Ty ciekawski vel odpowiadam z Scope- wyjaśnij najpierw absolutnej prawdzie wszystko tam u siebie.Dużo masz akcji Scope?Ejjj Goru ,zasyfiają nam forum jakieś zielone ludziki ze Scope.
ciekawi mnie to, ponieważ jeśli na listach na NWZ nie ma Fundacji Rodzinnej Prezesa to oznacza, że prawnicy jednak nie pozwolili Prezesowi głosować we własnej sprawie. Dodatkowo dochodzą słuchy, że w akcjonariacie pojawiają się nowe podmioty. Jeśli to prawda, że nie ma Prezesa a są nowe podmioty to rośnie prawdopodobieństwo odrzucenia nowej emisji akcji - a to oznacza katastrofę dla dalszych planów ICE. Dlatego pytam tych, którzy mają dostęp do tej listy. Czy mogą to potwierdzić, bo jeśli tak to należy się przed NWZ ewakuować. Co o tym myślicie?
no ale do ewakuacji potrzebna mi jest ta informacja: "czy na liście zarejestrowanych akcjonariuszy na NWZ nie ma Prezesa a są nowe podmioty" - jeśli tak jest, to będzie bardzo zły znak dla ICE i dopiero wtedy należy pomyśleć o taktycznej ewakuacji z akcji. Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie?
Tu nie chodzi o jego sen, tylko o chęć mącenia ludziom w głowach bzdurami, takimi jak „główny udziałowiec nie może brać udziału w głosowaniu”., bo działa w "swojej sprawie":)
to bardzo ciekawe. Tylu tu jest inwestorów (niektórzy z dostępem do listy zarejestrowanych na wlane) ale żaden nie jest w stanie odpowiedzieć na proste pytanie: "czy na tej liście są nowe podmioty przy jednoczesnym braku fundacji Prezesa"? To ważne pytanie bo może wskazać kierunek dalszych losów ICE.
To jeszcze raz.
Czy ktoś może odpowiedzieć na to pytanie?
a czy przypadkiem inwestorzy indywidualnie nie powinni się wspierać? Co to znaczy: "wszyscy cicho"? Może rozważ zmianę swojego nicka na "Pies Ogrodnika"? Nie chcesz to nie odpowiadaj ale nie steruj innymi.
Do pozostałych inwestorów: ponawiam pytanie - to bardzo ważne kto jest zarejestrowany na najbliższe środowe walne.
Tak z ciekawości - skoro jesteś akcjonariuszem i do tego tak bardzo zmartwionym to dlaczego się nie zarejestrowałeś na WZA? Serio żal było tych paru złotych?
szczerze to nawet o tym nie pomyślałem. Ale ciekawsze jest to, że są tu wśród nas inwestorzy, którzy mają tę listę. Ciekawi mnie zatem, dlaczego oni nie chcą ujawnić tego o co pytam? A ty masz tę listę? Wiesz jakie podmioty się na niej znajdują? To może przesądzić o powodzeniu emisji akcji... a bez tej emisji ICE nie zrealizuje swoich planów.
sami o sobie dajecie świadectwo dojrzali inwestorzy. Mam nadzieję, że wszyscy będą mieli tak samo dobre humory jak wy ale już po środowym NWZ. Niepewność na rynku jest dosyć duża odnośnie tej nowej emisji akcji. Zobaczymy wkrótce.
Trzeba być dobrej myśli i widzieć szanse a nie zagrożenia. Bez tego sukcesu nie będzie. Tylko zagrożenia i zagrożenia. Trudno, nie będzie po naszej myśli to będziemy dalej czekać na info i wzrosty.. Niektóre spółki od roku nie mają dobrych informacji dla inwestorów a rosną :)))
@ alicja1992
w sumie trochę racji masz, ale obawy są potrzebne żeby nie stracić czujności. Ja z założenia nie wierzę Prezesom - oni zawsze piękne bajki opowiadają - czujność jest ważna.
Ciekawski masz czas do 27. A od 27 będzie musiał coś nowego wymyślić. Czym straszyć. A ja mam nadzieję, że na walnym pojawi się też Karsa Orlong. Nie prosiłem o listę, więc nie wiem czy będzie:)
zgodnie z moim nickiem mam wiele pytań i wątpliwości zatem po 27 na pewno też coś znajdę. Poza tym moimi pytaniami sprawdzam nastawienie inwestorów i ich poziom merytoryczny. Tu nastawienie jest zbyt optymistyczne a poziom merytoryczny zbyt niski - taka mieszanka to idealna bomba z opóźnionym zapłonem i idealne warunki dla wszystkich grających na spadki. Czy już tu są? Nie wiem ale staram się wychwytywać takie warunki i wówczas jestem bardzo ostrożny. Macie podobnie? Myślicie podobnie?
NIE
@ciekawski myśli, że swoimi wpisami zasieje niepewność u posiadaczy akcji MEDINICE i mu sprzedadzą w niższej cenie niż obecnie:)) lub "jemu panu".
To jest gra na emocjach, zasiewajac wątpliwości jakie niby on ma, tylko on nie akcji, bo to troll(taki ciekawski kto będzie na NWZA, a wystarczyło się zarejestrować choćby 1 akcją, opłacić i by wiedział, kto będzie:))
Szkoda czasu i energii/uwagi na takie wpisy.
