Weź kolego nie pouczaj ludzi, a zwłaszcza z tym cięciem strat, bo zdaje się że ty taką właśnie taktykę stosujesz ,kupić coś co rośnie, a jak juz spada to szybkie nerwe cięcie strat na poziomie no właśnie -5,-6% i wypad szukać szczęścia gdzie indziej . A wiesz, że większy kapitał przechodzi właśnie od nerwowych szybkich ,"rączek" do długoterminowych stabilnych inwestorów
Ty mi dałeś lekcje ha ha ha ha ha, dobre sobie. To ta twoja marna strategia z tego co ostatnio pamiętam to dała ci straty na Dino, PZU, podczas gdy ja na Dino nie wykonując nerwowych ruchów miałem złotych strzał sprzedaży powyżej 34 zeta, a teraz planuje odkup Dino w cenie 31,xx zeta.A Modivo się interesuje, bo te dwie spółki idealnie idą w parze zarówno we wzrostach jak i spadkach , wielokrotnie tak sytuacja tutaj występuje. Z tym ze azymut na dany dzień , góra, dół wyznacza jako pierwszy Modivo, dlatego sie ta spółka interesuje . To taka moja nie darmowa lekcja ,ale cenna obserwacja do zarabiania pieniędzy , a nie twoja
ciecia strat. A inwestorem jestem z podobnym stażem giełdowym, także nie ma czym się chwalić kolego
A ty tyle wiesz co na misce zjesz , no to nie jakieś medialne brednie Onetu i oszołomów z ZZ,przecież dostali już podwyżkę, tu chodzi ale o szorta który raz zwala, raz pozwala na wzrosty. Tu trzeba się raczej wstrzelić w ruch szorta, góra dół.
A kto stał kolejce po 3 akcje BSK, w ofercie,z rynku pierwotnego , a kto składał zlecenia z pojedynczym fixingiem, później podwójnym , a kto pamięta co to było OK, OS,RK,RS , a kto pamięta Universal , Elektrim Tonsil Swarzędz,
Wolczanke, Bytom Optimusa R.Kluske, któremu jego spółkę zgnoili. Mam Ci dalej opowiadać historie naszej szulerni. A temperament nie jest żadnym wyznacznikiem kłamstwa koleś
Dokładnie zgadzam się z Tobą. Ja przy 110 myślałem że jest tanio,później przy 90 ale na szczęście w obu przypadkach ucinałem bardzo szybko stratę. Teraz czekam na 60 jak tam cena dojdzie to coś skubne. Najważniejsze to nie tracić pieniędzy pozdro
Ha ha ha to ty koleś nomen omen właśnie skorzystaj z .swojej nauki i odpocznij od gieldy ,może obligacje, lokata etc. , kolega Mariusz bardzo celnie w jednym zdaniu podsumował twoje co najmniej 10 krotne cięcie strat.
Witam czytam wasze komentarze wydaje mi się że każdy rozsądny człowiek powinien inwestować po swojemu a na pewno mieć jakiś plan nie mam takiego doświadczenia jak wy 20 letniego ale jeszcze nie straciłem na inwestycji na giełdzie co najwyżej miałem zamrożony kapitał a to dlatego że nie robię żadnych cięć a przeczekuję i tak samo robię na modiwo mam kupioną średnio po 105 zakopuje i czekam chyba że uznajecie że modiwo jest bankrutem to wtedy miałbym problem w co nie wierzę powiedz mi w dwa lata kurs powróci do poziomu 180 200 zł a myślę że tak będzie żadna lokata w banku nie da mi takiego procentu a tutaj wystarczy przeczekać bo to co się teraz dzieje z ceną akcji nie ma nic wspólnego z wyceną firmy która jako tako się rozwija są straty ale też są zyski i wydaje mi się że jakieś perspektywy w ciągu roku dwóch będą nie liczę tutaj na żaden SS ze strony szortów bo one wyjdą bez bicia ale kiedy zostawiam firmę w spokoju kurs zacznie rosnąć a na tą chwilę szorty mogę zrobić z kursem co chcą przy takiej ilości akcji które posiadają nikt im niczego nie zrobi jedynie co może to podbierać i przeczekać (zakopać) pozdrawiam