Mamy konsensus na 236mln ebitda za dzisiejszym parkietem - czyli jak wyliczyli ok 60mln netto straty
Jest nisko ale w q4 tez sie nam wydawalo ze jest nisko a bylo 2x mniej niz to nisko
Dla mnie najwieszy plus ze konferencja jest o 14 normlana a nie na teamsach o 9 jak gielda startuje- moze cos tam jednak wykrecili ale dopoki nie zobacze nie uwierze. Ja juz miesiac temu obstswialem okoloice 200-250 will see.
Ciekawe czy powiedzą jak idzie sprzedaż w maju, od początku miesiąca jest mocna kampania reklamowa w internecie, tv i radiu, nawet w kinach lecą reklamy. Jak to się przełoży na lfl? Miłek mówił, że cały siły idą teraz w HP a bardzo mocno reklamują modivo i eobuwie więc znowu mija się z prawdą
Myślę że chcą zbudować świadomość marki, do tej pory praktycznie nikt nie słyszał o worldbox przy takiej ekspansji jest to potrzebne. To samo było z HP ponad rok temu.
W mojej okolicy w galerii jest CCC i HP.
W HP zawsze duży ruch.
CCC miało średnią lokalizację, ale teraz przeniosło się w dużo lepsze miejsce.
Na miejscu CCC powstaje worldbox i jeszcze jeden dobry lokal szykują pod eobuwie.
Widać ekspansję i inwestycje. ok 60% wzrostu powierzchni - nowe lokale w dobrych miejscach.
Ale myślę że trzeba jeszcze poczekać ok rok na efekty. Teraz to będzie ciążyło na wynikach.
No niewysoko wycenili "fajność" marż, o których opowiadał prezes. HP wyniku nie uratuje bo to najslabszy przychodowo kwartał a udzial w HP przychodach ynosi poniżej 30%. Nadzieja w omnichanelu CCC bo WB wniesie straty a na Modivo sam prezes lkadzie kreskę.
Skąd ta opinia że kładzie kreskę, o tym że nie będzie sztucznie pompował przychodów mówił i że chce sprzedawać więcej towarów licencyjnych też było(aby zarabiać), ale nie było że kładzie kreskę. ECommerce ma niskie marże wystarczy zobaczyć Answear zwiększanie przychodów kosztem reklam a zysk na minus lub na zero, lider Zalando mały plusik, więc to normalne że lepiej inwestować w to co daje pieniądz.
"Model Modivo nie jest dzisiaj tak rentowny. Nie chcemy z niego wyjść, (…) nie będziemy go likwidować, ani drastycznie zmniejszać, ale go stopujemy."
Tak rzecze sam prezes.