• Upadłość Autor: ~Obserwator [46.112.202.*]
    Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VI Wydział Gospodarczy, ul. Piekarnicza 10, 80-126 Gdańsk, obwieszcza, że postanowieniem z
    dnia 15 maja 2026 roku wydanym w sprawie o ogłoszenie upadłości dłużnika, którym jest ROBS GROUP LOGISTIC SPÓŁKA AKCYJNA
    Spółka akcyjna, KRS 0000918259, prowadzonej pod sygn. akt GD1G/GU/1244/2025,
  • Re: Upadłość Autor: ~Obserwator [46.112.202.*]
    Za chwilę Robs znika z giełdy...
  • Re: Upadłość Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    No nareszcie koniec tego cyrku
    Wszelkim posiadaczom akcji szczerze współczuję a prezesowi życzę więzienia albo jakiejś katastrofy w życiu prywatnym - karma wróci do Ciebie :)
    Amen
  • Re: Upadłość Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    No nareszcie koniec tego cyrku :)
    Wybacz panie żeglarzu - od samego początku miałem rację
  • Re: Upadłość Autor: zeglarz [91.150.206.*]
    Dopiąłeś swego Panie Polityczny, ale to że trafnie przewidziałeś smutny koniec spółki, nie znaczy że miałeś rację, racja jest względna, w normalnym państwie prawa spółka nie miała by szans opuszczenia giełdy w taki złodziejski sposób, bez pokazania jakichkolwiek przekonujących dowodów uzasadniających ten ruch ... niestety, ,,nasze'' (czy aby na pewno?) ELITY POLITYCZNE są głównym winnym tego stanu bezprawia i patologicznej bezczynności, zatwierdzając dziurawe ustawy i trzymając władzę nad instytucjami kontroli jak KNF, CBA i GPW ... pozorując troskę o obywatela, produkując aferę za aferą ... miałem tylko nadzieję że coś się poprawia w tym względzie ...

Zgadzam się, że spółkę dawno powinny prześwietlić odpowiednie służby, sam zgłaszałem pewne zastrzeżenia do GPW ... bez jakiejkolwiek odezwy ... spółka bowiem nigdy nie opublikowała żadnych dowodów ani pozwów od poszkodowanych ,,rzekomo'' firm, ani wysokości kar za ,,rzekome'' straty zniszczonego towaru, co było jakoby pretekstem ogłoszenia ,,NAGŁEJ'' trudnej sytuacji i przypieczętowania ostatecznie upadłości ...

Nie zdziwię się, że spółka dalej działa sobie spokojnie za granicą, a chodzą podobno takie słuchy, najbardziej ciężko mi sobie wyobrazić brak jakiegokolwiek działania Pana Ktmrn2, bo osobiście nie wierzę w żadne jego powiązania ze spółką (tak na 95%) ...

Tylko normalna władza i normalni uczciwi politycy mogli by uzdrowić ten kraj ... znasz takich Panie Polityczny?
  • Re: Upadłość Autor: _wiatrak_ [83.30.74.*]
    Politycy mają się zajmować szemraną spółką z NC ?
    Może osobiście Tusk - to wszak jego rewir !?

Masz sporo możliwości, żeby wyjaśniać tę aferę i dochodzić roszczeń.
    Demokratyczne państwo ma narzędzia - fakt że działają źle, ale to też Twoja wina.
    Kto głosuje na sutenera, niech się nie burzy na nieprawość.
  • Re: Upadłość Autor: ~ds [93.180.182.*]
    Zamiast pisać żale na forum napisz pozew do sądu i skargę do KNF. Są podstawy ku temu. Można zaskarżyć Spółkę ale to nic nie da bo nie będzie majątku, lepiej złożyć prywatny pozew przeciwko zarządowi. Nie będzie to nic kosztować, ewentualnie jakaś konsultacja prawna.
    Dnia 2026-05-19 o godz. 15:18 _wiatrak_ napisał(a):
    > Politycy mają się zajmować szemraną spółką z NC ?
    > Może osobiście Tusk - to wszak jego rewir !?
    >
    > Masz sporo możliwości, żeby wyjaśniać tę aferę i dochodzić roszczeń.
    > Demokratyczne państwo ma narzędzia - fakt że działają źle, ale to też Twoja wina.
    > Kto głosuje na sutenera, niech się nie burzy na nieprawość.

Panie Wiatrak, kręcisz się w przeciwnym kierunku niż wiatr wieje, widzę że z czytaniem i rozumieniem jesteś na bakier ...
    • Politycy powinni dążyć do wprowadzania takich ustaw i prawa, które będzie dbało o bezpieczeństwo finansowe obywateli
    • Rada Ministrów nadzoruje działania KNF, ABW, CBA
    • KNF nadzoruje sprawne działanie GPW, Skarb Państwa może wpływać na wybór zarządu i RN jako akcjonariusz

Tymczasem pod skutecznym nadzorem państwa afera goni aferę - AmberGold, GetBack, Zonda, HREIT, to tak na szybko ... że o setkach małych i dużych afer na GPW nie wspomnę ...

To zdaniem Pana Wiatraka kto jest winny tego stanu rzeczy, my naiwni akcjonariusze? ...

A jeśli chodzi o moją postawę obywatelską, to NIGDY nie głosowałem na PO PIS PSL, i nie udzieliłem głosu żadnemu sutenerowi, głosowałem za ludźmi którzy mieli pomysł jak naprawić nasze państwo na lata ...

Nie wiem czy Pan ~ds odnosi się do mnie, nie mam w sobie żalu, po zyskownym pierwszym longu, wszedłem czysto spekulacyjnie, stracę jakieś 10% z tego ...

Napisać pozew do KNF ... może i bym napisał, tylko ... szkoda mi cennego czasu, bo wiem jak ta walka wygląda, jestem od 13 lat w Porozumieniu Akcjonariuszy ELEKTRIM (ciekawe ilu pamięta spółkę) i walczę z bezprawiem, złodziejem Solorzem, walcząc pozwami sądowymi i nowelizacją ustaw, walcząc o prawo akcjonariusza do godziwego wykupu akcji po zejściu z giełdy ... dla niewtajemniczonych, ze spółki zniknęło ok. 7 miliardów, a w tajnej ugodzie (kradzieży) brał udział Skarb Państwa ...
  • Re: Upadłość Autor: ~Marynarz [37.209.148.*]
    Czysto teoretycznie, czy w przypadku ogłoszenia upadłości, możliwy jest zwrot sytuacji w stronę restrukturyzacji i powrót do notowań?
  • Re: Upadłość Autor: ~Nowicjusz [83.5.70.*]
    Upadłość jak sama nazwa wskazuje to.znaczy koniec. Kto ny to ratował jak pozamiatane. Prezio z ziomkami sprzedali akcje wysoko i wyparowali.
    Niezupełnie, znane są przypadki reaktywacji spółek po upadłości, ale już w innej sytuacji prawnej, świeży przykład - RAFAKO, które zostało definitywnie wycofane z obrotu giełdowego ...

,,Rafako znajduje się w stanie upadłości, a jego historyczna rola jako giganta energetycznego dobiegła końca. Obecnie zakład w Raciborzu jest przekształcany w hub przemysłowy i zbrojeniowy w ramach Polskiej Grupy Zbrojeniowej (PGZ).
    Jeszcze jeden przykład znanej firmy

https://www.dlahandlu.pl/nonfood/polski-kolos-automotive-bankrutuje-i-wraca-na-rynek-jako-nowa-spolka,168262.html
[x]
ROBSGROUP 2,46% 0,23 2025-08-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.