Tak używały że aż im Pan Krzysztof zabrał akcje:) dziwi tylko, że na stronie spółki nie są uzupełnione stany akcji Lutka i Łaszkiewicza, a mają prawie 1mln akcji mniej niż się tam chwalą
Akumulacja akcji przez Pana Moska nie wpływa na podbitkę kursu. Dokupuje w okresie zamkniętym dla skupu akcji własnych prowadzonych przez mBank. Tak działają profesjonaliści.
Dzięki. Ja jestem za Panem Moska. Wpis gdzie wplatłem informacje o jego zakupie jest tutaj trochę niefortunny. Chodzi mi o ich blokadę właśnie przed mbankiem
Głupot się gdzieś naczytałeś i je powielasz. Banki nie mogą obracać (sprzedawać) akcjami klientów indywidualnych do sprzedaży "krótkiej" czyli zarabiania na spadkach kursu. Można tak robić tylko w przypadku gdy akcje notowane są w indeksach na które dostępne jest obrót kontraktami terminowymi np. Wig20. W takim wypadku można zawrzeć umowę z emitentem akcji a nie jak domniemywasz bez zezwolenia dowolnymi akcjami indywidualnych inwestorów i bez ich wiedzy. Byłoby to przestępstwo celno- skarbowe z kodeksu karnego i dla takich drobniaków nikt by takich wałków nie zaryzykował. Nie ma najmniejszej szansy nawet takiej 1:1000 000 000.