Witam, mnie osobiście raport utwierdza w przekonaniu o stabilnym biznesie. Na tą chwilę zapewne środki pieniężne będą z firmy odpływać - hale trzeba będzie dokończyć i wyposażyć, ale przy tym poziomie gotówki wątpię aby musieli posiłkować się kredytem. Inventionbio zostało niemal przejęte, poziom zatrudnienia porównywalny do poprzednich kwartałów. Ja więc spokojnie poczekam na rozwój wydarzeń i moment zwiększenia zapasów, pewnie latem przejadę się zobaczyć na jakim etapie jest budowa hali. A wy jakie macie przemyślenia co do raportu?
Dnia 2026-05-18 o godz. 16:08 ~Fred napisał(a): > Wiadomo nikomu z was się nie spieszy. Może na lokacie będzie lepiej by wam wyszło
Naprawdę tak ciężko Tobie i ekipie uwierzyć, że są ludzie, którzy nie mają złotówek w oczach i żyją innymi sprawami a na giełdzie sobie na spokojnie pozyskują kapitał - w sposób zrównoważony a nie "wszystko na już" ? Naprawdę wystarczy mieć na raz w portfelu inwestycyjnym akcje 4-7 spółek (w miarę dobrze rokujących) i odpowiednio sobie tym zarządzać. Przy czym ja mam częściej 4-5 spółek niż 6 czy 7. No ale co ja tam będę tłumaczyć... Wy wiecie lepiej, jak komu się żyje i powodzi :-) Zostańmy przy tym.
Muminek musisz zrozumieć ze fredi wymaga hospitalizacji u psychiatry wiec niewiele mu przetłumaczysz i dyskusja raczej na forum bankiera nie przyniesie wymiernych korzyści dla jego zdrowia a juz nie mówiąc o sposobie wartościowania i postrzegania rzeczywistości w sposób niematerialny...
Jak byś był myślący, to nie pracował byś jakoś naganiacz tylko inwestował. Sam sobie zaprzeczasz. Przecież nikt cię nie prosił o radę, a nawet po twoich wpisach widać, że lepiej, żebyś ich nie udzielał. Nikt nie powinien inwestować w oparciu o wpisy na forum. Od takich słów powinien zaczynać każdy, kto chce tu udzielać porad.
InventionBio posiada technologię biorafinerii, która opiera się na procesie biotransformacji biomasy rolniczej. Pozwala ona na efektywne przetwarzanie surowców organicznych. Z punktu widzenia biogazowni i produkcji biometanu, technologie optymalizacji biomasy mogą być kluczowe dla zwiększenia wydajności pozyskiwania czystego metanu z odpadów rolniczych. Może z tego coś kiedyś wyjdzie.