• Modiva konsensus Autor: ~realista [5.173.160.*]
    Mamy konsensus na 236mln ebitda za dzisiejszym parkietem - czyli jak wyliczyli ok 60mln netto straty
    Jest nisko ale w q4 tez sie nam wydawalo ze jest nisko a bylo 2x mniej niz to nisko
    Dla mnie najwieszy plus ze konferencja jest o 14 normlana a nie na teamsach o 9 jak gielda startuje- moze cos tam jednak wykrecili ale dopoki nie zobacze nie uwierze. Ja juz miesiac temu obstswialem okoloice 200-250 will see.
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~Janek [83.28.196.*]
    Są niskie oczekiwania więc szansę na jakąś niespodziankę są wysokie
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~DariuszM [31.0.36.*]
    Ciekawe czy powiedzą jak idzie sprzedaż w maju, od początku miesiąca jest mocna kampania reklamowa w internecie, tv i radiu, nawet w kinach lecą reklamy. Jak to się przełoży na lfl? Miłek mówił, że cały siły idą teraz w HP a bardzo mocno reklamują modivo i eobuwie więc znowu mija się z prawdą
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~psikuss [185.164.141.*]
    sporo reklam w radiu Worldboxa, hmm pytanie jak to się ma do calej sieci, dużo jeszcze pod nazwa Kaes, prawie połowa
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~Klient [80.238.104.*]
    Myślę że chcą zbudować świadomość marki, do tej pory praktycznie nikt nie słyszał o worldbox przy takiej ekspansji jest to potrzebne. To samo było z HP ponad rok temu.
    W mojej okolicy w galerii jest CCC i HP.
    W HP zawsze duży ruch.
    CCC miało średnią lokalizację, ale teraz przeniosło się w dużo lepsze miejsce.
    Na miejscu CCC powstaje worldbox i jeszcze jeden dobry lokal szykują pod eobuwie.
    Widać ekspansję i inwestycje. ok 60% wzrostu powierzchni - nowe lokale w dobrych miejscach.
    Ale myślę że trzeba jeszcze poczekać ok rok na efekty. Teraz to będzie ciążyło na wynikach.
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~Móchamed [31.61.240.*]
    No niewysoko wycenili "fajność" marż, o których opowiadał prezes. HP wyniku nie uratuje bo to najslabszy przychodowo kwartał a udzial w HP przychodach ynosi poniżej 30%. Nadzieja w omnichanelu CCC bo WB wniesie straty a na Modivo sam prezes lkadzie kreskę.
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~Zosja [5.184.253.*]
    Dawać dziada na dolne widly
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~Msx [37.47.184.*]
    Skąd ta opinia że kładzie kreskę, o tym że nie będzie sztucznie pompował przychodów mówił i że chce sprzedawać więcej towarów licencyjnych też było(aby zarabiać), ale nie było że kładzie kreskę. ECommerce ma niskie marże wystarczy zobaczyć Answear zwiększanie przychodów kosztem reklam a zysk na minus lub na zero, lider Zalando mały plusik, więc to normalne że lepiej inwestować w to co daje pieniądz.
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~On [85.89.170.*]
    Rzuciłem okiem na amortyzację w Q3 2025 która powinna być constans a obok rosnąć a nie spadać na obecnym etapie spółki.
    Ciekawie ustawili consensus.
    Chyba źle spojrzałeś. Amortyzacja 3q to 184 mln. Wstępnie 4q to 201 mln. Więc 218 mln w konsensusie ma sens.
  • Re: Modiva konsensus Autor: ~On [188.146.150.*]
    Różnica pomiędzy ebidta a amortyzacją bardzo mała. Dobrze sprawdziłem. Dlatego trochę mnie consensus dziwi.
    Jest mała bo analitycy prognozują niski wynik operacyjny.
    "Model Modivo nie jest dzisiaj tak rentowny. Nie chcemy z niego wyjść, (…) nie będziemy go likwidować, ani drastycznie zmniejszać, ale go stopujemy."
    Tak rzecze sam prezes.
[x]
MODIVO -4,61% 77,06 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.