Czyli
1.masz jeszcze 30% forsy i możesz odliczyć stratę jak sprzedasz teraz
2.trzymasz idzie w górę jesteś happy
3.trzymasz idzie do dołu lub znowu zawieszają tracisz wszystko
Pytanie
Dlaczego ludzie/inwestorzy którzy mają wolne mln złotych nie kupują teraz tej super spólki ?
Przecież kupuje teraz za 2 mln a za chwilę sprzeda za 5-10mln
Nikt nie chce zarobić?
ci co mają miliony na koncie do zagospodarowania nie kupują akcji w ciemno jak drobni. Oni kupują tylko jak mają pewne info, wtedy dla drobnych którzy nie kupili jest już za późno. Także brak dużych graczy nie jest wyznacznikiem, a jedynie szansą, bo jak oni wejdą do gry to wiadomo, jak to wtedy wygląda. Nie kupisz nawet PKC.
dokładnie - nieprzewidywalna... nie na takich śmieciuchach już zarabiałem. Latami trzymane było na stracie, sprzedałem z 40% zyskiem i urosło tak, że potem żałowałem że sprzedałem. Trzeba zachować spokój i liczyć sie ze stratą. Ogólnie decyzje zazwyczaj podejmowałem dobre ale za mało cierpliwy byłem.
5 lat temu, jak zaczynałem grę na giełdzie w panice sprzedałem pewną spółkę, która ostro leciała na łeb. Z Pure już przeżyłem niejeden spadek, emisję i cuda i nie wiedzieć czemu, w końcu nie sprzedałem, kiedy jeszcze się opłacało. Teraz wiszę, ale póki spółka nie ściągnięta z giełdy, to zawsze jest nadzieja…