• Wartość Boryszewa Autor: ~Ja [83.8.91.*]
    Moim zdaniem wartość spółki jest sporo zaniżona, kurs 8-9zł nikogo by nie zdziwił. Jednak sam akcji nie kupuje z wielu powodów. Brak płynności, obroty rzędu sklepiku szkolnego, niechęć do dużego akcjonariusza. Historia pp - ten kto brał udział to wie. Strata czasu - lata lecą a kurs 47groszy. Nie ma na liście safe - które i tak samo w sobie jest niewiadomą. Obawy o zdjęcie z GPW. Bez dużej zmiany ciężko o większych inwestorów.
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: gen [83.20.218.*]
    Tu problemem jest zysk netto, dający rentowność na poziomie 0,5%. Pracuję w firmie 20 razy mniejszej, gdybym wypracowywał taką rentowność to już dawno by kopnęli mnie...wiadomo gdzie.
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Jadzia [91.94.20.*]
    Chyba właśnie teraz się reorganizują i ta rentowność się pewnie poprawi, zamykają nierentowne spółki, nie będą im tak ciążyły.
    Kierunek jest dobry, szczególnie te spalarnie śmieci w Koninie i Toruniu. Jednak kasa z tego będzie dopiero w 2028.Nie wiem czy mam tyle cierpliwości...
    No ale zakładasz, że kontraktów na drony nie będzie wcale?
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Ja [83.8.91.*]
    Reorganizują już wiele lat i nic dobrego nie wynika (dla akcjonariusza). Spółki z branży moto przejmowali 2010-2012 i wydali na to wg Ai 400milionow, tu nic się nie spina. Rozumiesz? 15 lat i jeszcze nie skończyli reorganizacji w moto. Takie bajki to lubię. Policz chociażby inflację to prawie cała obecna kapitalizacja całej firmy. Na obligacjach mogli więcej zarobić. No ale chcesz to kupuj Borka bo przecież to perełka i za chwilę będzie wyżej. Albo niżej.
    Dużo prawdy jest w tym co piszesz, ale chyba właśnie teraz nadszedł ten czas kiedy poważne zmiany się dokonują. Drony jednak są i MON bedzie je kupował za pieniądze z Safe od firmy Hornet. Nie dostali pieniędzy na budowę linii produkcyjnej, ale o tym nie było mowy od początku.
    Nie wiem, może będą dalsze transze z SAFE może wydatki z budżetu Ministerstwa Obrony.
    Teraz kiedy nie załapali się na pierszy rzut i moja złość z tego powodu powoli mija zaczynam myśleć racjonalnie. Dlaczego niby mieliby coś dostać skoro nie mają w ofercie dronów tylko chęci ich produkowania.. To wszystko strasznie długo trwa. i moja cierpliwość się kończy.
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Jadzia [91.94.12.*]
    No ale jak nie mają? Przecież są testy, drony latają i w Ustce i nad Hrubieszowem. Wyprodukują drony na konkretne zamówienie z MON.
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~aaa [5.173.223.*]
    skąd wiadomo, że to drony od Boryszewa? jakis link? coś tam testują, ale nikt nie wie co, przydałoby się jakieś info ze spółki.
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Vang [37.47.155.*]
    Lap i czytaj do konca

https://polska-zbrojna.pl/Mobile/ArticleShow/46333
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~e_tam [83.23.59.*]
    E tam, miejscowi mówią, że to małe droniki i latawce z pobliskiej szkoły były wypuszczane. W ramach dodatkowych zajęć poza lekcyjnych - tzw. kółka zainteresować dla ciekawskiej młodzieży.
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Ja [83.8.91.*]
    Czyli czysta spekulacja. Może być tak, że mon da kontrakt to Borek 8zl w 2 dni. Mon da duży kontrakt to 12zl. Ogłosi wieloletni kontrakt 2000dronow rocznie przez 5 lat, to Borek leci w kosmos. Ale to jest spekulacja. Druga sprawa czy można wierzyć w obiecanki rządowe. Hmm.. wolę bez polityki. A co jeśli mon nie da? Przecież wb to też polskie, a mali nic nie zarobią.
    Ale drony PLargonia, które mają być dumą Kosiniaka-Kamysza, bo tak już się o nich wypowiadał, są produkowane przez Hornet Polskie Drony, a nie przez WB. Do tego w połowie firma Hornet należy do MON, to jak mają sobie nie dać kontraktów?
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Daro [195.175.76.*]
    Właśnie ,mas, racje ma sie polski przemysł rozwijać i zarabiac .
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Klakier [31.94.66.*]
    20 zł tyle bedzie
  • Re: Wartość Boryszewa Autor: ~Jadzia [91.94.21.*]
    Też na to liczę. jJeżeli Bumech z 3 zł urósł do 40 zł to tutaj 20 zł jest realne jak najbardziej.
[x]
BORYSZEW 3,16% 4,90 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.