Że 30ego odpalą bombę. Możliwe że pokłady między są dużo bogatsze niż ktokolwiek przewidywał. To uzasadnia to męczenie i dziwne ruchy, chcą wycisnąć bez podbijania ile wlezie
To ze tam są gigantyczne zloza to pokazal artykul a rdzenie to poswiadcza ze takie zasoby są a resztę badania jorc bo to jest 100 proc pewnosci wtedy wchodzą i fedruja ale po wynikach rdzeni rzad niemiecki mysle ze dotacje da grenx bez problemu poto ben byl w Brukseli i geolog borg zobaczymy ale ewidentnie fundusze się pakują powoli
Po szybkim zbiciu wątku w dół stawiam mocno, że jest coś na rzeczy. Aktywność troli (tych samych już nawet można powiedzieć od lat) ostatnio stała się wyjątkowo napastliwe ale zmieniają ton. Już nie że to crap ale trzeba będzie czekać niewiadomo ile.
Najwyzszy czas wejsc w swiat doroslych i przestac marzyc. Nawet jesli do 30 maja czy tam 30 czerwca pojawia sie wyniki rdzeni, to uzyskamy odpowiedz na zasobnosc złoza w ramach obszaru Tannenberg 1 (bo tam jest zlokalizowana wiekszosc rdzeni). Prezes mowil na poprzedniej konferencji o ilosci 2-3 razy wiekszej niz historyczne szacunki, tj. 3mln ton miedzi, MM szacuje ze moze byc tego 6mln ton. Tannenberg 2 to wielka niewiadoma. Na niekorzystny wynik w tym obszarze przemawia to, ze historyczne odwierty sa pojedyncze. Oznacza to, ze nie zostala zidentyfikowana warstwa łupka miedzionosnego o wysokiej zawartosci miedzi. Czy niska zawartość w łupku może oznaczac duża zawartosc w piaskowcu ponizej? Moze tak, moze nie, ale zostawmy te wyliczenia o 40mln ton miedzi z tego oplaconego artykulu obliczonych na podstawie chciejstwa redaktora. Jesli sie myle to prosze o kontrargumenty i najlepiej inne niż takie ze jestem jakims trolem ze spoldzielni czy innym fundem1. Prosze mnie przekonac, ze powinienem zainwestowac wiecej.
Nie spodobał się artykuł Protowi., stwierdził, że jest opłacony. Ciekawe przez kogo. Artykuł o tyle uprzykrzył życie trolla, że już kompletnie nikt nie chce oddać.
Ja podalem jakies szczatkowe argumenty aby potwierdzic swoja hipoteze. A Wy: artykul jest swiety i koniec. Dajcie jakies argumenty tak abym ja i inni chcieli kupic wiecej. Niech tam bedzie nie 40 a 80 mln ton miedzi, ale prosze wskazac na podstawie jakich danych jest to obliczone.