• Brak dywidendy Autor: ~Pppp [83.5.253.*]
    Słabo... bez dywidendy za 2025. Nie ma o niej wzmianki w espi o wz
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~Lolo [31.0.37.*]
    I nie musi być decyzja będzie pozniej
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~Pppp [83.5.253.*]
    wskaz dywidende bez glosowania wza
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~As [31.61.182.*]
    Ogólnie to nie napisali nic o podziale zysku, więc pisanie o dywidendzie lub jej braku jest tak samo realne.
    Czy byl kiedykolwiek podział zysku bez głosowania na wza? Tutaj odbywa sie jakies zaklinanie rzeczywistości...

Tak jestem niezadowolony, bo dywidendy mi zawsze rekompensowaly niskie wyceny szczególnie jak brałem po 20 a dostawałem 10%+.

Nie mam zamiaru sprzedać ze względu na to... czekam na koniec wojny.
    Wolę jak jest taniej niż drożej skoro i tak nie sprzedaję
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~abc [77.65.111.*]
    dywidenda byłaby pewnie taka jak ostanio - 0,5Euro, więc o tyle dzisiaj spadło plus/minus (1,9 zł); dalszy spadek byłby juz nieuzasadniony brakiem dywidendy
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~jk [188.33.44.*]
    Zwykla zagrywka, nie jednoznaczne info o dywidendzie, zrzut malym kosztem, co tam poszlo, niecale 1000 akcji a 4% w dol, no i oczywiscie baton na 20 tysi z bezpoecznikiem jakby ktos chcial lyknac
    Hmm i dlaczego nikt nie łyka?
    Bo nikogo tu nie ma, nawet trole z innych sp tu nie zagladaja, kazdy kto probowal tu cos pograc i poderwac kurs byl gaszony, wiekszosc ktora tu jest to sa zapakowani na maksa i szybciej patrza redukowac niz kupowac, tylko raczej nie za ta cene
    No może może. Jakiś sens to ma. Faktycznie te ostatnie podbitki to też na niskich obrotach. Tu dawno nie działo się nic na obrotach rzędu 5-10mln więc o czym my piszemy.
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~jjjjjjjjjjjj [88.156.132.*]
    raczej nie w takich ilosciach jak ten baton, ktory oddzialywac ma na psyche, cena jest nawet teraz smieszna
    Sraton. Już nie przesadzaj. Jakby były dobre obroty to by to zniknęło w sekundę.
    Czy ty myślisz tylko poza swoim założonym schematem? A co jeśli na tym wza nie będzie ustalony podział zysku tylko będzie wskazane że decyzja odnośnie podziału zysku zostanie podjęta później na kolejnym wza. A opcji tego co uchwalą teraz może być naście. Ja Ci wskazałem jedną opcję poza Twoją.
    glod akcji, niezla zagrywka
  • Re: Brak dywidendy Autor: kno [83.10.49.*]
    Dnia 2026-05-19 o godz. 20:08 ~Pppp napisał(a):
    > Czy byl kiedykolwiek podział zysku bez głosowania na wza? Tutaj odbywa sie jakies zaklinanie rzeczywistości...

Sytuacja nie jest tak prosta, bo w projekcie ustaw nie ma też punktu o przekazaniu zysku na kapitał zapasowy. Ostatnio dywidendy nie było w 2022 i wtedy punkt o takiej decyzji był w projekcie ustaw. Ewentualnie mieści się to w punkcie 11, ale nie wiem co prezes miałby zyskać na tym, że on już wie jaka jest decyzja, a my dowiemy się kilka dni później.

Brak informacji o dywidendzie lub jej braku odbieram jako przesunięcie decyzji 'na później'.

• Re: Brak dywidendy Autor: ~ja [5.172.226.*]
    spółka prowadzi rozmowy z instytucjami finansującymi i ze względu na spodziewane przekroczenie kowenantów na koniec czerwca'26, konieczne jest uzyskanie osobnej zgody na ew. wypłatę dywidendy.
    Skąd takie info?
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~4f [37.47.117.*]
    Z espi. Nie będzie dywidendy
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~Smj [188.33.164.*]
    Zobaczymy prezes i inni akcjonariusze mają coś do powiedzenia
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~frffrffr [88.156.132.*]
    nie mają, rada dyrektorów ustala max kwoty, a ustaliła 0 - wz tylko klepnie; wydaje się, że mam to także przełożenie z sytuacji na froncie - zbliżający się koniec wojny, ponieważ niechybnie wiąże się to ze wzrostem cen akcji, co zrekompensuje udziałowcom brak dywidendy (a co w roku zeszłym nie było aż tak jasne, tj. nadchodzący koniec wojny)
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~InkwizytoR [91.236.137.*]
    Poza tym, a co związane, ruszą większe inwestycje oraz akwizycje
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~twardy [78.30.111.*]
    Szkoda że w tym roku nie będzie dywidendy.
    Liczyłem że wpadnie ze 40 tys złociszów ( licząc po 0.5€ za sztukę.) jako rekompensata za trzymanie przez rok a tu lipa :(
    Na domiar złego jeszcze spada bo raport kijowy.
    Trochę się wkur...łem
    Dokładnie... traktowałem stałe dywidendy jako premie trzymania ryzykownej spółki. Dzięki Bogu imc zaczęło dobrze płacić. Mam nadzieję, ze Capex na budowę 400kt tłoczni nie zabierze dywidendy w przyszłym roku.

Szkoda gadać 100m eur Capex, a nie ma 12.5m eur dla akcjonariuszy.
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~Okey [46.112.82.*]
    Nic nie dzieje się bez powodu , pamiętacie jak imc było słabiutkie w czasie wojny a astarta płaciła ?
    Hej "ja" skąd miałeś takie przed raportowe info?
  • Re: Brak dywidendy Autor: ~DrF [84.40.219.*]
    espi 22-05-2026: "Rada Dyrektorów ASTARTA HOLDING PLC (zwana dalej „Spółką”, „Rada”) informuje, że podjęła decyzję o niezarekomendowaniu wypłaty dywidendy z zyskówza rok obrotowy 2025 do rozpatrzenia przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy, które odbędzie się 16 czerwca 2026 r.
    Decyzja Rady wynika z potrzeby zatrzymania zysków w celu wsparcia bieżących potrzeb inwestycyjnych i operacyjnych Spółki."
    A widzisz, że "ja" to napisał 20.05 o godz 21.13?
[x]
ASTARTA -5,64% 50,20 2026-05-22 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.