: ~Andi [91.94.12.*]
    Akumulacja akcji przez Pana Moska nie wpływa na podbitkę kursu. Dokupuje w okresie zamkniętym dla skupu akcji własnych prowadzonych przez mBank. Tak działają profesjonaliści.
  • Re: Chrońcie akcje Autor: ~Tytus [37.225.91.*]
    Dzięki. Ja jestem za Panem Moska. Wpis gdzie wplatłem informacje o jego zakupie jest tutaj trochę niefortunny. Chodzi mi o ich blokadę właśnie przed mbankiem
  • Re: Chrońcie akcje Autor: ~jasam [95.50.222.*]
    Głupot się gdzieś naczytałeś i je powielasz.
    Banki nie mogą obracać (sprzedawać) akcjami klientów indywidualnych do sprzedaży "krótkiej" czyli zarabiania na spadkach kursu.
    Można tak robić tylko w przypadku gdy akcje notowane są w indeksach na które dostępne jest obrót kontraktami terminowymi np. Wig20. W takim wypadku można zawrzeć umowę z emitentem akcji a nie jak domniemywasz bez zezwolenia dowolnymi akcjami indywidualnych inwestorów i bez ich wiedzy.
    Byłoby to przestępstwo celno- skarbowe z kodeksu karnego i dla takich drobniaków nikt by takich wałków nie zaryzykował. Nie ma najmniejszej szansy nawet takiej 1:1000 000 000.

• Re: Chrońcie akcje Autor: ~aaa [46.227.247.*]
    Tłumaczyłem to temu nieszczęśnikowi wiele razy, ale nie przemówisz mu...
[x]
4MASS 1,46% 4,16 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.