Ja to wczoraj liczyłem i mi wyszło, że tego podatku zapłacą ok. 40mln. Trzeba pamiętać, że opodatkowane będą paliwa i to powyżej 20% wzrostu, także zysk z paliw będzie wyższy ale nie jakiś super Poza tym są jeszcze zyski z bitumenu i transportu. Także wyższa dywidenda w przyszłym roku powinna być, ale niekoniecznie dwucyfrowa. W przyszłym tygodniu będzie spotkanie z zarządem to się dowiemy jak to widzą - może będą mieli jakieś szacunki tego podatku.
Może to rzeczywiście nieodpowiedzialne opinie, a może to rzeczywiście porażka. Brak komentarzy "długoterminowych" entuzjastów (np. tych z wątku ATH) świadczy o dość ulotnej wierze w świetlane perspektywy, nieomylność prezesa i prawdomówność pana Kuropatwy. Gdy po dwóch latach nareszcie kurs zaczął rosnąć, komentarzom nie było końca, a teraz - cisza. Prawda o rzeczywistych osiągnięciach zarządu zaczyna docierać?
Hej Koala, czy tobie pan Kuropatwa odbił dziewczynę czy jakoś inaczej ci nadepnął na odcisk? Bo go brzydko atakujesz ad personam. To niestety pokazuje, że żaden z ciebie inwestor, tylko pieniacz