Brawo MY, akcjonariusze ICE, gdyż wiemy jakiej perełki akcje posiadamy:)
@ciekawski
Weź pod uwagę że tu na bankierze są głównie osoby totalnie nieistotne z punktu widzenia losów spółki. Jeśli nawet wszyscy z bankiera mają 30 % akcji - a szczerze w to wątpię i myślę że spośród osób które się wypowiadaja to nie znajdzie się tu nawet miliona akcji- więc wnioskowanie o losach spółki na podstawie mądrości lub głupoty 10 % akcji jest oznaką przeogromnej infantylnosci.
Poziom merytoryczny bankiera jest jaki jest i trzeba mocno przez sito sobie cedzic info stąd by próbować czasem coś cennego a nowego wydobyć.
Jak zatem oceniasz przyszłość spółki na podstawie bankiera to ... może lepiej monecie.
Nastawienie inwestorow. Lol. Mnie interesuje raczej nastawienie GŁÓWNYCH akcjonariuszy a tego na bankierze nawet nie próbuję szukać.
A płotki i plankton jakie ma nastawienie.... przypłynie wieloryb z zezre wszystkich więc mnie co najwyżej nastrój wieloryba interesuje.
Przez płotkę nazywam każdego między promilem i procentem kapitału a przez plankton poniżej promila. I wątpię czy więcej niż 2..3 osoby nie wchodzą w te kategorie tu na bankierze.
Więc sobie badaj nastrój planktonu .
Czasem nastrój spółdzielni może być ciekawy bo to może być krotkotetminowo intrygujace
@ciekawski, to zależy od prezesa. Nie zawsze opowiadają bajki ale wielu tak Tylko tutaj do tej pory wszystko się sprawdziło. Oczywiście można mieć teorię spiskową, że nas wszystkich wyroluje. To tylko on wie. No ale to giełda a nie lokata w banku, a ten też może paść
Dlaczego Admin Bankiera kasuje posty "gracza", który mówi, że jeśli ciekawski jest taki strachliwy, to nie nadaje się do inwestowania na giełdach? I ciągle zawraca innym gitarę tymi swoimi personalnymi problemami.
@ alicja1992
masz rację, ryzyko istnieje wszędzie, gdzie oczekujemy ponadprzeciętnego zysku. Co do Prezesów: według mnie to jednak większość z nich opowiada piękne bajki, ponieważ tego wymaga PR, zwłaszcza w spółkach na początku swojej drogi, dlatego należy być bardzo uważnym i krytycznym w swoich ocenach tego typu podmiotów. Co do Prezesa ICE: nie powiedziałbym, że wszystko się sprawdziło co powiedział. To zależy jak długo jesteś akcjonariuszem ICE. Przeważająca większość starych akcjonariuszy ICE może o Prezesie powiedzieć dokładnie odwrotnie, że nic się nie sprawdziło co obiecywał. Wszystko zależy od czasu jaki weźmiesz do analizy.
@ciekawski po co tu jesteś skoro jesteś taki nieufny? Nikt cię tu na siłę nie trzyma, możesz żyć sobie bez wątpliwości bez posiadania tych akcji. My ufamy, akcje trzymamy i nie sprzedamy, a ty rób co chcesz i daj nam już spokój, bo nikt ci tu swoich akcji nie odda, próżny twój trud.
No ja też miałam po 7zl jak jeszcze Gruby Cygan był i sprzedałam niestety. Potem odkupiłam ale już po FDA. Ja zwątpiłam w Prezesa ale on cały czas wierzył w swój projekt jak Miron w swoje :)))) Trzeba mu przyznać że zawsze wierzył, borykał się z brakiem kasy ale wierzył i w końcu doprowadził do FDA czym mi bardzo zaimponował dlatego ja odkupiłam akcje.
Dnia 2026-05-25 o godz. 17:31 ~ciekawski napisał(a): Co do Prezesa ICE: nie powiedziałbym, że wszystko się sprawdziło co powiedział. To zależy jak długo jesteś akcjonariuszem ICE. Przeważająca większość starych akcjonariuszy ICE może o Prezesie powiedzieć dokładnie odwrotnie, że nic się nie sprawdziło co obiecywał. Wszystko zależy od czasu jaki weźmiesz do analizy.
Dlatego taki mistrzu....Sprzedal akcje ICe..po 13 PLn..i...PRZEGRAŁ ŻYCIE....
Ci Co zaufali prezesowi...w ostatnich Miesiacach.....SĄ JUŻ wygranymi....a TA Pula WYGRANEj...poiwnna jeszcze poteżnie wrastać....BO Prezes WIE.....ze na ZAUFANIU BUDUJE SIE TEZ WIELKOSC......SAMEJ SPÓŁKI......Przewidywalnosc...wiarygodnosc...To są Olbrzymie wartosci ....Rynkowe...ktore powodują że Inwestoirzy są gotowi Inwestować w WIARYGODNE PODMIOTY...swoj kapitał....
czego wielu...trolli...stara sie ignorować te proste zasady.......i je marginalizować....a nawet NEGOWAĆ....