Wczoraj ogłoszono beneficjentów programu SAFU. Niestety nie było informacji żeby konsorcjum: Apator, FlyFocus i Phoenix Systems było beneficjentem tegoż programu.
Spokojnie. Nawet jeśli Atende nie jest bezpośrednim beneficjentem safe, to oferuje rozwiązania ktore sa przydatne w szeroko rozumianej branży zbrojeniowej. Jesli nie dzis, to wcześniej lub pozniej część ze 170 mld zł trafi do Atende. Obecna korekta to okazja zakupowa.
Fakt że przy kontraktach wojskowych cyberbezpieczeństwo zostanie zapewne wymuszone na beneficjentach SAFE. Tylko czy zakupią produkty Atende? W ostatnim czasie konkurencja znacznie wzrosła.
Moim zdaniem wyniki nie mają nic do rzeczy. Obecny spadek kursu to ewidentnie poklosie komunikatu OFE Bankowy dotyczacy zejscia ponizej 10%. Bo to jasny znak że czekaja na ofertę odkupu. Kurs spadnie i Kupno sie pojawi. Po transakcji bedzie lepiej
Ja to tak sobie lekko prowokuję innych akcjonariuszy do wyrażenia swoich opinii. Może tak być jak piszesz, czyli podobnie jak z NN. Ciekawe po ile oddadzą Nadolskiemu (lub komuś innemu). Gdyby tak się stało, to będzie się działo!
Nn sprzedało po 3,10 i wokół tego poziomu "tańczy" Atende. Wg mnie, to dolna ściana, od której kurs będzie się odbijać. Tak jak wyżej napisałem: okazja do zakupów.