W Polsce jednym z beneficjentów wojny na Bliskim Wschodzie będzie Allegro.
Z powodu wzrostu cen ropy naftowej, nowe produkty z tworzyw sztucznych w okresie kilku miesięcy znacznie podrożeją.
Allegro w tym momencie wykorzysta swoją przewagę, ponieważ sprzedawcy na jego platformie mają stare zapasy towaru wyprodukowane przed podwyżką cen ropy naftowej.
Dlatego wyniki sprzedaży Allegro za 2Q 2026 powinny być rekordowe.
Bzdury piszesz kolego. Wszystkie Aliexpressy, Temu, Shine itp działają bez problemu a ceny mają tak samo niskie jak przed wojną. Allegro ma to samo chińskie badziewie ale 300% drożej. Ja już wolę poczekać tydzień niż kupować w serwisie, który udaje że jest polski.
Skąd wiesz, że sprzedający na Alle maja stare zapasy? Masz dane:ilość, wartość, daty zakupu? Podziel się z nami tą wiedzą. Ps. Jeżeli handlowiec ma stare zapasy, to albo słabo handluje albo ma towar niechodliwy; zgodzisz się z tym twierdzeniem? A może chodzi o towary zalegająca na stocku w Azji?
Wiem, że mają stare zapasy, ponieważ Mr Trump przed atakiem na Iran zadzwonił do nich (sprzedawców na Allegro), żeby się zaopatrzyli na zaś.
Zatkało kakao !
To prawda. Jestem sprzedawca. zadzwonił do mnie Trump czy jako stak sie przedstawiał w nocy, a może nad ranem... W każdym razie kupilem zaspas dildosów które zaraz bede opychał na allegro. Tak wiec ustawiajcie sie w kolejce :)